Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
Nepoužíva sa náhodou na spresnenie nadmorskej výšky podľa GPS súradníc sieť SRTM?
https://www2.jpl.nasa.gov/srtm/
LOCUS ich využíva, dobrá presnosť pre zariadenia čo nemajú barometer
GPS je nepresné. Počíta polohu pomocou triangulácie, preto je meranie výšky nepresné.
Proste si uložte tú lokalitu so správnou výškou.
aJoN Hej. DEM mapy používa aj Garmin. Len mne v Edge 1030+ to akosi nefunguje. V Oruxmaps v mobile mi to fungovalo slušne.
Výrobcovia ale poskytujú rozšírenú záruku pre všetkých. Niekto 6 mesiacov, niekto 12, niekto 24, na autá aj viac. To platí pre všetkých zákazníkov.
Takže sa môže stať, že kúpite na firmu výrobok, ktorý má od výrobcu ročnú záruku. Tak máte záruku rok u výrobcu. Ale Garmin npr. poskytuje dvojročnú záruku. Takže jediný rozdieľ asi je, že fyzická osoba môže reklamovať u predajcu, právnická u výrobcu / obchodného zastúpenia.
Ale tiež je to individuálne. Aktuálne reklamujem Garmin Index 2 váhu z Amazonu a musím to robiť cez Garmin Europe, lebo Amazon to tak má. Bez ohľadu na to, či som právnická alebo fyzická osoba.
Takže v prípade Garminu je to jedno, či to je kúpené na firmu alebo na fyzickú osobu. Záruka sú 2 roky. Tak to má veľa výrobcov elektroniky. Neviem ako teraz, dá sa to ľahko overiť, Sony malo 2 roky, Apple, Nikon 1 rok, Lenovo 6 mesiacov.
z alzy neber nič.. šmejdi su to..
nikdy im nic nebolo oplieskal som a drzali viacero padov
7x som omylom zhodil zo skrine na stavbe a prestali fungovat tlacidla, po odoslani na reklamaciu priamo do garminu mi za 2 tyzdne poslali novy kus bez nejaky otazok
akurat aj kolega mi hovori ze pozarucny servis maju na vybornej urovni
Ono to má aj logiku. Technik by ich stál minimálne Ł30/h a pri váhe za Ł100 bez DPH by bol nezmysel ho platiť. Hodinky sú drahšie, ale za hodinu ich neopraví. Neopravuje to Číňan za vrecko ryže.
Pri pozáručnom servise je to z pohľadu zákazníka ale diskutabilné. Niekedy sa dajú kúpiť Garmin výrobky aj lacnejšie ako s 30% zľavou oproti list price.
Mal som doma na testoch uz Asus VivoWatch, Amazfit Verge lite, GTR 47 a momentalne mam T-Rex, ktora sa vsak po 2.5 roku rozpadaju...trha sa silikonovy remienok a uchyt remienka a baterka stratila asi 50% kapacity (to mi vadi najviac, remienok sa da vymenit).
Premyslam ake dalsie hodinky, nechcem dat do toho vela penazi a pozadujem aspon 7 dnovu vydrz.
Predbezne som rozhodnuty ak sa neinspirujem kupim si zase Amazfit T-Rex, pretoze sa mi pacia a splnaju to co od hodiniek potrebujem....navyse ide o vybehovy typ a stoji polovicu z toho ako ked som ho kupoval ja ako novinku.
Alebo je nieco do 200 eur co by ma presvedcilo skusit nieco ine? Pozadujem okruhly dizajn.
Predpokladam, ze je to nahoda, navyse nove stoja 63 eur bez DPH (moj nakup v sklade), takze ma to strasne laka za tak nizku cenu.
Nejaké požiadavky:
- okrúhle 42mm, možno max 43, záleží od tvaru púzdra, ale väčšie nechcem. Mám úzke zápästie (17,5 cm) a všetko väčšie ako 42mm mi zavadzia
- nejaký univerzálny vzhľad a otočná luneta by bola super + možnosť meniť remienok silikónový a kožený
- športy: bicykel, fitko, plávanie, turistika. Chcel by som aby sa dali dať na držiak na riaditka a mohol by som ich tak meniť (na troch bicykloch) namiesto cyklopočítača.
- mobil mám Samsung S21 (teda android)
- výdrž batérie aspoň 3 dni
- cena: do 300€
Chcel som rovno zobrať Samsung Galaxy Watch 4 classic 42mm za 289€, ale majú biednu výdrž (1,5 dňa max). Dajú sa zohnať ešte Galaxy Watch3 41mm za 298€, kde by výdrž mala byť väčšia (max 5 dní, reálne asi 3). V tej cenovej kategórii ma ešte zaujali Garmin Vívoactive 4S.
Pohrávam sa aj s myšlienkou, že za +/- 160€ sa dajú ešte zohnať aj tie GearSporty, ale keď už mením radšej by som chcel niečo novšie, lepšie.
Nepožadujem a ani nepotrebujem žiadne hi-tech extra vychytávky 2022. Hodinky nosím aj klasické automatické (do obleku určite), ale v dňoch keď mám naplánovaný aj nejaký šport tak beriem smartwatche. Najbežnejšie použitie je do fitka, kde mi stačí, že dokážem odmerať nejaký strečing, kardio a cvičenie s váhami. Považoval som to za zbytočné, ale zefektívňuje to tréning, keď vieš kde si strávil koľko času. Potom samozrejme na bicykli ma zaujímajú úplne základné veci: prejdená trasa, rýchlosť (aktuálna/priemerná) a pod. (jazdím cestu aj les). Sem-tam nejaká turistika a plávanie. Všetko hobby, rekreačne, nie som žiaden pretekár. Hlavne nech to je user-friendly, nerád sťahujem a nastavujem nové aplikácie, aktualizácie a pod. Mám rád, keď si niečo nastavím a funguje to a nemusím do toho každú chvíľu babrať.
Vopred ďakujem za rozumné rady, tipy a hodnotné postrehy.
https://ralpu.sk/products/coros-apex?variant=41798445203643