táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
A este takato otazka - mozete sem dat like ak sa vam pozdava tento napad (ak to bude mat vela pacikov tak to mozeme implementovat).
Ked sme spustili tuto verziu tak ste dostavali notifikaciu pre kazdy jeden novy prispevok. Bolo toho vela, ale malo to vyhodu, ze notifikacia isla na konkretny prispevok (aj ked bol hlboko v strukture). Tym padom ste z notifikacii vedeli presne preklikat vsetky nove prispevky v teme a nemuseli ste ich hladat po teme. Otazka je, ci by ste chceli, aby tento system notifikacii bol ako volitelna moznost sledovania temy. Zakladny rezim by bol ako teraz - jedna notifikacia o novom prispevku a potom nic, az kym si temu neprecitate. Ale ak chcete temu sledovat kompletne (vsetky nove prispevky a vsetky reakcie vo vlaknach), tak si zapnete detailne notifikacie pre temu (alebo cele forum) a bude vam chodit notifikacia s linkom na konkretny prispevok.
Mozno by na zaciatok stacilo, keby sa stromova struktura s neprecitanymi prispevkami automaticky rozbalovala (alebo na to dat nejake nastavenie, ak sa tak uz nestalo) a tie nove prispevky boli viditelnejsie odlisene od uz precitanych. V kazdom pripade, ak su tie prispevky rozhadzane po X stranach, tak by sa skor asi zisiel nejaky zoznam novych prispevkov pre konkretnu temu. Fakt si neviem predstavit hladat 50 novych prispevkov (napr. po tyzdni) rozhadzanych po 10 tich stranach obvzvlast, ak su este poschovavane.
Ak navstivis temu po tyzdni, tak bude obrovska vacsina neprecitanych prispevkov nasledovat po sebe a budes len scrollovat. Zvysok preskaces pomocou sipky.
v nastaveni fora si vies zapnut ze vetvy su default rozbalene a graficky su oznacene miniaturnym zelenym kruzkom ...
A kde prosim ta? V nastaveniach som to nasiel len pre diskusie pod clankami.
Vdaka, tam mi ani nenapadlo sa pozriet, kedze som akosi ocakaval, ze vsetky nastavenia budu na jednom mieste (a teda priamo v ucte).
Nuz, nove ficure neboli dostatocne odkomunikovane, tak neostava nic ine, len forum opat cele prekutrat 😀
@cervo nebolo by možné vytvoriť aj voliteľnú funkcionalitu, že by človek videl komplet celú stromovú štruktúru bez rozdelenia do stránok (tak ako to má aj bike-forum) s tým, že nové príspevky od poslednej návštevy by boli farebne odlíšené ?
@bimjeam, to by bolo za mna super, a riesilo by to kopec implementacnych problemov, lebo je to radovo jednoduchsie na realizaciu (najma vypocet, co je, a co nie je precitane, lebo BF proste predpoklada, ze otvorenim temy precitas vsetko v nej).
Zial, vsetky najvacsie temy fora ako Pieskovisko (to je extremny priklad, ale prakticky vsetky popularne temy) by sme museli zarchivovat niekam bokom a zneaktivnit, lebo take mnozstvo obsahu by si v prehliadaci nevyrenderoval. Ja som to aj povodne navrhoval, a nejaky limit na pocet prispevkov v teme napr. na 1000, a museli by vznikat stale nove temy namiesto nekonecneho zvacsovania existujucich, ale usudili sme, ze prave to zahodenie existujucich velkych tem by ludi poburilo. Mozno by to vo vysledku ani nebolo vacsie poburenie 🙃
Ale cielom je, aby aj to pri strankovani fungovalo prakticky rovnako, len treba obsah preskakovat tou sipkou stale na dalsi a dalsi neprecitany obsah. Viem, ze na uprave tejto logiky sa este pracuje, a funkcia sipky a dohladania neprecitaneho obsahu sa doladi.