táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Vetvenie fóra na bike-forum.cz mi popravde vždy vyhovovalo viac ako "starý" mtbiker. (ak nerátam to dlhočizné načítavanie tém s 1000+ príspevkami.) Tu však budem potrebovať asi nejaký manuál, lebo ani písať príspevok sa mi poriadne nedá, čo mi poradie znakov posúva svojvoľne...
Ahoj, @bimjeam, prosim Ta, pises o telefone, ano? Aky pouzivas prehliadac/OS, a vies aj nejak lepsie slovne popisat, co ti to robi? Pises text a nejak ti to samo prehadzuje pismena? Vdaka
Áno, mobil, cez brave v. 1.85.112
Keď som sa posunul v texte a mazal znaky, tak mi na konci potom skákalo poradie znkovav (to malo byť slovo znakov) - evidetnesa to opakuje n
To vetvenie je podla mňa vhodné do rychlochatu s málo komentármi, kde čitateľ už zajtra nepríde čítať a ide si len po 1-rázovú radu, a pod spravodajskymi článkam kde nie sú komentáre podelené do desiatok kategórií a stoviek podtém. Ja som hladal niečo ohladom tlmiča a karbón riadítok, vyhľadal som si témy, najprv som prečítal všetkých 13 strán témy a dostal som sa do obrazu a získal som dobré info behom 10 minút bez písania znovu tej istej otázky. To pôvodne fórum bolo ako taká encyklopédia. Podla hladaného slova som našiel témy, kde sa môj problém riešil, prečítal som ich a vyriešené. Odborné fóra a technické poradne, elektronika, hry, filmy, právna poradňa, záhradkári, včelári, počítače, mobily, to majú čo si všímam všetky na spôsob phpbb3, majú tam ešte možnosť formát písma veľkosť, farby, tag hide, na možnosť rozbalenia, code... a keď niekto nový napísal novú duplicintú tému, tak som mu to hneď zamkol s odkazom na tému kde sa to rieši, alebo som mu to presunul priamo tam, alebo upravil názov témy a hlavná sekcia mala rozcestníky, ktoré som vytváral, pripol na vrch a zaraďoval tam odkazy súvisiace témy. Bola to taká odborná encyklopédia, kde každý nováčik našiel tie najodbornejšie informácie. Páčiky ani nepáčiky neexistovali, iba poďakovanie. Citácie posledných prípspevkov sme nováčikom mazali, názory sa nechávali všetky, 100 ľudí 100 chutí, len nesmel byť warez, spam, nadávky, ani urážky. Na všetkých rovnaký meter, keď robil jeden problém, dostali trest aj tí čo sa naňho zosypali a zahlcovali tak fórum. Tresty boli rôzne, schvalovanie, degradacia, docasne, trvale, body, boli aj sútaže o najlepších užívateľov s odmenou, spoločné zrazy, Nebolo povolené na niekoho útočiť, ak mal iný názor. Mali sme tam diskuterov ktorí robili prácu za nás, zapol som po hodine fórum a hneď zobrazilo 5 nových nahlasených príspevkov, ktoré som zmoderoval. neustálymi zásahmi úprav príspevkov sme školili nováčikov, ako má vyzerať odborná poradňa a aby nevznikla skupina ktorá by medzi seba nepustila iný názor. Len Užívatelia maji rank s počtom hviezdičiek, nováčik, pokročilý, profík, za zásluhy, nie podla počtu príspevkov ani hodnotení ostatných užívateľov. 12 moderátorov a adminov sme hodnotili neverejne či si určitý užívatel zaslúži vyšší rank. Len to by bolo potrebných mať na fóre aspoň 8 adminov, takmer neustále boli minimálne 3 online a kontrolovať každý jeden príspevok. Tam neexistoval taký mix, ako je v téme o hocičom, politika, covid, filmy, vo fóre o mobiloch, tieto témy boli v sekcií o živote a v odbornom fóre o mobiloch sa v aktívnych nezobrazovali. Každá sekcia mala možnosť zoradiť iba svoje aktívne témy.