cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
nalisovať sa dajú aj s klasickými "domácimi" prostriedkami. zadná strana je rovná.Úplne bezproblémovo som to nalisoval zo závitovou tyčou, maticami a vhodným orechom z goly...
Caute, potreboval by som poradit. Scalpel mi zacal "spievat", konecne som zistil, co sposobuje praskanie. Je to toto lozisko zadnej stavby. Zatial som lozisko ako tak precistil a poriadne premazal vazelinou, ale uz nema na pocit hladky chod. Zatial nepocut ziadne praskanie V rame (hlinikovom) su zalisovane 2 loziska. Viem to podomacky nejako vylisovat, prip. vyklepnut a nasledne nove loziska nalisovat, resp. zaklepnut? Nerad by som to ***** a spravil tam nejaky vakel.
Alebo kaslat na to a dat to do servisu? Vdaka.
Alebo chytiš papier, ceruzu a šubleru a oprášiš geometriu z II. st. ZŠ a navrhneš si prípravky na od - aj na-lysovanie na pouzitie s 8-čkou šróbou+podložky, a daš to vykrutit lokálnemu sustružníkovi
Caute, potreboval by som poradit. Scalpel mi zacal "spievat", konecne som zistil, co sposobuje praskanie. Je to toto lozisko zadnej stavby. Zatial som lozisko ako tak precistil a poriadne premazal vazelinou, ale uz nema na pocit hladky chod. Zatial nepocut ziadne praskanie V rame (hlinikovom) su zalisovane 2 loziska. Viem to podomacky nejako vylisovat, prip. vyklepnut a nasledne nove loziska nalisovat, resp. zaklepnut? Nerad by som to ***** a spravil tam nejaky vakel.
Attachment:
lozisko_scalpel.jpg
ked mas na to naradie je to lahke...ja som si tu Cannondale sadu kupil a vyuzil ju velakrat...keby si byval v okoli ZA tak ti ju aj poziciam
Keď lisujete ložiská do rámu (dural), tak čo používate?
1.Vazelína
alebo
2.Lepidlo - Loctite, a podobne..
alebo
3..Anti-seize pasta
alebo
4. Nič, iba nalisujem
Ja dávam vazelínu, ložisko sa potom ľahšie zalisuje a následne ide aj ľahšie von. Ale raz som jedno ložisko na starom bajku lepil závitovým lepidlom, lebo išlo nalisovať volne iba rukou.
Závitový lep nemusí byt ideál kvôli následnému vytiahnutiu... existuju aj lepidla na ložiska keď ide ložisko ľahko.. osobne by som použil radšej to.... a pokial ide ložisko primerane tuho dnu, netreba tam dávať nič aby sa nestalo ze casom sa ložisko zadrhne a tým ze bude namazana vonkajšia šálka, mohlo by sa začať točiť v ráme a urobiť vakel ... to by potom mohol byt väčší problém. A pred lisovaním treba tie ložiska otvoriť a poriadne ich natlačiť vazeliniu
.... a pokial ide ložisko primerane tuho dnu, netreba tam dávať nič aby sa nestalo ze casom sa ložisko zadrhne a tým ze bude namazana vonkajšia šálka, mohlo by sa začať točiť v ráme a urobiť vakel ... to by potom mohol byt väčší problém....
- ako je to podla teba, ked ide ložisko dnu primerane? Vtedy by si ich dal normalne nadrzovku nasucho..
A v ako pripade použiješ vazelinu, ak vobec?
Budem ich tam lisovat pripravkami vyrobenymi na mieru s použitím šróby.. vylisované už mám všetky, išlo to krásne, všetko hralo ...
vazelinu by som nikdy nepouzill... musi to tam ist natesno ale nie s velkou silou.... a ani to tam nesmie "padnut" uplne bez sily (velka vola) .... aj to sa moze stat hlavne pri lacnych loziskach
Podľa portfólia to zlá firma asi nebude.... našiel som tam ložiska co sa používajú v motokárovom športe a svojho času ich robili len Japonci a boli drahé jak šľak .... takze by som sa toho nebal a verím ze vydržia to co enduro
Mam ich 8 kusov v rame (6900), je to lacna cina, stali ma 50centov kus, ale vyzeraju byt v pohode, prezili celu sezonu a su v poriadku. Ale pred montazou boli doplnene vazelinou az po okraj.
Su to poliaci ako som zistil. Ti sa moc s tym nemaznaju. Zvazujem teda ci to risknem lebo takuto babracku by som nerad opakoval po pol roku. Zistil som, ze mam fejky Enduro lozisk a nie origo. Su to Takino, ktore len tak vyzeraju. Preto teda zvazujem ci neist do tych Enduro.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
djrudyger .... ano da..... ale tato je lepsia aj ked drahsia.... je tam aj klasicky stahovak a nie vzdy idu loziska von len tym "kladivom" ....
ked mas na to naradie je to lahke...ja som si tu Cannondale sadu kupil a vyuzil ju velakrat...keby si byval v okoli ZA tak ti ju aj poziciam
Preklep 😂😂
😂😂
1.Vazelína
alebo
2.Lepidlo - Loctite, a podobne..
alebo
3..Anti-seize pasta
alebo
4. Nič, iba nalisujem
??
- ako je to podla teba, ked ide ložisko dnu primerane? Vtedy by si ich dal normalne nadrzovku nasucho..
A v ako pripade použiješ vazelinu, ak vobec?
Budem ich tam lisovat pripravkami vyrobenymi na mieru s použitím šróby.. vylisované už mám všetky, išlo to krásne, všetko hralo ...
Mam ich 8 kusov v rame (6900), je to lacna cina, stali ma 50centov kus, ale vyzeraju byt v pohode, prezili celu sezonu a su v poriadku. Ale pred montazou boli doplnene vazelinou az po okraj.