Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
aha, takže OCD je skratka z "ONA Coffee Distributor"? A ja som furt myslel, že je to od "Obsessive-Compulsive Disorder".
Dosiel som domov nazhavil Silviu drbol som ju do Rockyho ani som po Keni od Cafecolective nemenil mletie je tam nejake nadstavene jemnejsie supol 9,7g kavy na 3 krat utampoval nakplko nemam 41 mm tamper tak s tym zo Silvie odpusil vodu a pustil proces.27sec/20g kavy teplotu neviem to nevplyvnim a vysledok tu:
A čo tak Gesha od Gardelliho?
Keď som videl vysie tu Ugandu tak som dostal hneď na ňu chuť. Sice mám inú odrodu ale tu kávu pravidelne kupujem 2 roky a patrí medzi moje top. Po obede zhavim horák a ide sa na afriku
Jeden z mnohých , čo to “ nedal “ ... škoda je nás tu celkom malo a každá “ strata “ sa ráta . No nic , nejako to potiahneme
Rasto, Pernorby Senel Campas Costa Rica som skusal tot nedavno, ale povedal by som, ze je skor na filter ako na espresso. Acidita bola prilis octova nech som skusal menit teploty akokolvek. Vobec mi nesedela, ine prazenie ako Gardelli.
Budem skusat, ked dorazi (hned po Mzungu
Neboj Roman, Ty sám ťaháš za desiatich.
Poslal do KE, ale si ju ešte nevyzdvihol ... písal to pár príspevkov dozadu (aj keď to bolo zrozumiteľné len mne).
Btw, objednal som IMS H22 (výška 22mm, 14 - 16g), budem skúšať väčšie single.