Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
-24% WTB Resolute 27.5x1.65" LFR plášť, TCS, kevlar, skinwall
36,99 €
-24%
MOC 56,99 €
Akcia -26% Pirelli Scorpion™ E-MTB M 27.5x2.60" HyperWALL™ SmartGRIP Gravity plášť, TR, kevlar, classic
58,99 €
-26%
MOC 88,99 €
savings Maxxis Ikon 27.5x2.20" EXO 3C Maxx Speed plášť, TR, kevlar
42,99 €
savings
MOC 78,99 €
Akcia -23% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.4" HardWALL plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-23%
MOC 83,99 €
Výpredaj -17% Pirelli Scorpion™ Enduro H 27.5x2.4" HardWALL plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-17%
MOC 112 €
Akcia Continental Cross King 27.5x2.2" Performance plášť, TLR, kevlar
32,99 €
MOC 41,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.80" Performance Addix plášť, kevlar
28,99 €
savings
MOC 43,99 €
Výpredaj -17% Vittoria Mazza Trail 27.5x2.4" 4C G2.0 plášť, TLR, kevlar, anthracite
49,99 €
-17%
MOC 59,99 €
Schwalbe EDDY CURRENT FRONT 27.5x2.80" Evolution Soft plášť, TLE, kevlar
65,99 €
MOC 76,99 €
savings Schwalbe RACING RALPH 27.5x2.25" TLR plášť, kevlar
24,99 €
savings
MOC 44,99 €
-6% Pirelli Scorpion™ Race Enduro T 27.5x2.5" DualWALL, SmartEVO DH plášť, TLR, kevlar, OEM
64,99 €
-6%
MOC 92,15 €
savings Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.60" Performance Addix plášť, kevlar
26,99 €
savings
MOC 43,99 €
- tu uplne povodnu asi nemam
- tu s malym zelenym pasikom ano, ***** dost slusne cpavkom .. hnedne
- EKO friendly tiez asi nie, ale viz nizsie
- a mam taku, co nema ziaden zeleny pasik, ani eko, nic, cpavkom skoro vobec ne***** a je to ten naprd tmel (obrazok opichanej pneumatiky) .. mozno ten ECO bol napisane v ramci objednavky, nie na nadobke, neviem uz. Nehnedne.
Mozes ho bez problemov otvarat.Robim to takto stale a je to rychlesie ako sa montovat s ventilkom. Este sa mi nestalo ze by patky neskocili aj na Xty krat. Aj tak to budes musiet po case omrknut ci ho tam este mas a doliat cize lepsie mat v tom pravidelnu prax v terene sa ti to moze hodit mat skusenost s opatovnym nahadzovanim patky.
PS a rafik tiež musíš nať na TLR! plus paska a ventil a mliko
Ano, nemal som uz vecer cas. A bol som zvedavy ako podrzia tlak bez mlieka. Jedno koleso rano ok tvrde, druhe zmeknute. Po naliati mlieka tomu druhemu presiaklo mlieko pozdlz jednej bocnice. Hadam uz bude drzat.
Tento Rocket Ron by mohol byt? Pripadne Nobby Nic v rovnakej zmesi.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/275/schwalbe-plast-rocket-ron-27-5x2-25-57-584-67tpi-540g-addix-kevlar.html
savings Schwalbe Rocket Ron 27.5x2.25" Performance Addix TLR plášť, kevlar
25,99 € savings
MOC 44,99 €Trochu si ale nie som isty mnozstvom tmelu nakolko som mal ku kolesam len jednu flasku 120ml a ked to polepi na zaciatku vsetky prieduchy tak ci tam ostane daco na lepenie defektov. Kolesa su 27,5 plaste vpredu forekaster 2,35 vzadu ikon 2,2. Rozmyslam ci nekupit dalsiu flasku a trochu doliat pripadne celu rozliat do oboch.
Dalsia vec je ze ci kupit ten isty tmel alebo sa to da pomiesat? Mam tam tento https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/lepenie-a-tmely/mavic-ust-tyre-tmel.html
Tmel si sadal celkom rychlo, treba trepat pomerne casto - hlavne ked som zohnal len 20 ml striekacky.
Otestovane, zatim kola drzia.
Tmel Bike WorkX Super Seal Star - niekto mi tu pisal, ze to nie je dobry tmel, tak dávam update:
Vcera som zistil, ze tmel funguje. Cely cas som drzal gravel positive cesty a pri zmene cyklocesty zo strany na stranu pri prechode cez krajnicu som pichol. Fucalo, striekalo (zapraseny som bol az za usami) ale po trosku odpuseni pary si tmel sadol, kde mal, a dieru zacelil. Zial, bol som 23km od domu, na pocudovanie som sa este s oklukou domov vratil co bolo + 25km a dnes rano tlak v pneu drzi - dobry vysledok za tu cenu. Dnes dam plast do poriadku.
Perlicka na zaver : volam zene, nech sa neboji, ze stojim cely od mlieka v prerazenym plastom niekde v Pezinku. Jej reakcia : "Dufam, ze sa to bude dat oprat!"
mam EXO na oboch, priesaky nerobi. Na zaciatku ked som nalial som nemal cas na zatuhnutie a hned som siel von tak som si vsimol okolo rafku na par miestach malinky unik ale uz to asi zalepilo a na chodbe som si nic nevsimol ze by tieklo. Skor ma zaujima ci ta trocha tmelu staci v tych plastoch alebo ho uz teraz radsej doliat viac. Niekde som cital, myslim ze aj na tom tmele ze sa leje do plastu 2,2 cca 80-100ml a do 2,35 az 120ml ale oni k tomu pribalia len jednu 120ml flasku a povedia ze to je na dve kolesa. Ano boli tam Mavic plaste 2,1 ale zas taky rozdiel v tom nie je.