Jasné. Tak isto DOT 1-4 a DOT 5.1, DOT 5 je niečo úplne iné, je založená na silikóne. Tak isto sa nesmú miešať minerálne oleje a DOT, DOT 5 a všetko ostatné, ani samotné minerálne oleje medzi sebou by som nemiešal. Preto ak si človek nemôže byť úplne istý, že všetku DOT kvapalinu v systéme na DOT zo systému dostal a neostali tam napr. nejaké kvapky alebo povrchové vrstvy, nedával by som minerálny olej do DOT systému. Ono si treba uvedomiť, že tej brzdovej kvapaliny tam je pár ml, aj jedna kvapka môže pokaziť vlastnosti toho, čo sa tam snažím naliať. Tak isto si treba dávať pozor na tesnenia, DOT a minerálny olej používajú iné tesnenia, dole som dal tabuľku.
Bože môj už zase tie teoretické žvásty... Očividne si v živote nejaké lepšie brzdy nejazdil.... Tam kde na nejakej nižšej triede m315/m445/elixir3 a pod. ťaháš páku 2-3 prstami aby si vobec zabrzdil, brzdíš na lepších brzdách úplne v pohode 1 prstom a po zjazde nemáš kŕče v rukách. Jazdil som m445, elixir3 aj SLX takže to viem porovnať.
140mm kotúče sa pri mtb nepoužívajú a 203mm nedáš hocikde.
A to že metalické platičky brzdia lepšie ako polymerove tiež nie je úplne pravda.
miso2012 zabudas na jednu velmi podstatnu vec, nizke rady shimano (tebou spominane M315) maju prepakovanie paky priamo na piest, packy od deore vysie maju tzv. "servo wave" ktore robi variabilne prepakovanie a v bode trenia je cca 2x vacsia sila, takze aj ked maju rovnake priemery piestov v strmeni a packe, no to prepakovanie robi tie brzdy silnejsie, takze to nie je len pocit.
miso2012 zabudas na jednu velmi podstatnu vec, nizke rady shimano maju prepakovanie paky priamo na piest, packy od deore vysie maju tzv. "servo wave" ktore robi variabilne prepakovanie a v bode trenia je cca 2x vacsia sila, takze aj ked maju rovnake priemery piestov v strmeni a packe, no to prepakovanie robi tie brzdy silnejsie, takze to nie je len pocit.
Nieje pravda, že najnižší model Deore ma servo wave. Maju to aj tie brzdy co ma dubcek čiže on uz servo wave ma. Je to taky hybrid packy su z bŕzd deore a prasiatka su z alivia. Su to brzdy br-m506
ano maju, no oficialne podla vyrobcu to zacina na deoreckach, tie M506 nepatria do normalnej sady kedze je to zlepenec. Ja po takychto sadach som nikdy nepozeral lebo vyrobca to spaja v podstate zo zvyskov dokopy, a reagoval som na prispevok od miso2012, ktory porovnaval M315 s Deore,slx,xt,xtr ze maju lepsi brzdny ucinok len z pocitu, a ten vyssi brzdny ucinok robi prave servowave a nie pocit.
dik za odpovede,v konečnom dôsledku mi teda odporúčate ZEEčka ? resp sú aj iné značky ktoré sa dajú porovnať svojou účinnosťou zo ZEEčkami ale aby boli lacnejšie ? predsa každé ušetrené € poteší.
miso2012 zabudas na jednu velmi podstatnu vec, nizke rady shimano (tebou spominane M315) maju prepakovanie paky priamo na piest, packy od deore vysie maju tzv. "servo wave" ktore robi variabilne prepakovanie a v bode trenia je cca 2x vacsia sila, takze aj ked maju rovnake priemery piestov v strmeni a packe, no to prepakovanie robi tie brzdy silnejsie, takze to nie je len pocit.
OK, uznávam. Ale 2x väčšia sila určite nie, to dokazuje aj ten tvoj graf. To bude určite do nejakých 20% tiež.
Bože môj už zase tie teoretické žvásty... Očividne si v živote nejaké lepšie brzdy nejazdil.... Tam kde na nejakej nižšej triede m315/m445/elixir3 a pod. ťaháš páku 2-3 prstami aby si vobec zabrzdil, brzdíš na lepších brzdách úplne v pohode 1 prstom a po zjazde nemáš kŕče v rukách. Jazdil som m445, elixir3 aj SLX takže to viem porovnať.
A to že metalické platičky brzdia lepšie ako polymerove tiež nie je úplne pravda.
Zasa tie tvoje sedliacke žvásty. A takýmto hlupíkom na slovensku dávajú tituly... Možno to je dôvod, že určité tituly si človek môže akurát tak nastrihať na WC ako toaletný papier a s inými má dvere otvorené kdekoľvek príde... Možno keby si nie len jazdil, ale aj používal hlavu a rozumel, čo robíš, končil by si na prvých desiatich priečkach.
Jazdim brzdy BR M355 s kotucmi 180/160 staci mi na ne jeden prst a brzdia mi lepsie ako kamosove slx s kotucmi 200/180. Moja vaha 88-90 kg jeho 100-105 kg.
dik za odpovede,v konečnom dôsledku mi teda odporúčate ZEEčka ? resp sú aj iné značky ktoré sa dajú porovnať svojou účinnosťou zo ZEEčkami ale aby boli lacnejšie ? predsa každé ušetrené € poteší.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skús to povedať mojim Saintom a ľuďom čo si skoro rozbili *** pri stlačení prednej brzdy na parkovisku.
deore vratane ?
https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=34738;menu=1000,2,15,117
OK, uznávam. Ale 2x väčšia sila určite nie, to dokazuje aj ten tvoj graf. To bude určite do nejakých 20% tiež.
Magura MT5 - lacnejsie a lahsie
napr
https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=98678;menu=1000,2,15,117