Jezus sme na fóre, nejde jednoducho vysvetliť celú situáciu. Nikdy ma za to plicajti neriešili. Ja zas nejazdím v strednom úplne tvrdohlavo. Nie je dôvod byť v strede, keď je dostatočný prehľad. Ale keď nie je, tak neriskujem.
Tuším aj dnes by niekto na D2 žil, ak by bol v strede...
A s tou právnou situáciou je to tiež zložitejšie. Štát to rieši výnimkami. Na neskolaudovanú stavbu upravili štatút a dali ju výnimočne do predčasného užívania. To pre mňa ale neznamená zánik rizika a to riziko je dôvodom na jazdu v stredom pruhu.
Tvoje úvahy o uzavretí staveniska sú detinsky naivné. Viem, že si ich nemyslel vážne.
Mne je jedno, čím sa riadia ostatní, je to ich problém. Ja kopem za seba. Tvoje rady, čo mám robiť aplikuj na seba. Ľudia najradšej rozprávajú, čo by mali robiť tí druhí.
Ad reakcia na tie moje rady co mas robit: Beries to az prilis vazne. Fakt nema zmysel tu viest polemiku. Dovtipil si sa, ze som nemyslel vazne to zavretie dialnice, takze dalo sa asi dovtipit aj to, ze som nemyslel vazne ani to, co mas robit vo svojom osobnom volne. Cele to bolo len na odlahcenie nekonciacej vymeny nazorov tociacej sa v kruhu... Jazdi ako uznas za vhodne. Obhajit to musis pred policajtami / sudom, nie tu.
Ja sa nechcem škriepť, mňa len zaujíma v ktorej vyhláške sa toto hovorí.
Napríklad zákon č. 8/2009 Z. z. v platnom znení, § 10 ods. 1): Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.
JoKo poprosím ťa daj to sem ešte raz normálnym písmom a tučným mi zvýrazni len kde sa píše , že ma vodic v lavom pruhu uvolnit cestu rychlejsie jazdiacemu vozidlu
JoKo poprosím ťa daj to sem ešte raz normálnym písmom a tučným mi zvýrazni len kde sa píše , že ma vodic v lavom pruhu uvolnit cestu rychlejsie jazdiacemu vozidlu
A nehovori sa tam len o lavom pruhu, ale o vsetkych pruhoch nalavo of toho praveho, pretoze to suvisi s tym, co Ti postol JoKo. Treba veci chapat v suvislostiach:
§ 4
Povinnosti vodiča
(2) Vodič nesmie
k) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,
§ 10
Jazda v jazdných pruhoch
(1) Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.
lol jezus pobavil si svojim "vykladom" ... biedne logicke myslenie ... cize ked idem v lavom pruhu lebo predbieham, alebo budem odbocovat, a pocas toho sa priruti zozadu somazvany vykladac prednosti v jazde, tak ja mam okamzite v zmysle §4 ods. 2 prerusit manever a nejako uhnut ? to vazne tu ty ides nieco vysvetlovat o chapani v suvislostiach ?
ked niekoho vlavo predbiehas, alebo budes odbocovat, tak nikomu rychlejsiemu neprekazas a ani nijako neobmedzujes plynulost premavky, takze ten §4 ods. 2 co si tu skopiroval je uplne irelevantny
Aha. Tam kde sú dva a viac jazdných pruhov sa jazdí v pravom. A tie ostatné sú len na predbiehanie ? Dobré zákony. Toto ked si predstavím ako som jazdil napríklad v Kalifornii kde je šesť jazdných pruhov a všetci idú v pravom.
V Kalifornii je to normálne. Tu na Slovensku sú iní experti na dopravu, ako sa môžeš dočítať na tomto fóre.
@Zipsík by zozbieral všetky Kalifornské vodičáky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tuším aj dnes by niekto na D2 žil, ak by bol v strede...
A s tou právnou situáciou je to tiež zložitejšie. Štát to rieši výnimkami. Na neskolaudovanú stavbu upravili štatút a dali ju výnimočne do predčasného užívania. To pre mňa ale neznamená zánik rizika a to riziko je dôvodom na jazdu v stredom pruhu.
Tvoje úvahy o uzavretí staveniska sú detinsky naivné. Viem, že si ich nemyslel vážne.
Mne je jedno, čím sa riadia ostatní, je to ich problém. Ja kopem za seba. Tvoje rady, čo mám robiť aplikuj na seba. Ľudia najradšej rozprávajú, čo by mali robiť tí druhí.
Jasne, mozes sa skriepit, .
Ja sa nechcem škriepť, mňa len zaujíma v ktorej vyhláške sa toto hovorí.
Mne majú zobrať vodičák preto, že ty nechápeš???
Napríklad zákon č. 8/2009 Z. z. v platnom znení, § 10 ods. 1):
Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.
Ja neviem už ti to tu napísalo X ľudí a stále ideš len to svoje. Áno máš pravdu nechápem ako môže mať niekto vodičák kto nepozná dopravné predpisy.
Nehovori sa to vo vyhlaske, ale v zakone.
A nehovori sa tam len o lavom pruhu, ale o vsetkych pruhoch nalavo of toho praveho, pretoze to suvisi s tym, co Ti postol JoKo. Treba veci chapat v suvislostiach:
§ 4
Povinnosti vodiča
(2) Vodič nesmie
k) prekážať v jazde rýchlejšie idúcim vozidlám a obmedzovať plynulosť cestnej premávky,
§ 10
Jazda v jazdných pruhoch
(1) Mimo obce na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy sa jazdí v pravom jazdnom pruhu. V ostatných jazdných pruhoch sa smie jazdiť, ak je to potrebné na obchádzanie, predchádzanie, otáčanie alebo na odbočovanie.
ked niekoho vlavo predbiehas, alebo budes odbocovat, tak nikomu rychlejsiemu neprekazas a ani nijako neobmedzujes plynulost premavky, takze ten §4 ods. 2 co si tu skopiroval je uplne irelevantny
Jezus to napisal uplne presne
@Zipsík by zozbieral všetky Kalifornské vodičáky.