Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
savings RockShox servisný kit pre tlmiče DELUXE, 200 hod/1 rok
47,99 €
savings
MOC 83,99 €
Akcia savings RockShox základný servisný kit pre vidlice Domain
32,99 €
savings
MOC 52,99 €
Potreboval by som pomôcť s vidlicou Manitou R7 SUPER TPC – foto v prílohe.
Takže info ohľadom vidlice:
- vidlica či bola odomknutá alebo zamknutá išla dole len cca 2cm a potom tvrdý náraz.
v servise vidlicu rozobrali a zistili, že je tam utrhnuté/zlomené nejaké tesnenie, ktoré je zalisované v nejakej závitnici, preto olej stiekol do spodnej časti nohy a nevedia mi s tým viac pomôcť.
Číslo, ktoré je vyrazené na čiernej plastovej závitnici, tam kde rupol ten modrý plast. Foto v prílohe, ale malo by to byť číslo 068159.
Chcem sa teda opýtať, či viete poradiť, kde zohnať takýto náhradný diel (nový už asi nie).
V oficiálnych servisoch ako bikeclinic, procycling mi odpísali, že na takú starú vidlu už diely nemajú.
Ďakujem
2 z 10 sa podaria spravit.
BorisBN Pohľadaj sústružníka, a popros ho nech urobí zátku s rovnakým závitom ale s drážkou pre tesnenie.
Ak by to nešlo, tak skúsiť niekde zohnať Manitou Rebound zo staršej vidlice podľa šírky vnútorných nôh. Tipujem že to je 28,6mm takže nejaká Skareb, Sliver, Slate...
Bude ale pravdepodobne potrebne seal-head inštalovať cez bullet-tool, resp. podobny vhodny prípravok obleho tvaru s priemerom piestnice, aby nedošlo k poskodeniu pri inštalácii
Cannondale má podobný systém utesnenia tiahla prechádzajúceho tlmičom na obidvoch koncoch sú zátky s drážkou v ktorých sa menia tesnenia pri 200 hodinovom servise. V starých headshok patronách boli 4 guferá na každom konci dve v dvoch drážkach.
https://cannondaleexperts.com/products/cannondale-lefty-headshok-seal-kit-elo-ft50-ft70-ft100-hd166
Na obrázku horné 4
BorisBN pozriem v dielni by som mal mať jedno tlmičové tiahlo, čo som objednával zákazníkovi, ale potom si poň neprišiel, či je aj so zátkou ak áno, aký je na nej kód.
Potreboval by som pomôcť s vidlicou Manitou R7 SUPER TPC – foto v prílohe.
Číslo, ktoré je vyrazené na čiernej plastovej závitnici, tam kde rupol ten modrý plast. Foto v prílohe, ale malo by to byť číslo 068159.
Chcem sa teda opýtať, či viete poradiť, kde zohnať takýto náhradný diel (nový už asi nie).
Ďakujem
Číslo sedí, ale to moje tiahlo je do SHERMAN-a
Má priemer 1/2"
Aj tie Cannondale tesnenia sú na priemer 1/2" sú to V-krúžky, ak vytiahneš staré tesnenie von, zmeraj vonkajší priemer.
Čo by ste mi odporúčili? Je to normálne? Dá sa to vyreklamovať? Vyžiadať si od predajcu peniaze za vidlicu? Táto okolnosť ma veľmi dostala. Hľadal som si schopný bicykel cez bazár pretože ako študent zvažujem každé investované euro v tomto športe. Investovať teraz ďalších 350 eur do vidlice, ktorú som ani nepoškodil ja by pre mňa bolo doslova znechucujúce. S bicyklom som bol po prvej jazde fakt spokojný, ale dnešný pohľad na vidlicu ma veru nepotešil.
Vopred ďakujem za každú reakciu
Vyzerá to celkom v pohode
Buď z penových krúžkov, alebo z prepravy biku na boku.
Ani jeden scenár by ti vidlicu nezničil