táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
začal som používať ten divný element, ktorý hádže na najbližší neprečítaný príspevok, v zásade to už funguje a automaticky to otvára vetvy s novým príspevkom... takže prejsť vlákno a pozrieť čo všetko je nové sa už dá relatívne pohodlne
Mohlo by sa dat nastavit, ci chcem mat komentare rozbalene, alebo nie.
Máš to v nastavení fóra ako druhú voľbu...
Vsak to sa da nastavit - klikni hore na ikonu nastaveni (koliesko), tam mas moznost "Zobrazovat rozbalenu diskusiu".
Spýtam sa, že prečo sú v mobile na fóre stále viditeľné dva funkčne rovnaké "prvky", alebo ako ich nazvať, na vyhľadávanie. Hore je fix riadok s lupou a dole čierny kruh s lupou, ktorý sa počas skrolovania nehýbe a kryje text. Aký je medzi nimi rozdiel v používaní? Hľadá jedno inak ako druhé?
A rovnako mi príde zbytočné stále viditeľné tlačidlo vpravo dole oranžový kruh s + na vytvorenie novej témy. Neviem, ako ostatní, ale myslím, že pridávanie príspevku využívajú mnohí denne, ale pridanie témy možno raz za rok, ak vôbec. Tak to tlačidlo mne osobne vizuálne "vadí" lebo tam je stále a vôbec ho nepoužijem, ani som ho roky nepoužila a vyzerá byť najviac hlavné na celom displeji a stále mi naň ťahá oči.
Screenshot nemôžem pridať, lebo mobil mi robí png a nie jpg takže smola. To neplánujete zmeniť? :)
Neviem či to tu bolo, pribúda to tu pekelne rýchlo 🙂. Na mobilnej verzii je celkom dobrá fičurka "skákanie na nový príspevok" prístupná pravým palcom - ale nie vždy. Bolo by super keby je to tlačidlo vždy na pravej strane, a najlepšie na tom istom mieste. Napríklad namiesto rýchleho prístupu "vytvárania novej témy". Ak je to možné.
Mám dejavu, v minulosti bol jeden bug a to že v zozname neprecitanych dávalo aj prečítané. Vtedy som to "vyriešil" tak že som klikal na označiť všetko prečítané.
Napr táto téma vidím stále Bold, kliknem, a hodí ma na rovnaké miesto čo som už videl.
Zároveň by to chcelo viac odlíšiť neprecitane, lebo ten Bold je nevýrazný.
Menší nápad :
V nastavení fóra by sa nedali zapnúť/vypnúť stĺpce :
Autor. Ľudia. Komentárov. Aktivita. Posledná aktivita, Moje témy .. ?
Niečo ako v MS office, kde si môžem meniť pri doručenej pošte stĺpce, ktoré tam chcem vidieť : kto písal, komu, čo, kedy, príloha ......
Mne by napr. stačil stĺpec Téma, Posledná aktivita, Akcie. Niekto iný by si doplnil Autor. Ľudia. Komentárov. Aktivita. Moje témy.
Alebo aspoň prehodiť poradie, stĺpec Poslednú aktivitu dať do ľava, hneď za názov témy. Zvyšok nepotrebujem.
Nezaujíma ma kto tému ako prvý založil ( po rokoch alebo stovkách príspevkoch už to autor ani nemusí riešiť), koľko ľudí (aj tak mi tri ikonky nič nepovedia) a koľko komentárov odpovedalo ( niekedy stovky balastu sú menej ako jedna správna odpoveď ) . Ani obrázok ohníka, že je to veľmi aktívna téma, každá téma skôr či neskôr vychladne. A pre mňa vôbec nemusí byť zaujímavá.
Ak chcem otvoriť danú tému tak preto, že ma zaujala podľa jej názvu. Je mi jedno kto to vytvoril, či kamarát alebo nie, koľko bolo príspevkov pred mnou ... Pre mňa môže byť dôležitá téma s jedným príspevkom, ak tam nájdem to čo potrebujem .
Ale dá sa na to zobrazenie aj teraz zvyknúť.
Ked ides na forum cez mobil, tak ziadne tieto zbytocne stlpce nevidis. Ked ides cez PC, tak je na monitore tolko miesta, ze vobec nevadi, ze je zobrazenych viac stlpcov. Ale suhlasim, ze je tu vela vizualneho smogu - neviem ci vobec niekto niekedy klikne na temu preto, ze je tam ikona plamena, ked ho podla nazvu ta tema aj tak nezaujme. A aj tak su horuce temy automaticky radene navrchu, takze ten plamen naozaj nijak nezlepsuje orientaciu. A taktiez tych 20 roznych a pritom velmi podobnych farieb pre jednotlive kategorie fora - to je ako test farbocitu, pritom to nema pridanu hodnotu, lebo je nerealne pamätat si tych 20 farieb a ani to nepomaha v orientacii. Chvilu mi trvalo pochopit, ze mam tie plamene a roznofarebne bodky pred nazvami tem ignorovat a nemam sa vobec snazit hladat nejaky ich hlbsi vyznam / funkciu.
Dalsia pripomienka, co vyzera na bug a jeho rychle riesenie.
Ked v tejto teme kliknem na dalsiu stranku (som na 10 a idem na 11) tak ma hodi na prvy prispevok na 11tej stranke.
Ked vsak idem naspat - na 11tej stranke kliknem na 10tku, tak mi zobrazi ako prvy prispevok ten uvodny prispevok z temy - toto ma dat na prvy prispevok na 10tej strane.
pochopil som to az na pocitaci. Na telefone som sa stracal uplne.
Kde je to stare overene
Ked to funguje, nesahaj do toho.
. . . no a velebnosti, jdu blejt.
už asi 10 mesiacov som sem nič neprispel, ale na fórum som chodil aspoň si pozrieť, čo je nové, ale po novom sa asi vykašlem aj na to...
tiež by my zaujímalo aký význam má to, že na začiatku každej stránky vidím prvý zakladajúci príspevok v téme, často väčšinou starý niekolko rokov.
Vsimol som si ze v kategotii /Fotky z tém na fóre/ nezobrazuje fotografie s poslednych dni co boli pridane na forum. Som pridaval fotografie do temy Ski & Bike - Slovenský Raj a nevidel som ich tam. Potom som v teme klikol hore v pravo na /+ pridat foto/ Vybral som si temu /Fotky z výjazdov/Fotky uz zobrazilo v kategorii /Fotky z tém na fóre/ ale zase ich nevidim v teme kam som ich pridal. Dalej pri kliknuti na temu /Fotky s vyjazdov/ ma presmeruje na temu /Zmeny v MTBIKER fóre - december 2025/ na druhu stranu. Zamotane aj na vysvetlenie 😀
Dalej by som uvital keby bola taka moznost ako pred upravou ze ked som prilozil kurzor k odjazdenym km za tento rok ze mi zobrazilo aj odjazdene km celkovo za cely cas a aj priemernu rychlost za odjazdene km za tento rok. 😉
dovolim si citovat @Jezus a, "vela vizualneho smogu"
Po oprave zoznamu prispevkov sa zaniesla nova chyba v zobrazeni, resp ten datum a cas zarovnany prilepeny vyzerá divne (mne)
Otazka, len ci správne chapem...
V starej verzii sa dalo citovať prispevok, teda do jedneho svojho som vedel/mohol/daval citacie z viacerých inych prispevkov foristov (nie link na cely prispevok) celkom jednoducho (a aj to bolo viditelne pekne, vizualne označené).
Uz taku moznost nevidim, cize nie je, tak?
(samozrejme nebudem davat cely link+este textovy vysek z prispevku, a uz vôbec nie na telefone)
Cize o 1 feature menej
Vela s prstikom prelorujem no nic nove sa nedozviem. Chapem to keby som chodil v samoske po regaloch ale tu?! Na fore. Chodte s tym do Paradnej Ikinej Čarokrasnej Intergalaxie. Skratka/P/I/C|I.
Chodil som sem minimálne, takže ak sem prestanem chodiť úplne, nič tým nestratím. Neviem či máte overené aká veková skupina ľudí navšetvuje vaše fórum, ale pochybujem že sú to 10r deti odchované na TikToku...
Nefungujú mi notifikácie na témy, ktoré som mal predtým zapnuté. Vyskakuje mi len táto téma a Oplatí sa. Kontroloval som to a notifikácie sú stále označené, ako zapnuté. Pardon, ak to tu už niekto nahlasoval, nenašiel som to.
V androide pod FF sa mi objavuje chyba, napravo od obsahu je nejaký prázdny priestor a obsah sa dá posunúť doľava. Screenshot doplním.