Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
s tymi Kiami je to tak ako vravi Vlad01, v ziline v areali ako sidli ZVL maju prenajatu plochu (verim, ze takych maju viac), kde skladuju auta, teda ich casti, pripravene na export... Je tam v podstate komplet hotove auto, z ktoreho su demontovane nejake diely ako napr kolesa a neviem co este... do Ruska do teda dovazaju ako komponenty, nie hotove auto, aby obisli tie dovozne cla... taketo finty sa robia aj v elektronike.. napr LCD televizory.. na komplet TV z Azie je clo 13%, kdezto na komponenty len 3%, preto je lacnejsie doviezt sem "skladacku" ktora sa vo fabrike posklada s nalepkou Made in EU a sup s tym do supermarketov... ak firma robi rocny obrat 200mil EUR, tak tych usetrenych 10% na cle je sakra pekny peniaz ... (nevycucal som si to z prsta, v jednej takej firme som robil )
takto to robia aj vo VW aby potom mohli dať na prémiové modely nálepku made in germany, pretože nemčúrom sa to moc nepozdávalo keď na touarega mali v papieroch made in slovakia
kamaratka robila ekonomku v Peugeot-e tusim a hovorila mi ze na tie modely strednej triedy mali cca 1500-2000 eur marzu. ked to bol zakladny model tak ze aj pod 1000 eur isli. takze to nie je ziadna slava zivit sa predajom aut v dnesnej dobe
Ono to nie je iba o tom aká je marža a či sa do nej zmestíš keď demontuješ a znova zmontuješ pár súčiastok. Musíš počítať koľko by to auto reálne stálo keby ho priviezli zložené a museli zaplatiť nejaký anti damping nejakých 47%. To by boli tie autá nepredajné.
pripušťam ale tie dovozne podmienky snad maju vsetci importeri rovnake ..i ked sa jeda o rusko. ked tych 47% ma v danej kubature kia, tak potom aj vsetky obdobne modely inych znaciek, by som povedal...
To bol iba príklad. ja neviem aké sú dovozné clá na autá. Podobne sa to robí s bicyklami aby sa obišiel antidumping. Chcela som iba povedať, že marža nie je taká vysoká aby pokryla náklady na montáž / demontáž, ale vyplatí sa keď sa počíta koľko sa ušetrí na dovoznej prirážke kompletného auta.
z aliexpresu mi vcera prisli tieto haciky do kufra na moj passat a pod prelepenou cinskou nalepkou bolo made in czech republic s logom vw audi. taktiez na spodnej strane plastu vyrazene logo vw. zaujmava historia produktu
neviem co riesite marze ak by pre vyrobcov aut bola ich cinnost stratova, tak preco by doteraz fungovali?
stratove je napr aj Bugatti Veyron.. tam to cele dotuje koncern VW... je to pre nich len taka "zabavka"... zisky maju z predaja inych aut...
kada firma (jedno ci je to automobilka) ak sa chce diverzifikovat (tak sa to pise?) tak musi pocitat s tym, ze na jednom produkte zarobi viac, na jednom menej, a niektory bude muset dotovat, no podpori jej to predaj toho produktu, na ktorom zarobi...
nikto predsa nebude dobrovolne podnikat dlhodobo so stratou...
Ale potom nesmies prudko zabrzdit, lebo tasky nevydrzia gecko a odtrhnu sa usi. Alebo v horsom pripade ten uchyt. Ja pouzivam namiesto tasiek kartonove krabice.
uchyt toho znesie vac nez dost... zatial mi neodletel a to tam vesam niekedy tiadne nakupy
kartonove krabice pouzivam aj ja, hlavne v Lidli tie od mlieka... ale pokial to dam do kufra tak tam ma tendenciu to poletovat.. preto krabice davam radsej na zadne sedacky.. no tasky vesam do kufra na tie uchyty
dnes mi kolega priniesol domacu slaninku tak to otestujem
kupil som u aliho aj tie bocne siete. chybali tam.
nemci su vo vybavach na tom dost biedne. za kazdu blbost zaplat. tak som zaplatil ale u cinana
kamaratka robila ekonomku v Peugeot-e tusim a hovorila mi ze na tie modely strednej triedy mali cca 1500-2000 eur marzu. ked to bol zakladny model tak ze aj pod 1000 eur isli. takze to nie je ziadna slava zivit sa predajom aut v dnesnej dobe
A pytal si sa kamaratky komu to v tych cenach ta fabrika predava?
v uctovnictvach firem to vsak prave takto vypada....hladaju sa (fiktivne) naklady aby sa ponizil zaklad...najlepsie na nulu...zhanaju sa vselijake blocky
a na tu otazku ohladne marži....teba nesrdi, ked nieco kupis za 14.000 € ale mohol by si aj za 10.000 ?
jezus nezavadzia je to vyklopne. keby tam nebol ten textil na vyklopenie ani neviem ze to tam je.
mam chrobaka v hlave na navigaciu. nema niekto skusenost s takouto navigackou? zasa nechcem aby mi auto vyhorelo
už roky telefon + sygic v podstate navigácia nonstop pri sebe.. navigácia na rádiu mi príde príliš nízko pre oči
legálne tuším 25-30€ celá európa doživotne, nelegálne zadarmo
Skúsenosti sú, že nebrať - hlavne zlý zvuk rádia ktoré ide v aute skoro stále. Potom sa časom uvoľnili kontakty a rádio bolo treba pritlačiť na konkrétnom mieste aby sa zaplo a tak ďalej.
Ale to sú 2 roky staré info - medzitým sa mohli zlepšiť aj keď tomu neverím
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pripušťam ale tie dovozne podmienky snad maju vsetci importeri rovnake ..i ked sa jeda o rusko. ked tych 47% ma v danej kubature kia, tak potom aj vsetky obdobne modely inych znaciek, by som povedal...
http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-Cargo-Trunk-Bag-Hook-Hanger-Holder-For-VW-VOLKSWAGEN-Passat-Jetta-Audi-A4-Black/1813955821.html
stratove je napr aj Bugatti Veyron.. tam to cele dotuje koncern VW... je to pre nich len taka "zabavka"... zisky maju z predaja inych aut...
kada firma (jedno ci je to automobilka) ak sa chce diverzifikovat (tak sa to pise?) tak musi pocitat s tym, ze na jednom produkte zarobi viac, na jednom menej, a niektory bude muset dotovat, no podpori jej to predaj toho produktu, na ktorom zarobi...
na nakupne tasky.. aby ti to po kurfri nelietalo.. je to dost dobra vec
kartonove krabice pouzivam aj ja, hlavne v Lidli tie od mlieka... ale pokial to dam do kufra tak tam ma tendenciu to poletovat.. preto krabice davam radsej na zadne sedacky.. no tasky vesam do kufra na tie uchyty
kupil som u aliho aj tie bocne siete. chybali tam.
nemci su vo vybavach na tom dost biedne. za kazdu blbost zaplat. tak som zaplatil ale u cinana
Inak cakal som, ze to bude namontovane niekde na boku a nie ze to bude takto zavadzat na hornej hrane kufra...
A pytal si sa kamaratky komu to v tych cenach ta fabrika predava?
v uctovnictvach firem to vsak prave takto vypada....hladaju sa (fiktivne) naklady aby sa ponizil zaklad...najlepsie na nulu...zhanaju sa vselijake blocky
a na tu otazku ohladne marži....teba nesrdi, ked nieco kupis za 14.000 € ale mohol by si aj za 10.000 ?
mam chrobaka v hlave na navigaciu. nema niekto skusenost s takouto navigackou? zasa nechcem aby mi auto vyhorelo
legálne tuším 25-30€ celá európa doživotne, nelegálne zadarmo
Ale to sú 2 roky staré info - medzitým sa mohli zlepšiť aj keď tomu neverím