Este doplnim, isli sme za nimi autom cca 5 minut, potom sme obehli a odbocili do restauracie ale musel som odfotit tych majstrov. Oni takto sli cca 15km po totalne uzkej vozovke....
Veď presne o to ide, nie? Keď je totálne úzka, tak aj v Holandsku jazdím viac v strede, aby som odradil strelcov ktorý majú prístup, že veď sa ešte vojdem, alebo ten cyklista predsa nieje taký široký.
Niečo si tu odložím: ?
Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Veľmi dôležitá je povinnosť pre cyklistov (§55 zák. o cestnej premávke) jazdiacich po krajnici alebo po okraji vozovky, a to jednotlivo za sebou. Dvaja cyklisti vedľa seba môžu ísť len po cestičke pre cyklistov a aj to len vtedy, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.
Môžeš si vybrať, či chceš obmedzovať , alebo byť ohrozený.
Áno, správne by som mal byť na kraji a správne by ma ani nikto nemal ohroziť. Len bohužiaľ v takom svete nežijeme.
Ale vážne, naozaj ťa tých 5 minút tak šialene obmedzilo? A prečo si ich vlastne nevedel prebehnúť skôr? Lebo tam nebolo dosť miesta? Čiže keby išli po kraji, tak by tam už toho miesta viac bolo? Alebo by ťa blokovali podľa predpisov, takže by to už bolo v poriadku?
Tí, čo ma poznajú vedia, že sa snažím všetky predpisy dodržiavať, ale niekedy treba používať hlavu.
Ok tak ak toto povazujete za ok tak no coment. Jazdite vedla seba arogantne.... nemam co viac dodat...ano na tej ceste islo dalsich xy cyklistov ktory sli za sebou a isli plnohosnotne obehnut s dostatkom priestoru az na takychto matko001 ktorych potom musis obiehat cez druhy pruh... lebo peloton... ty hlava
Cez druhý pruh by si mal obiehať vždy. Inak nepredbiehaš s dostatočným odstupom. A čím rýchlejšie ideš tým väčší odstup od cyklistu by mal byť.
Inak neverím, že cyklisti zdržia niekoľko "až" 5 minút. Väčšinou ide o sekundy, o ktoré takéhoto náhliaceho sa spomalia. Väčšinou aj tak následne "musí" spomaliť, alebo opäť predbiehať iné pomalšie vozidlo, traktor, alebo nákladné auto.
Cez druhý pruh by si mal obiehať vždy. Inak nepredbiehaš s dostatočným odstupom. A čím rýchlejšie ideš tým väčší odstup od cyklistu by mal byť.
Inak neverím, že cyklisti zdržia niekoľko "až" 5 minút. Väčšinou ide o sekundy, o ktoré takéhoto náhliaceho sa spomalia. Väčšinou aj tak následne "musí" spomaliť, alebo opäť predbiehať iné pomalšie vozidlo, traktor, alebo nákladné auto.
Pravdepodobne nepoznas intenzitu dopravy a charakter ciest z terchovej smerom do ziliny ked toto napises.
Môžete o tom debatovať ako chcete a každý má na to svoj názor, ale zákon o cestnej premávke hovorí jasne. Tento akože balík ho porušil.
Bohužial, aj chorý zákon treba dodržiavať... Ale v každom normálnom štáte môže skupina cyklistov jazdiť dvojičky, pretože zákonodarcovia vedia, že je to bezpečnejšie. Snáď sa už konečne aj u nás podarí tento exces upraviť...
Môžete o tom debatovať ako chcete a každý má na to svoj názor, ale zákon o cestnej premávke hovorí jasne. Tento akože balík ho porušil.
zakon hovori jasne.. ak si odmyslim tie dvojicky pri stredovej plnej ciare stale tam nie je miesto aby ich akoze sofer predbehol podla zakona
a ak by boli za sebou maju minimalne 15 metrov to mas jak kamion aj s navesom
aha, cize dvaja vedla seba su ok, lebo aj tak musim cez druhy pruh ... no to je logika jak svina ... a ked obieham cez druhy pruh, uz to automaticky znamena ze obieham s dostatocnym odstupom ? lebo ked idu dvaja vedla seba tak ze lavy ide vedla stredovej ciary (co sa tu snazis skryte obhajovat), tak vodic ma obehnut ako ? cez aky pruh ?
zakon hovori jasne.. ak si odmyslim tie dvojicky pri stredovej plnej ciare stale tam nie je miesto aby ich akoze sofer predbehol podla zakona
a ak by boli za sebou maju minimalne 15 metrov to mas jak kamion aj s navesom
Teraz neviem co ta serie, ci to ze si ich nemohol predbehnut ci by sli za zebou alebo vedla seba aelbo ze to nebolo podla papiera co je irelevantne. Ako tu uz raz bolo povedane, ty nie si od toho aby si riesil.priestupky inych na ceste. Tak ako nemozes riesit debila co ide 200 po dialnici tak nemozes ani toto. Pre teba je to ale jedno. Aj tak aj tak by si musel ist za nimi. Jedine ze by si ich chcel predbiehat na tesno a porusit tak bezpecnost ucastnikov teda cyklistov 😉
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Veľmi dôležitá je povinnosť pre cyklistov (§55 zák. o cestnej premávke) jazdiacich po krajnici alebo po okraji vozovky, a to jednotlivo za sebou. Dvaja cyklisti vedľa seba môžu ísť len po cestičke pre cyklistov a aj to len vtedy, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.
Áno, správne by som mal byť na kraji a správne by ma ani nikto nemal ohroziť. Len bohužiaľ v takom svete nežijeme.
Ale vážne, naozaj ťa tých 5 minút tak šialene obmedzilo? A prečo si ich vlastne nevedel prebehnúť skôr? Lebo tam nebolo dosť miesta? Čiže keby išli po kraji, tak by tam už toho miesta viac bolo? Alebo by ťa blokovali podľa predpisov, takže by to už bolo v poriadku?
Tí, čo ma poznajú vedia, že sa snažím všetky predpisy dodržiavať, ale niekedy treba používať hlavu.
Pravdepodobne nepoznas intenzitu dopravy a charakter ciest z terchovej smerom do ziliny ked toto napises.
Bohužial, aj chorý zákon treba dodržiavať... Ale v každom normálnom štáte môže skupina cyklistov jazdiť dvojičky, pretože zákonodarcovia vedia, že je to bezpečnejšie. Snáď sa už konečne aj u nás podarí tento exces upraviť...
a ak by boli za sebou maju minimalne 15 metrov
aha, cize dvaja vedla seba su ok, lebo aj tak musim cez druhy pruh ... no to je logika jak svina ... a ked obieham cez druhy pruh, uz to automaticky znamena ze obieham s dostatocnym odstupom ? lebo ked idu dvaja vedla seba tak ze lavy ide vedla stredovej ciary (co sa tu snazis skryte obhajovat), tak vodic ma obehnut ako ? cez aky pruh ?
a ak by boli za sebou maju minimalne 15 metrov
a?