táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Mam odfajknute zobrazenie vsetkych reakcii, no hlbsie vnorene reakcie zostali aj tak skryte. Priklad - reakcie pod touto reakciou - https://www.mtbiker.sk/forum/o-mtbiker-sk/zmeny-v-mtbiker-fore-december-2025--49933?open=2147510#post2147510
A este by som poprosil na spodok kazdej temy odkaz na Aktualne temy (resp.aj Oblubene) tak ako to bolo predtym
Dalsi error - pred chvilou pribudli 3 reakcie pod vlaknom o editacii vyssie, no pri otvoreni tejto temy ma to nehodilo tam, ale sem na poslednu 8. stranu
Ano, evidujeme, riesime. Do tejto temy pribudlo cez 200 prispevkov za par hodin a vznikaju tu presne take tie situacie, ktore sa tazko simuluju pri testovani. Tym akym tempom sem pribudaju reakcie sa ten chaos zo zmeny layoutu znasobil 10x
Nedali by sa "Podobne temy" v detaile temy na pravom sidebare zmenit na "Moje Temy"? Alebo este lepsie keby tam boli najnovsie prispevky z mojich oblubenych tem. Zobrazovat tam 10 rocne mrtve temy mi pride zbytocne.
Inak vraj su dnes zase vypadky CloudFlare. Ale zda sa ze tentoraz vas to neovplyvnilo
Tu sokol tu sokol, volám základňu, v p..i som stratenyyyyý :D sorry jako mne pobavilo. Sorry jako
mne sa to paci cim dalej tym viac. vsetky temy - su tam vsetky temy kde nieco pribudlo chronologicky zoradene - nemusim prehladavat cele forum.
chyba palec hore v smajlikoch a nielen ten. napr. by sa hodili aj naposledy pouzite
Snazim sa rozdychat ten sok. Uz som si presiel asi vsetkymi stadiami hnevu. Odmietanie (nononnono), hnev (nacooo...), vyjednavanie (snad sa da niekde kliknut zobrzit povodnu verziu alebo nejak to nastavit), depresia (no to je v <> toto), akceptacia (boha zas nieco nove sa musim ucit)
Ale teda moznost editacie prispevku by sa fakt hodila aj ked je tam pridana reakcia, napr v darovacej alebo inzeratnej teme, je to prehladnejsie ked to clovek moze editnut ze je to uz nedostupne. Pripadne aspon moznost vymazat prispevok.
Je niekde nieco ako doteraz aktivne temy??
Som len mobilovy user
ako si upravim starsi prispevok? kde mam na co kliknut?
ak kliknem na preskocit na "najblizsi neprecitany komentar" hodi ma to na zaciatok vetvy kde ten komentar pribudol. hladam v nej potom kde ten novy je.
celkovo ma to nejak divne hadze kade tade. neprisiel som este zatial co a kam - niekedy mam pocit ze na novy komentar ma presunie tak, ze ho mam v strede a vidim ako prvy ten nad nim. alebo to presunie na novy komentar aj na taky co bol upraveny uzivatelom a nieje pri nom zobrazene "nové" ?
Akože, viem si zvyknúť na všeličo, ale aby som po prečítaní posledného príspevku musel scrollovať úplne hore celými stránkami na "strom" "cestu" tém, je už trochu priveľa. Predtým to bolo naspodu, bolo to rýchle a prehľadné, hneď sa dalo zorientovať. A načo je zobrazený prvý príspevok, to pri aj 10r. témach nemá zmysel.
A ešte, android verzia pre smartphone, keď už sa prescrollujem nahor, kliknem na tému so šípkou doľava (ako výber tém) z hora vyskočí vyhľadávacie okno a zo spodu android klávesnica na písanie textu. Zdržuje to.
Na toto očakávam odpoveď
https://www.mtbiker.sk/forum/o-mtbiker-sk/zmeny-v-mtbiker-fore-december-2025--49933?open=2147466#post2147466
Ked kliknem na tu zaoblenu sipku, napise mi, ze som precital vsetky prispevky. Tak vyskocim z temy. Lenze v zozname tem mi stale svieti zeleny kruzok, ze su tam neprecitane prispevky. Ako ich najdem?
Moj postreh suvisi so Srsnovym aj skorpionovym prispevkom: Aj ked si precitam celu temu (rozumej pridem az po posledny novy prispevok na poslednej strane), tak tema sa stale javi ako neprecitana. Predpokladam, ze to suvisi s tym, ze niekto zareagoval formou odpovede na niektory zo starsich prispevkov napr. o tri strany spät a tu skrytu odpoved ani nevidim.
Otazka: Ako sa jednoduchy clovek dozvie, na ktorej strane temy pri ktorom prispevku je skryta neprecitana odpoved? Nenasiel som ziadny sposob ako si jednoducho tieto skryte neprecitane reakcie zobrazit. Neplanujem prechadzat temu od prvej strany po poslednu, hladat pri jednotlivych prispevkoch tu ikonu spravy v bublinke indikujucu pocet skrytych odpovedi pri danom prispevku a hladat na tej ikone este zelenu bodku indikujucu, ze tam je nejaka nova skryta odpoved ktoru som este nevidel.
Jedine riesenie na ktore som zatial prisiel je oznacit cele forum ako precitane, ale neriesi to pricinu, ale nasledok. Na co mam kliknut aby sa mi zobrazili vsetky prispevky z konkretnej temy, pri ktorych je skryta nejaka neprecitana odpoved a nemusel som kvoli tomu prechadzat vsetkych X stran temy? Ta ikona bodky s polkruhovou sipkou nad nou, ktora ma ma presmerovat na najblizsi neprecitany komentar nefunguje, to mi len vypise "vsetky prispevky boli precitane".
Rovno doplnam postreh, ze to, ze sa tema stale javi ako neprecitana bude zjavne bug, lebo teraz ked si cervo odpovedal Srsnovi a skorpionovi, ja som si tie Tvoje odpovede precital, ale tema sa mi zase od pridania Tvojich odpovedi zacala zobrazovat ako neprecitana aj ked ju mam precitanu celu vratane Tvojich odpovedi. :)
Tak ked forum umieralo myslim ze timto updatom uz je absolutne mrtve :) Najvacsi problem je ten co tu spominaju vsetci, dajte nam vsetky nove prispevky aj reakcia pekne pod seba tak ako to bolo, toto je absolutne hlupost a prisernost a pozdravujem dev op ktory si nieje schopny vsimnut takto absolutnu zakladnu vec.
Tak dodam dalsie postrehy, mozno budu uzitocne pri fixovani.
Reakcia k vysvetleniu ako by to malo fungovat v tejto skrytej odpovedi: https://www.mtbiker.sk/forum/o-mtbiker-sk/zmeny-v-mtbiker-fore-december-2025--49933?open=2147403#post2147403
Nefunguje ta automaticka navigacia na prvu / najstarsiu neprecitanu skrytu odpoved (odpoved vo vetve) - ked kliknem zo zoznamu "aktualne temy" na vyboldovany nazov temy "Zmeny v MTBIKER fore", tak ma nepresmeruje na tu najstarsiu neprecitanu odpoved, ale hodi ma na poslednu stranu. A na poslednej strane ma nehodi na posledny prispevok, ale na ten prvy Rachelov prispevok v hlavicke. A hodi ma to na ten Rachelov prispevok aj napriek tomu, ze som ten prispevok dal skryt cez tlacidlo "Zbalit prispevok". Proste vzdy ked kliknem na tuto temu, tak mi to nacita ten Rachelov prispevok a nenaviguje ma na neprecitane prispevky resp. skryte neprecitane odpovede.
Taktiez nefunguje spravne ta funkcia "oznacit vsetko ako precitane", lebo ked to spravim, tak sa sice vsetky temy odbolduju a tvaria sa ako precitane, ale v skutocnosti mi v tejto teme o zmenach na fore stale zostavaju na predchadzajucich stranach neprecitane skryte odpovede pri niektorych prispevkoch (svietia tam tie zelene bodky pri ikonke odpovedi aj ked som uz x krat daval cele forum oznacit ako precitane).
A este jeden vseobecny postreh k citatelnosti - nemuselo by forum samo rozdelovat slova na konci riadku cez pomlcku, radsej by mohlo cele slovo zalomit na novy riadok.