Ahojte, máte skúsenosti so zváraním hliníkových rámov? Kde sa to dá spraviť, príp. cena zvaru/práce. Viem, že to nebude jednoduché... Jedná sa o 2 malé praskliny v mieste pod sedlovou objímkou. Vďaka za odpovede....
CTM? Pokial mas 90kg+, najazdene 4kkm a viac, a je to L/ XL ram, tak je to bezne opotrebenie.
Teraz na jar si tu na fore cca. 4 takyto pripad. Stava sa to aj inym znackam.
Uvedene reklamuj (ramy nie su dostanes peniaze) a dalsi bike radsej s horizontalnym tlmicom. Ale chlapci tvrdili, ze testuju Objektivne za danych kriterii pouzitia (svojim sposobom hranicnym/extremnym) je to kriticke miesto a pohoreli tam viaceri napr. RB Osobne som takto zrusil 3 Gianty (NRS, Trance).
Dakujem za reakciu , no vec sa ma tak ze ja vazim 83 (maximalna vaha aku som kedy mal od kupi bicykla) NAJVIAC MA SERIE TO ZE BICYKEL MA OD KUPI 2 ROKY A 32 DNIIIIIIIII 32 DNIIII (TO KAZITKO TAM DOBRE NASTAVILI ) viem ze ctm-ko ponuka moznost predlzenej zaruky na ram pri registracii serioveho cisla ramu DO 30 DNI OD JEHO ZAKUPENIA (kontaktoval som ich ohladne toho) nakolko si nie som isty ci som tu registraciu urobil alebo nie ... od samotnej kupi bicykla som vyuzil uzamknutie tlmica asi tak 10x, s tym ze toto bol posledny pokus achhhhhhhh
Tak tie moje kriteria netreba brat uplne dogmaticky. Zda sa, ze CTMko je v tomto citlivejsie.
A kilometrov kolko? Styl jazdy? Pedale napovedaju, ze to asi nie je zrovna lahke XC, cykloturistika.
Zamknuty tlmic s tym nic nema, to nech ta netrapi (pokial si teda s takymto setupom neskakal, nejazdil DH).
V kazdom pripade skus s tym kontaktovat priamo CTM, je to znama vec. Mozno nieco navrhnu.
A kilometrov kolko? Styl jazdy? Pedale napovedaju, ze to asi nie je zrovna lahke XC, cykloturistika.
Zamknuty tlmic s tym nic nema (pokial si teda s takymto setupom neskakal).
V kazdom pripade skus s tym kontaktovat priamo CTM, je to znama vec. Mozno nieco navrhnu.
Tak vychadzal som z tej predstavy ze pri sliapani tlmic prepruzoval a teraz ked som ho po roku uzamkol a pedaloval (bol to pre ram sok ) samozrejme zla uvaha ale stalo sa to naozaj tak ako som opisoval ... najazdene okolo 4000 , ziaden bike park ,skoky nic , maximane flowtrail BEZ SKOKOV, skoda ze som nenatrafil na tento rozbor pred kupou ....
(1. vyhnut sa konstrukcii, kde je vahadlo uprostred sedlovej trubky a tlmic zvislo (=80% fullov je out of scope)
U tejto rizikovej skupiny bikerov je vysoka pravdepodobnost , ze ram tejto konstrukcie po 2-3rokoch, 5-6kkm (idealne par dni po uplynuti zaruky) pri cape vahadla praskne. A ked nahodou pri niektorych modeloch vyrobca obcas opomenie tam trubky zosilnit, tak tie prasknu hned pri prvom nasadnuti
Nie je to síce rám ale podarilo sa mi prasknúť AL objimku na FOX dual pull remote. Dá sa to nejako opraviť, zlepiť? Novú FOX-ku sa mi moc kupovať nechce ?
Ja som zlepil prasknutú objímku na brzde obyčajným sekunďakom drží to tak, že rukou to odtrhnúť nejde. Ale nepoužívam to tak neviem ako by sa to zachovalo pri utiahnutí klúčom.
ono zvarat hlinik je trochu osemetne... zvar bude drzat ale praskne to hned vedla kvoli tepelnemu pnutiu. Firemne robene ramy sa pozvaraju na kompletku v jednom kroku a potom sa tie ramy temperuju podla presne urcenych tabuliek, teplot a casov. Pre kazdy material (hlinove ramy su prevazne z dvoch typov AL zliatin...) je ina procedura.
Ak len tak... " ze vsak pozvaram a uvidim ci to bude drzat", potom ano...ale nie je to velke riziko?
Ahojte, máte skúsenosti so zváraním hliníkových rámov? Kde sa to dá spraviť, príp. cena zvaru/práce. Viem, že to nebude jednoduché... Jedná sa o 2 malé praskliny v mieste pod sedlovou objímkou. Vďaka za odpovede....
zvaril som už desiatky rámov a všetko drží ,treba použiť správny prídavný materiál a nechať rám upiecť v peci aby sa vyrovnalo pnutie ,GT,CTM..kellys....giant..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Teraz na jar si tu na fore cca. 4 takyto pripad. Stava sa to aj inym znackam.
Uvedene reklamuj (ramy nie su dostanes peniaze) a dalsi bike radsej s horizontalnym tlmicom.
Ale chlapci tvrdili, ze testuju
Dakujem za reakciu , no vec sa ma tak ze ja vazim 83 (maximalna vaha aku som kedy mal od kupi bicykla) NAJVIAC MA SERIE TO ZE BICYKEL MA OD KUPI 2 ROKY A 32 DNIIIIIIIII 32 DNIIII (TO KAZITKO TAM DOBRE NASTAVILI ) viem ze ctm-ko ponuka moznost predlzenej zaruky na ram pri registracii serioveho cisla ramu DO 30 DNI OD JEHO ZAKUPENIA (kontaktoval som ich ohladne toho) nakolko si nie som isty ci som tu registraciu urobil alebo nie ... od samotnej kupi bicykla som vyuzil uzamknutie tlmica asi tak 10x, s tym ze toto bol posledny pokus achhhhhhhh
Zamknuty tlmic s tym nic nema, to nech ta netrapi (pokial si teda s takymto setupom neskakal, nejazdil DH).
Zamknuty tlmic s tym nic nema (pokial si teda s takymto setupom neskakal).
Tak vychadzal som z tej predstavy ze pri sliapani tlmic prepruzoval a teraz ked som ho po roku uzamkol a pedaloval (bol to pre ram sok ) samozrejme zla uvaha ale stalo sa to naozaj tak ako som opisoval ... najazdene okolo 4000 , ziaden bike park ,skoky nic , maximane flowtrail BEZ SKOKOV, skoda ze som nenatrafil na tento rozbor pred kupou ....
(1. vyhnut sa konstrukcii, kde je vahadlo uprostred sedlovej trubky a tlmic zvislo (=80% fullov je out of scope)
U tejto rizikovej skupiny bikerov je vysoka pravdepodobnost , ze ram tejto konstrukcie po 2-3rokoch, 5-6kkm (idealne par dni po uplynuti zaruky) pri cape vahadla praskne. A ked nahodou pri niektorych modeloch vyrobca obcas opomenie tam trubky zosilnit, tak tie prasknu hned pri prvom nasadnuti
2. dlzka zaruky - urcite aspon 3 rocna , idealne 5 rocna.)
https://www.mtbiker.sk/forum/post1732968.html#p1732968
https://www.mtbiker.sk/forum/post1719316.html#p1719316
tig +argón+kúsky starého rámu z vysokopevnostného duralu ...
Ak len tak... " ze vsak pozvaram a uvidim ci to bude drzat", potom ano...ale nie je to velke riziko?
zvaril som už desiatky rámov a všetko drží ,treba použiť správny prídavný materiál a nechať rám upiecť v peci aby sa vyrovnalo pnutie ,GT,CTM..kellys....giant..