táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
je zbytocne to tu zahlcovat vseobecnymi konstatovaniami, ze nove forum je zle. ano je, je to katastrofa, ale ako bolo povedane - cesta naspat neexistuje, tak radsej sem hadzte len konstruktivnu kritiku, snad aspon to sa stretne s nejakou odozvou
Oné kto sa zas ***** v systéme. Neprehladné, chaotické....
>> urcime si priority dalsich zmien
Prva prioritna zmena by mala byt zahodit terajsie zdrojaky a obnovit zalohu . . .
Ako tak pozeram a citam, 3/4 veci zo stareho v novom nefunguje. Mozno casom, ale naco to bolo dobre?
Fascinuje ma, ked dlhorocni prispievatelia ako Gusto napisu, ze nevedia najst temu. Fascinuje ma to o to viac, ze vyhladavanie maju v pripade pristupu cez mobil zobrazene na stranke dokonca dvakrat, ale aj tak ho nepouziju. Vela veci to vysvetluje...
no snazim sa zvyknut, vacsinou sledujem len par tem, ved notifikacie ma upozornia na nove prispevky, ale nejak som si vsimol ze za posledne dni mi nebliklo skoro nic a teraz vidim, ze pribuda vsade celkom dost prispevkov, to vetvenie absolutne nestiham sledovat, asi ste si to zbytocne skomplikovali
a podobne temy vpravo mi ukazuje temy z rokov 2008-2016, kde roky nik neprispel, a vlastne neviem naco vobec ma zmysel drzat take temy, vramci cistenia by ste skor mohli premazat veci kde nik neprispel 5+ rokov, alebo tie temy s 50000 dristov preriedit, su fora kde sa toci povedzme 1000 prispevkov (alebo nejakych X tisic), aj tak sa malokto vracia v tych vecnych temach, aspon teda mimo cyklistickych oblasti
will to pekne zhrnul aj za mna
Nechce sa mi to tu hľadať.. nedajú sa nejako zrušiť tie dve okrúhle ikonky na zakladanie novej témy a vyhľadávania? Trošku (viac) prekážajú a sú jaksy zbytočné, neviem či je potrebné mať po ruke takto narýchlo možnosť založiť nové vlákno... Keď som prvýkrát vošiel do nového dizajnu fóra, myslel som že mi blbne grafika v kompe 😁. Trošku som si zapi/nadával/. Nič moc teda, ale zvykneme si,momentálne ma však nový dizajn skôr odrádza a nemám chuť niečo na fóre čítať.
Môžete mi niekto prosím vysvetliť prečo keď si dám fórum-všetky témy-aktuálne, tak mi ukáže túto tému boldom, teda usudzujem, že v nej pribudol nejaký nový príspevok, ktorý som nečítala a keď na ňu kliknem tak mi zobrazí ten prvý hnedý príspevok. Alebo ma dá na nejaký príspevok, ktorý som už čítala... a na konci tiež nie je žiadny nový... raz tak a inokedy naopak, náhodne. Nemalo by ma to dať na ten nový príspevok, ktorý pribudol odkedy som naposledy bola v tejto téme? Mňa ani tak nehnevá, že sa niečo mení, ale že to absolútne nedokážem používať, lebo k tomu nikto nedal návod a vôbec ale vôbec nerozumiem kde mám klikať a čo sa stane. Takže ako sa mám dozvedieť, kde mám hľadať nový príspevok v danej téme? Tomu naozaj nerozumiem.
Doteraz som dala aktívne témy a šla som zaradom podľa preferencií, aj keď som v téme 3 dni nebola, vždy sa mi zobrazil posledný prečítaný príspevok a dočítala som tému ako knihu, že kde som dala záložku tam sa otvorilo a čítala som. Na spodu som zas klikla na tlačidlo aktívne témy, ktoré tam bolohneď a nemusela som ísť cez menu a zase som si vybrala ďalšiu. Teraz aj keď kliknem na tému tak neviem kde v nej sa mi otvorí a neviem ako ju mám čítať len chodím hore dole a som stratená.
Prvy prispevok v novom fore, tak nebudem lamat nad forom palicu, ako niektori ostrielani foristi, ale prispejem navrhmi. Vsak aj CEO sa v teme priamo angazuje :)
Radene podla dolezitosti.
Linearne zobrazenie - vo fore existuje v "Nove komentare." Taketo zobrazenie umoznit aktivovat v jednotlivych temach. Takze kategorie zobrazenia by boli: Zobrazit vsetky komentare/ Zobrazit iba najlepsie komentare / Zobrazit linearne (chronologicky).
Asi najlepsie by bolo, ak by si pouzivatel vedel definovat default typ zobrazenia v globalnych nastaveniach fora, nech nemusi pri otvoreni temy zakazdym klikat.
samotne linearne zobrazenie v "Nove komentare" by sa mohlo vylepsit. Vid obrazok. Zbytocne sa uvadza pri prispevku link ma child (lebo ten uz je v zozname niekde nad nim). Naopak chyba informacia o tom, ze prispevok nie je priamo v teme, ale ma parent prispevok. Idealne ak by link na parent prispevok bol vo forme cisla, ktore by reprezentovalo uroven stromu. Ak uvidim pri linearnom zobrazeni temy prispevok, ktoremu absolutne nerozumiem a hodnota vnorenia bude 15, tak na link na parent ani nemusim klikat, lebo si asi len niekto pomeriava pipiky. Pripadne kliknem neskor na niektory z jeho parentov, ak ma zaujme. Link na parent by sa podobne ako link na child otvaral v stromovom zobrazeni s rozbalenou vetvou.
Mobil: Cierna lupa vyhladavania v teme - Mala by otvorit hned rozsirene vyhladavanie s preddefinovanym obmedzenim na danu temu. Tusim som to uz raz pisal a stihlo sa do tyzdna :)
Komp: chaos medzi Ikonou Domcek a volbou Vsetky temy hned vedla nej - obe obsahuju aj identicky pomenovane polozky submenu, ktore ale maju iny vizual.
A osobna zvedavost, na ako frameworku bezi forum teraz?
Mozno (takmer urcite) to tu už bolo spomenuté, no '+' na pridanie temy, oranzove velke tlacidlo prekrývajúce text by som dal prec.
Tém je dostatok, nove sa maju pridavat iba s rozumom, ked rovnaka/podobna neexistuje
Spravne na to upozorňujete na dalsej stránke:
(predtým, ako založíš novú tému, sa prosím presvedč, že rovnaká téma už neexistuje. Ak takúto tému nájdeš, je lepšie pridať do nej nový komentár.)
ps: hovorim o verzii pre telefon
Pomer cerveneho 'menu, hlaviciek, ovladacich prvkov, linkov' voci zelenemu 'obsahu' by sa (podla mojho názoru) mohol upraviť, v prospech obsahu.
(samozrejme,ze po preskrolovani to nie je az taketo extremne, no uz uvodna strana sposobi 'too much' efekt)
na pc nie je pri zobrazeni fotky moznost jej zvacsenia, tak ako na mobile. jedine otvorit v novom liste v prehliadaci, co je otravne
EDIT: moznost tam je, ak kliknem vlavo hore na obrazovke, ale nie je tam ziadna ikonka, iba som nahodne klikol do laveho rohu obrazovky a fotka sa zvacsila :)
EDIT2: takze je tam aj ikonka, len ju v tmavom rezime vobec nie je vidiet. je cierna :) vo svetlom rezime je vidiet dobre (ta lupa s +)
predtim to bolo lepsie
citam forum z 99% na PC.
Za mna by to chcelo vymazat niektore veci.
Nooo, nechal som si víkend na preštudovanie, chalani držím palce, úprimne, ale je to vcelku slušný bordel, už mi dáva väčší zmysel zbúchať Discord, ktorý mi príde prehľadnejší... Hádam si ľudia zvyknú
Už som to sem síce písal, ale pribudla medzi tým menšia zmena tak skúsim šťastie ešte raz 🙂. Symbol na skákanie na nové príspevky je teraz oveľa lepší, ale ešte lepšie by to bolo keby ste ho presunuli namiesto vytváranie novej témy
stale sa mi nepreniesli fotky do mojej fotogalerie. A co som kukal, tak ani ostatnym sa neprenasaju. Tyka sa to fotiek z normalnej vyjazdovej temy Male Karpaty, nie su to offtopic fotky.
Inac chyba mi tu podpis, mal som tam vzdy uvedene moje aktualne kilometre. Ale neva, chapem ze podpisy tu na novom fore uz asi nechcete mat, budem si sem od Noveho roku musiet importovat vyjazdy zo Stravy.
a este taky postreh - od zmeny fora mi vsetky prepinania medzi mojim profilom a forom trvaju velmi dlho, casto aj 5 sekund. Rovnako na mobile aj na kompe. Cim to je?
Neporozumela som všetkým výrazom v odpovediach v mojom predchádzajúcom príspevku, nie som ITčkar, ale jednoducho - nezobrazenie posledného nového príspevku po kliknutí na tému, ktorá je boldom je chyba alebo vlastnosť fóra? Ďakujem.
Ak vlastnosť tak teda ak niekto odpovie na príspevok v tom podpríspevku xy strán dozadu, tak to treba vyhľadať manuálne po jednom lebo to systém nenájde, ale ak sa takto napíše vždy nový príspevok na koniec témy, ten vždy všetkým ukáže ako nový, lebo systém tento posledný ako nový rozozná? Slovami Štefana Hríba: Dobre tomu rozumiem? :) A už dám pokoj.
Za mna 2 navrhy (Brave browser, android mobil)
Na konci vlakna by som chcel mat preklik spat do temy. Napr. som vo vlakne "politika" a na konci stranky sa chcem cez jeden klik vratit do "o hocicom".