Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Prave naopak, xtrail (aspon stare) su idealny predstavitel SUV
Jazdím na starom X-Traili a vcelku to ujde aj v teréne a na snehu, ale tie uzávierky diferenciálu majú svoje limity. Predtým som mal asi 18 rokov Terrano a to bol nefalšovaný offroad s perfektnými uzávierkami a redukciou. S tým som nikdy nikde nezapadol, v tomto ohľade to bolo nezabudnuteľné auto.
Aby sme sa rozumeli "zla technika jazdy" neznamena zly sofer. Jednoducho styl jazdy si berie svoju dan v spotrebe paliva, pneu, brzd, spojky, prevodovky, capov. Ked ale niekomu takato jazda robi radost, nic z toho mu nevadi. Su ludia co jazdia ekonomicky a na cestu si pridaju 30min. a potom su taki co sa ponahlaju a potom si sadnu na 30min. na kavu. Ked niekto ide pomaly neznamena to, ze je priposraty ale ma jednoducho cas.
Na tie najazdy, ja mam tento rok zatial cca 4000 km. teda v porovnani so mnou vsetci najazdia viac.
samsung uz prestal podporovat, certifikat uz nestiahnes. skusal som to prednedavnom, ked som mal na teste citron. jedine cez android auto, ci tak nejak, ale s tym to vobec nefungovalo.
bavili ste sa tu dost o pneu a niekto skusenosti so zimnymi pneu znacky Nexen? Ja mam letne na jednom aute a dost spokojnost (hlavne ako si dokazu poradit s aquaplanningom a aj celkova spokojnost). Rozmyslam ist tiez do zimnych, v testoch to nebolo zle, ale realna skusenost ma este zaujima. Diky. Doteraz som na zimu jazdil prevazne Nokian.
ja pouzivam v skodovke android auto na samsungu a40, funguje super....waze, google mapy, tunein, nic viac nepotrebujem:D android auto stiahnute a updateovane z apkmirror stranky
mne to nefungovalo od zaciatku....teda na zaciatku ako som dostal auto tak to chvilu fungovalo ale sa mi to stale odpajalo, to som mal tusim este sony z5 compact, tak som nainstaloval android auto....
Ten kamion zbiera z cesty a krajnice dost bordelu, ktore ti potom dost ucpavaju filtre(pripadne kamienky nicia lak) a v pripade zleho kabinoveho alebo nedostatocneho tesnenia to aj dychas, nehovoriac o emisiach, ktore ten kamion za sebou taha, cize vazne skvely napad ist za kamionom dlho
Inak fakt neviem ako niektori jazdia ked dokazu zodrat za 2 roky letne. Ja som za 6 rokov nezodral (stale maju asi 5mm dezenu) letne, nejake hankook a to jazdim podla mna dost dynamicky + 2x slovakia ring.
Nejazdim gumy az kym niesu hladke ako detska prdelka.... po dvoch rokoch idu do prdele....vlastnosti tych gum su tiez citelne ine ako ked boli nove
Si ich daval testovat po dvoch rokoch? Ci to len svojim odbornym okom si zistil ze uz su nesposobile? Ci len pre teba lebo ich davas na hranu moznosti? Tusim si mal ako sa vravi narodeniny pri poslednej buracke. A kolko kilometrov maju po 2 rokoch?
Ja teda nevidim na cestach a na parkoviskach ziadne auta ktore by jazdili na zodratych gumach, iste, sem tam sa najde nejake 1000 rocne robotnicke mondeo, ale tie hladke gumy su uz posledny problem toho auta.
Dnes som čistil, ošetroval a zaskladňoval Lukinove letné MATADORky. HECTORRA 3 R15 * 195 * 55
17-18 týždeň rok 2016 nájazd cca 55-60 000 kilometrov.
Ešte jednu sezónu dajú aj keď už možno v jeseni budúceho roka hranične. Možno prezuje zimné už v septembri.
Na rok 2022 ale už 100percentne pôjdu nové.
Možno ďalšie budú tiež "Slovenské"
Už sú zabalené ( rozbalovať ich kôli fotke určite nemienim ) ale majú ešte rezervu asi dva milimetre do tej kontrolnej spojnice dezénu čiže cca 3-4 mm dezénu.
Popraskané niesú ani trochu.
No a k tomu nájazdu kilometrov určite prispieva aj váha auta - Polo nieje zrovna "tučko" takže nederieme rýchlo.
...tu trochu vidieť dezén ( je to z diaľky fotené ale možno uspokojivo 😉 )
Zajtra ma čakajú druhé
Jednoznačne váha auta, súhlas, a aj styčná plocha, šírka gumy. Čo mám letné pirelli, tak sa šúpu ako banány, viac ako 20-25 tis neurobím na nich, čo mi dlhodobo vychádza na cca 3 letné sezóny.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jazdím na starom X-Traili a vcelku to ujde aj v teréne a na snehu, ale tie uzávierky diferenciálu majú svoje limity. Predtým som mal asi 18 rokov Terrano a to bol nefalšovaný offroad s perfektnými uzávierkami a redukciou. S tým som nikdy nikde nezapadol, v tomto ohľade to bolo nezabudnuteľné auto.
Prvu moznost nesplnam, jazdim ca 30k rocne. Ta druha ma zaujala, kazde rano driftom schadzam zakrutu z mostu, skusim este popracovat na technike...
Na tie najazdy, ja mam tento rok zatial cca 4000 km. teda v porovnani so mnou vsetci najazdia viac.
Inak fakt neviem ako niektori jazdia ked dokazu zodrat za 2 roky letne. Ja som za 6 rokov nezodral (stale maju asi 5mm dezenu) letne, nejake hankook a to jazdim podla mna dost dynamicky + 2x slovakia ring.
Nejazdim gumy az kym niesu hladke ako detska prdelka.... po dvoch rokoch idu do prdele....vlastnosti tych gum su tiez citelne ine ako ked boli nove
17-18 týždeň rok 2016 nájazd cca 55-60 000 kilometrov.
Ešte jednu sezónu dajú aj keď už možno v jeseni budúceho roka hranične. Možno prezuje zimné už v septembri.
Na rok 2022 ale už 100percentne pôjdu nové.
Možno ďalšie budú tiež "Slovenské"
Popraskané niesú ani trochu.
No a k tomu nájazdu kilometrov určite prispieva aj váha auta - Polo nieje zrovna "tučko" takže nederieme rýchlo.
...tu trochu vidieť dezén ( je to z diaľky fotené ale možno uspokojivo 😉 )
Zajtra ma čakajú druhé
Jednoznačne váha auta, súhlas, a aj styčná plocha, šírka gumy. Čo mám letné pirelli, tak sa šúpu ako banány, viac ako 20-25 tis neurobím na nich, čo mi dlhodobo vychádza na cca 3 letné sezóny.