Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Pocas cesty na sever Polska do Gdynie, pravdepodobne praskla nejaka hadicka s olejom na predomnou iducom kamione. Cele auto mi pokropilo olejom, co bolo vidiet na celnom skle. Ked som sa vratil domov najprv som na rucnej umyvarke umyl auto pomocou peny a vody, ale nepomohlo to. Dalsi pokus boli klasicke "kefy" na umyvarke, aj napriek dvojitemu samponovaniu a opatovnemu umyvaniu kefami mastne skvrny na laku ostali. Mam auto s farbou cierna perlet, takze tie mastne flaky paradne buju do oci. Mozem umyt karoseriu technickym benzinom, alebo nejakym inym odmastovacom (poradili mi Jarovu vodu)? Alebo je na to nieco specialne.
Ja by som vyskusal najprv cisty isopropylalkohol, az potom by som skusal benzin. A skusat len na jednom flaku na co najmenej viditelnom mieste. Az ked sa to osvedci, tak potom zvysok. Snad to nebola brzdovka a nie je to naleptane...
lakko - vyskusaj Autoglym Intensive Tar Remover alebo K2 Tar Remover najprv a tak ako pises Jezus na malo kusku na najmenej viditelnom mieste. Urcite nie technicky benzin. Pripadne potom nejaku Car detailing firmu, ktora urcite bude vediet zvolit postup (viem odporucit), Nechcem davat linky a robit tu reklamu, takze ak chces, napis mi spravu a poslem.
Keď nebolo amatérsky dostriekavane neublíži mu ani technický benzín... Staré peugoty partner co boli celé olepene reklamou sme tak umyvali.Asi týždeň dozadu som musel umyť prah aj dvere od nejakého svinstva čierneho umyť to nešlo,tak technický benzín na hadru a pohoda. Ale skus niekde dole kde to nebude vidieť keby náhodou.
Mozes benzinom odhnusit a nasledne autosamponom este raz. Ale umy si zvysny bordel z auta (prach a pod.) lebo benzinom to bude potom nadlho. Saponat na riad sa na auto nepouziva! Je dost agresivny pre lakovane povrchy a duplom nejake biodegreasery a pod. A brzdovka z nakladiaka asi skor nie, kedze maju vzduch. brzdy a navyse brzdovka vode neodporuje nejak extra, ta by isla umyt lahsie.
Keď nebolo amatérsky dostriekavane neublíži mu ani technický benzín... Staré peugoty partner co boli celé olepene reklamou sme tak umyvali.Asi týždeň dozadu som musel umyť prah aj dvere od nejakého svinstva čierneho umyť to nešlo,tak technický benzín na hadru a pohoda. Ale skus niekde dole kde to nebude vidieť keby náhodou.
Je to nove dvojrocne auto. Dnes som to skusil Isopropylalkoholom a ide to, ale velmi tazko. Treba to dost dlho suchat aby mastny flak zmyzol.
Pohľadaj nejaký detailingový odmastňovač napríklad dodo juice na čistenie motorov. Nenarobíš sa toľko a nepoškodíš si lak. Pred tým by som použil aktívnu penu, prípadne aj PH neutrálny čistič kolies, niečo ako Billberry alebo dragon breath od valet pro.
Daj to radsej umyt nejakemu detailerovi. Ked mas na laku nejaku ochranu, tak vsetkymi tymito prostriedkami ju das dole, ci pouzijes technicky benzin, ipu, apc...Mastnotu by mal viazat aj alkalicky apc. Ten dava dole aj zvysky voskov, viaze na seba mastnotu. Najlepsie odmastuje IPA.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo apc - all purpose cleaner
Prípadne si pozri nejaký degreaser - zase to auto kozmetika vie dodať
A nezabudni na stierače - teda ak sa ti ich podarí zachrániť
Je to nove dvojrocne auto. Dnes som to skusil Isopropylalkoholom a ide to, ale velmi tazko. Treba to dost dlho suchat aby mastny flak zmyzol.
https://www.auto.cz/martin-vaculik-radi-jaky-motor-vybrat-u-trojkove-fabie-a-rapidu-proc-neni-1-2-tsi-vzdy-dobry-napad-136593
Jasne ze ta to bude nieco viac stat na rozdiel od fera z garaze na dedine ale vysledok je prvotriedny
To je photoshop alebo nieco realne pozvarane?