Cawte.uz dlhsie sa rozhodujem medzi brzdami ako AVID BB7 185mm kotuc a hydraulika AVID JUICY 3 160 mm kotuc .... neviem sa rozhodnut ci mam zainvestovat do hydrauliky alebo ostat pri vychvalovanych BB7.. vopred vdaka a este ze jazdim FR a AM a sem tam nejaky STREET alebo DIRT si dam.
noo ,tak ako tu citam vsetci ste za hydry ,ja sa len obavam toho,ze udrzba je tam narocnejsia a keby sa mi nedajboze pokazili mimo nejakeho servisu alebo domova,tak by to bolo zleee ... si myslim ze mechaniky su na udrzbu menej narocne no neviem,este porozmyslam ...ale tie BB7 ma vazne lakaju,kazdy ich len chvaali
ja by som nejaku moznost poruchy v terene uplne zanedbal, pokial sa o bike trochu staras a nie si technicky antitalent tak pripadnu zavadu odhalis, a co sa tyka tych neocakavanych ze sa ti daco zlomi, odtrhne alebo pokrivy tak to sa ti moze sa stat v terene aj na tych aj na tych a nespravis s tym nic. Takze by som sa nebal v tomto ohlade ist do hydrauliky.
na hydraulických ti idú obe platničky(ku kotúču sa ti stláčajú obe platničky ) a su na olej
a mechanicke i ide iba 1 platnička..(ku kotúču sa ti stlača iba jedna platnička) a je na lanko + bowden...
ja by som nejaku moznost poruchy v terene uplne zanedbal, pokial sa o bike trochu staras a nie si technicky antitalent tak pripadnu zavadu odhalis, a co sa tyka tych neocakavanych ze sa ti daco zlomi, odtrhne alebo pokrivy tak to sa ti moze sa stat v terene aj na tych aj na tych a nespravis s tym nic. Takze by som sa nebal v tomto ohlade ist do hydrauliky.
tak technicky antitalent niesom si myslim .... OK ked uz mi vsetci radite hydry,tak pouvazujem noo .. a este aku by ste mi odporucili? ... nejaku do tych 2500 teda ako stoji ta JUICY 3......
heh ...nasiel som Deore M485 hydrauliku za cenu 1123,-kc co je v prepocte 1400 sk bez kotuca http://www.koloshop.cz/kotoucove-brzdy- ... 485-zadni/ ..... ak s nou mate niekto skusenosti,tak prosim poradte ci sa oplati ju vziat ako zadnu brzdu
na hydraulických ti idú obe platničky(ku kotúču sa ti stláčajú obe platničky ) a su na olej a mechanicke i ide iba 1 platnička..(ku kotúču sa ti stlača iba jedna platnička) a je na lanko + bowden...
Iste sa najdu aj mechanicke brzdy, kde idu obe platnicky ku kotucu, v tom rozdiel zasadny nieje oproti hydraulickym brzdam. Rozdiel je len v sposobe prenosu sily (energie) z packy do prasata, kde pri hydraulike nestlacitelna kvapalina (nemusi byt olej) prenesie takmer celu energiu. Naproti tomu lanko pri mechanickych brzdach nieje dokonale tuhe, takze cast energie sa spotrebuje aj na jeho natiahnutie + trenie lanka v bowdenoch...toto je hadam zasadny rozdiel.
o mechanikach s oboma dostickami teda fakt neviem..
pri hydrach staci brzdit jednym prstom kludne, pri mechanikach nato ides silou aj ked nie zavratnou..
inak co sa tyka poruchy v terene pri hydrach mozes urvat hadicku napr a vytecie olej co ma za nasledok ze nemozes brzdit.. pri mechanike ti prdne lanko a takisto si dobrzdil lebo pochybujem ze budes nosit nahradne so sebou.. inak sa posr** nema moc co beznym sposobom.. a btw aj s jednou brzdou sa da dojst domov
btw hydra +1
a teraz mas ake brzdy? lebo podla toho rataj aj s vymenou naboja, pripadne kotuca na CL alebo klasicky uchyt..
o mechanikach s oboma dostickami teda fakt neviem..
pri hydrach staci brzdit jednym prstom kludne, pri mechanikach nato ides silou aj ked nie zavratnou..
inak co sa tyka poruchy v terene pri hydrach mozes urvat hadicku napr a vytecie olej co ma za nasledok ze nemozes brzdit.. pri mechanike ti prdne lanko a takisto si dobrzdil lebo pochybujem ze budes nosit nahradne so sebou.. inak sa posr** nema moc co beznym sposobom.. a btw aj s jednou brzdou sa da dojst domov
btw hydra +1
a teraz mas ake brzdy? lebo podla toho rataj aj s vymenou naboja, pripadne kotuca na CL alebo klasicky uchyt..
noo ,tak teraz mam AVID BB5 a chcel by som hydru iba do zadu , tak neviem ci by mi nestacila aj tamta shimano ....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a mechanicke i ide iba 1 platnička..(ku kotúču sa ti stlača iba jedna platnička) a je na lanko + bowden...
Iste sa najdu aj mechanicke brzdy, kde idu obe platnicky ku kotucu, v tom rozdiel zasadny nieje oproti hydraulickym brzdam. Rozdiel je len v sposobe prenosu sily (energie) z packy do prasata, kde pri hydraulike nestlacitelna kvapalina (nemusi byt olej) prenesie takmer celu energiu. Naproti tomu lanko pri mechanickych brzdach nieje dokonale tuhe, takze cast energie sa spotrebuje aj na jeho natiahnutie + trenie lanka v bowdenoch...toto je hadam zasadny rozdiel.
btw hydra +1
btw hydra +1