Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Kedze nemam cestny bicykel, tak to, ze je asfalt rozbity, mi nevadi. Dokonca by som bol v tomto konkretnom pripade velmi vdacny, keby ten asfalt uplne odstranili a zostala by klasicka sotolinova lesna cesta - vyslapat si na Sliezsky na MTB konecne po normalnom (nespevnenom) povrchu by bol super zazitok. Ten asfalt sa tam vobec nehodi a v Tatrach jednoducho asfalt nema v takychto vyskach co robit. Zasobobat chatu mozu na terenaku ako to robia aj na Zelenom plese. A to iste plati aj pre Popradske pleso - tiez je tam asfalt zbytocny.

Toto je samozrejme moj subjektivny nazor a cestarom by sa urcite nepacil, takze dokazem prezit aj asfalt, nech sa tam dostanu aj cestari. :)
Zobraziť komentár 05.06.2008 - 17:10:46
00
Sa poser. :shock: To som zvedavý ako to xcú zabezpečiť v hlavnej sezóne.

Lykožrút zavrie chodník k Popradskému plesu

10. júna 2008 9:53
Modro značkovaný chodník vedúci po asfaltovej ceste od železničnej zastávky Popradské pleso k Popradskému plesu bude od štvrtka zatvorený. Dôvodom je spracovanie lykožrútovej kalamity v Mengusovskej doline.

"Asfaltová cesta bude pre turistov neprístupná až do 30. augusta,“ informovala Lenka Burdová zo Štátnych lesov TANAP-u.

Peší turisti budú môcť využiť turistický chodník vedúci lesom. Modro značkovaný chodník začína nad vodárňou, prechádza ponad Hincov potok a na Trigante sa napája na zeleno značkovaný turistický chodník vedúci na Popradské pleso zo Štrbského plesa.

EDIT: Ahá som to nepozorne prečítal. Oni urobili obchvat cez les priamo od vodárne. To môže byť celkom zaujímavé na mtb. :P
Zobraziť komentár 10.06.2008 - 10:49:14
00
tu info o nahradnom useku akosi zabudli v telke spomenut. neva, aspon bude menej ludi :twisted:
Zobraziť komentár 10.06.2008 - 15:32:42
00
to fakt cumim,sa budu zas ohanat ze to nieje pre cykilstov :roll:
Zobraziť komentár 10.06.2008 - 21:51:06
00
no do dupy, az do 30 augusta, takze Popradske pleso si necham "asi" na september, skoda no :(
Zobraziť komentár 11.06.2008 - 16:50:28
00
16.06.2008 07:27

"Vo Vysokých Tatrách sa začala letná turistická sezóna. Turisti sa môžu tešiť na 12sť vysokohorských priechodov do Poľska, takže Tatry už nemusia obchádzať. Doteraz sa hranica dala prekročiť len na Rysoch. Prechod na poľskú stranu umožní napríklad chodník cez Bobrovecké sedlo. Chodník na hranici doteraz končil, lesníci však vyznačili nový asi dvestometrový úsek.
Cyklisti, myslelo sa aj na vás. 30 kilometrov cyklistických trás má nový asfaltový povrch. Vo vysokých polohách stále ešte počítajte so snehom".

...no chcem vidieť, kde dali ten novy asfalt, ak zistite, napište... :wink:
Zobraziť komentár 16.06.2008 - 08:56:31
00
Ako vyzera cyklotrasa Ticha dolina? Nesiel tam niekto niekedy nedavno? Vraj tam je dost rozbity asfalt, ktovie ci tam nedali ten novy povrch :lol:
Chystam sa tam, a dufam, ze ma tam nebudu nahanat medvede, kedze je ich tam najvacsia koncentracia na Slovensku :mrgreen:
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 14:05:54
00
...Cyklisti, myslelo sa aj na vás. 30 kilometrov cyklistických trás má nový asfaltový povrch....

no comment :cry:
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 14:14:10
00
no comment :cry:

ale no tak, tych 30 km je len maly zlomok z tych cyklotras co su vo vysokych tatrach, je tam mnoho ciest pre MTB...mozno opravili niekde hlavnu cestu, cez ktoru vedie cyklotrasa a tym chceli potesit aj nas, cyklistov, nie len vodicov :P
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 14:44:16
00
...je tam mnoho ciest pre MTB...

:roll: to nemyslis vazne...na to,co Tatry ponukaju je to z MTB chodnikmi ubohe.Snad jedina trasa co stoji za to je Zelene pleso.Ostatok je asfalt alebo kratke trate po sirokych cestach.Je to na smiech ked to citam,napr.-"Starý Smokovec - Hrebienok dĺžka: 2,4 km; prevýšenie: 275 m; povrch: asfalt; náročnosť: ťažká " co je na tom 2,4km vyslape po asfalte tazke?
Problem je,ze sa nerozlisuje medzi cestnou cyklistikou a mtb a potom kolko mame vela tras...
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 15:09:40
00
2warzone
ale ved som pocul ze MTB cesty vedu aj na Popradske, Strbske pleso, vraj aj na Skalnate co som tu raz cital....jasne ze mnozstvo tras je vytvorenych pre cestnu cyklistiku, kedze sa daju vyuzit aj hlavne, ci vedlajsie cesty...tim, ktori chcu MTB trasy bez kusku asfaltu odporučam Voj. obvod Javorina
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 15:25:26
00
Popradske, Strbske pleso a Skalnate je vsetko oficialne asfalt,ak pouzijes inu cestu ines na vlastne riziko...
Javorinu mam trochu prelezenu(sice nie z bikovania,skor pracovne),ale neviem ci su tam nejake oficialne mtb trasy...?Este pred rokom zamietli prejazd castou byvaleho voj.useku cyklistom pri planovani trasy pri celoSlovenskom zjazde cyklistov v Kezmarsku koli nevysporiadanym pozemkom.
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 15:44:31
00
2warzone: bikerxnx je úplne iná sorta. :wink: To som už zistil dávnejšie. Na margo debaty: to by bola iná káva keby na skalnaté išla cyklocesta. Ako píše warzone jediná oficiálna neasfaltová cyklocesta na území V.Tatier je to zelené pleso. Ešte sú uvádzané nejaké vecičky pod cestou slobody v pásme polomov. Ale skutočnosť je taká, že aj tam je dosť zastúpený asfalt a cyklistické značky majú takú fraqenciu, že ani pánboh nevie či si na cykloceste, alebo nie. Nevadí. Prežijeme. :wink:
2bikerxnx: ti zakážeme štart na horale, keď nezmeníš prístup. :P :P
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 16:13:28
00
MTB tras v Tatrach je malo, pretoze cyklisti extremne narusuju podny fond a plasia lesnu zver. "Ochranca prirody", ktory ti skrizi cestu na smradlavej dymiacej hlucnej Nive a zaj..be ti pokutu nic nenarusuje ani neplasi. Oni maju okolo seba vakuum a preto ich rastlinky a zvieratka ani nevnimaju
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 18:27:23
00
MTB tras v Tatrach je malo, pretoze cyklisti extremne narusuju podny fond a plasia lesnu zver. "Ochranca prirody", ktory ti skrizi cestu na smradlavej dymiacej hlucnej Nive a zaj..be ti pokutu nic nenarusuje ani neplasi. Oni maju okolo seba vakuum a preto ich rastlinky a zvieratka ani nevnimaju
mal si prist do poracskej doliny a pani inzinierka so spravy narodneho parku slovensky raj by ti to vysvetlila preco oni mozu a my nie vsak Piso
Zobraziť komentár 19.06.2008 - 18:47:03
00
keyboard_arrow_up