táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
MTBIKER forum bolo paradne prehladne a to rozdelenie tem do kategorii bola uzasna vec. Prave to bol klucovy element, ktory poskytoval prehladnost. Vedel som, ktore temy letia v ktorej kategorii.
Teraz mam vsetko naraz na jednej kope a je to neprehladne. Minimalne na pocitaci.
Pridem sem, pozeram co sa stalo a vsetko mi pride ako jeden velky chaos. Po chvilke studovania co kde je, to nie je az taky neporiadok, no chvilu bude trvat kym si zvykneme.
Mojmu OCD prekaza tento rozdiel v poctoch. Chapem, ze to mensie cislo je pocet diskusnych prispevkov a to vyssie cislo je vratane komentarov, ale z nejakeho dovodu mi rozdielne cisla strasne biju do oci.
A este mam napad k podobnym temam, chcelo by to odfiltrovat niekolko rokov stare temy. Aktualne to pri tejto teme ponuka stariny z roku 2006.
Pridajte hore stvrte okno Kategorie defaultne po otvoreni fora (zobrazi zoznam ako po starom) a kto velmi chce, nech si potom preklikne okno Kategorie - Nove komentare - Aktualne temy - Top temy. A tiez vratte tucny bold na neprecitane kategorie/temy.
Na mobile je to zmena k horsiemu, pride mi to neprehladne, dalej dole chyba link na oblubene, takze zase treba scrollovat hore alebo davat back button. Za mna 👎
Asi som divný, ale aby som mal sem prestať chodiť len kvôli tomu, že sa zmenil vizuál? Čo sme škôlkari? Normálny človek si na to za pár dní zvykne. Však sa to ešte môže poladiť...
Inak, tan tmavý režim by nemohol fungovať aj na ostatné sekcie mtbiker.sk ako shop a pod...
Ja si myslim ze to je ok, princip ako komentare pod clankom. Ale, dole by fakt bolo super mat vsetky temy a moje temy aby sa nescrollovalo az hore, sice na ios staci kliknut na hodiny a presunie ma na vrch strany, ale je to neprakticke. A potom bolo super mat po precitani nazov temy nezvyrazneny.
Na mobile neskutočný chaos....
wtf,pekny bordel,asi najvyssi cas toto forum nenavstevovat uz 🙄
Tmavy rezim je dobra vec, lepsie neskoro ako nikdy.
Co mi ale vadi je ze tu nie je zoznam kategorii v starej forme. Nechcem vidiet temy z kategorii ktore ma nezaujimaju. Cize stary sposob mi vyhovoval ovela viac.
prosim vratte to. Je to velky mess. Alebo dajte moznost ludim vybrat rezim.
ERROR Report:
notifikacie sa zobrazia po KAŽDOM (?) prispevku... :(
iba drobnosť: som na telefone, idem vkladat obrazok, ikonka ma text
Vložiť z počítača
vizualna drobnosť a otazka vkusu/gusta: oddelovacia šedá vodorovná čiara po konci prispevku je takmer neviditeľná, zaciatok noveho sa dá ťažšie najst (len podla ikoniek, pacikov, username atd)
Za 10 minut som sa zorientoval a objavil ficury, ktore robia forum dokonca prehladnejsim a ku temam ktore ma zaujimaju sa dostanem rychlejsie. Dajte tomu cas, je to aj o zvyku. Pri takto rozsiahlych zmenach sa sem tam najdu aj male nedostatky a chalani budu veci este doladovat.
Chvalim borcov z redakcie, skvela praca. Nedajte sa znechutit frflosmi, vacsina netusi kolko prace za tym je.
Uff..prvé čo mi napadlo "toto boli lysohlávky extra po záruke, dobrá žúrka na chate" 🤪
Na mobile des, na notebooku lepšie.
Chce to gule zmeniť čosi a tak rázne. Ako keď deti kreslia kriedou na tabuľu, zmažú a začnú odznova.
Mňa osobne z toho bolí hlava - veľa informácii naraz, veľa rozptýlenia (hastagy, staré témy vpravo, reťazenie komentov, čítanie ako v slučke, ktorá nemá konca) a dopracovať sa k tomu, čo človek hľadá, je ťažšie...
Dám tomu čas, nech sa vychytajú bugy a dalo sa lepšie čítať a keď nie, ako písal niekto skôr, aspoň ušetrím čas na iné 🙂
Podobné témy:
zvlastna logika, blackbox, toto sú podobné k Politike
je tam vzdy 10 podobnych, bez ohladu na to ci pozet zobrazenych prispevkov na stranu je 20 alebo 100.
Teda nepomer prispevky: Podobne temy.
Ak sa Podobne temy neda vypnut (;)), tak aspon pocet v Podobné témy závislý od poctu zobrazenych prispevkov
Novy vzhlad je taky, ze strasne nieco... Nemam slov a doslova ma to odradza sem chodit.
za mňa toto nie je najšťastnejšie vyriešená zmena. na úvodnej stránke fóra vidím posledné príspevky z tém a kategórií, ktoré ma až tak nezaujímajú, ale nechem ich skryť. ku kategóriám a témam, ktoré ma zaujímajú sa naopak musím preklikať. do obľúbených si môžem pridať iba témy, ale kategórie nie. na úvodnú stránku fóra si neviem nastaviť obľúbené témy, alebo ešte lepšie, preferované kategórie, kde by som v súhrne videl posledné príspevky v jednotlivých témach v týchto kategóriách. do widgetov sa dá nastaviť iba 10 tém, ale opäť len tém a kategórie nie, ale to by aj tak asi nič neriešilo. jediné čo kvitujem je tmavý režim, ale vlastne aj ten je mätúci, lebo magazín, eshop a zvyšok portálu je vo svetlom režime. vráťte to späť pls