Ja keď vidím prispevok od uživateľa Kenai (teda skôr nevidím pokiaľ ho niekto necituje, lebo ho mám v ignore liste), okamžie ma napadne ten vtip o záhorákovi v protismere na diaľnici.
milankr79, tak hádam v prvom rade porušil princípy základnej ohľaduplnosti. Zaparkovať pred vchodom do bytovky tak, že ľudia musia obchádzať auto, je sedláčtina najvyššieho rangu, nehovoriac o kočíkov, vozíčkoch a záchranke.
To je tusim na Pustej?
Ja som dnes na obchvate, v cca 40kou sa posuvajucej zapche vyblikal a nasledne upozornil vodica dodavky, ze ma na zadnej gume bublinu velku ako hlava babatka. Zastali sme sice trochu grobiansky vlavo (on zacal! 😃), ale asi lepsie nez keby mu to prasklo dalej na dialnici. Bola to ta vysoka skrinova dodavka, to by bolo tazke ustat v rychlosti.
Henten typ domov ma tusim vychod z oboch stran, tak si asi myslel, ze kym jeden vchod je volny, je asi ok parkovat pred druhym. Samozrejme, parkovat pred vchodom ok nie je.
Vidavam podobny styl parkovania uz celkom casto .. nie priamo pred vchodom , ale na podobny styl, tato doba zacina byt privelmi hekticka, uponahlana .. mozno si to nevsimol . Na jednej strane si vsimam coraz viac roznych podivnych veci v podobnom style /mozno slabsie/, na druhej strane je niekedy dobre sa zamysliet, ci aj vlastne reakcie na nieco podobne, nie su z podobneho sudku. Jedna vec je, ak niekto spravi somarinu, druha, ci sa budem chovat podobne. Teraz nemam na mysli nejak konkretne k tejto veci, ale na fore to uz vidim skoro neustale... ked bol dlhy lockdown, v Bratislave sa uz dalo dychat, teraz je to desive viac, ako pred koronou. Vcera jedna nehoda na obchvat (zhorela dodavka) a mesto plne aut , vsade kolony. Kedze aj cesty treba opravovat samozrejme sep-okt .. to je idealny cas.
Kenai, to je fakt taký problém si ten článok prečítať, kým o ňom začneš vypisovať na internety a robiť victim blaming?
Nehoda sa nestala na golfovom ihrisku, ale na ulici. A vodič išiel v protismere jednosmernej ulice po ľavej strane.
A tym si zodpovedal, ako sa dostalo golfove auticko mimo ihrisko. A nie naozaj nejdem luskat clanok v nemcine s mojimi chabymi schopnostami mozem z toho vyvodit len dezinformaciu. Ci naozaj musim vediet este aj nemecky na to aby som sa mohol nahlas zamysliet nad obsahom obrazku ? Cakal som, ze sa tu ozve niekto ochotny co nemecky vie a vysvetli to. Cim dakujem mizaky89.
Súd sa oprel o tzv. princíp odvodenej dôvery. Ten spočíva v dôvere účastníkov premávky voči jej ostatným účastníkom, že títo dodržiavajú predpisy. Obžalovaná však nemohla očakávať, že motocyklista dvojnásobne prekročí povolenú rýchlosť.
„Od účastníkov premávky nemožno v dobrej viere žiadať, aby pri riešení dopravných situácií vopred počítali s tým, že si iný účastník cestnej premávky 'pomýlil' jazdu v obci s 'pretekárskou dráhou'. V takých prípadoch nemožno očakávať, že jeden účastník premávky sa bude správať tak, aby 'neohrozil' takúto bezohľadnú jazdu iného účastníka premávky. Samotná obžalovaná mohla zabrániť nehode iba tým, že v dobe, keď sa rozhodol poškodený po ceste 'pretekať', by s vozidlom vôbec neprechádzala cez predmetnú križovatku," uviedol Majerník v písomnom vyhotovení rozsudku.
Vysvetli mi prosím niekto racionálny dôvod na to, že počas takmer jasnej noci, keď cestu osvetľuje ešte aj Mesiac, niekto zapne predné hmlovky? Súčasne so stretavacimi svetlami - obidvomi funkčnými. Včera som takých stretol furu, zato hmlu alebo inak zhorsene podmienky viditeľnosti som nikde nestretol
Vysvetli mi prosím niekto racionálny dôvod na to, že počas takmer jasnej noci, keď cestu osvetľuje ešte aj Mesiac, niekto zapne predné hmlovky? Súčasne so stretavacimi svetlami - obidvomi funkčnými. Včera som takých stretol furu, zato hmlu alebo inak zhorsene podmienky viditeľnosti som nikde nestretol
Lebo to dobre vyzerá na prístrojovke, svetielok ako na Vianoce ... Iné ma nenapadá.
Hmlovka ma taky ten corner light efekt, asi preto. Na Babe som sam parkrat vyuzil, lepsie vidiet srnky v zakrute.
Skor ma trapi, ze zacina sezona zadnych hmloviek 😃
My sme zvykli tie pridavne svetla zapinat na donovaloch ked sa slo v noci z ruzomberku, by si sa cudoval, ako lepsie vidis do zakrut. Ale na terajsom aute sa natacaju xenony tak mi to netreba
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som dnes na obchvate, v cca 40kou sa posuvajucej zapche vyblikal a nasledne upozornil vodica dodavky, ze ma na zadnej gume bublinu velku ako hlava babatka. Zastali sme sice trochu grobiansky vlavo (on zacal! 😃), ale asi lepsie nez keby mu to prasklo dalej na dialnici. Bola to ta vysoka skrinova dodavka, to by bolo tazke ustat v rychlosti.
Henten typ domov ma tusim vychod z oboch stran, tak si asi myslel, ze kym jeden vchod je volny, je asi ok parkovat pred druhym. Samozrejme, parkovat pred vchodom ok nie je.
Nehoda sa nestala na golfovom ihrisku, ale na ulici. A vodič išiel v protismere jednosmernej ulice po ľavej strane.
A tym si zodpovedal, ako sa dostalo golfove auticko mimo ihrisko. A nie naozaj nejdem luskat clanok v nemcine s mojimi chabymi schopnostami mozem z toho vyvodit len dezinformaciu. Ci naozaj musim vediet este aj nemecky na to aby som sa mohol nahlas zamysliet nad obsahom obrazku ? Cakal som, ze sa tu ozve niekto ochotny co nemecky vie a vysvetli to. Cim dakujem mizaky89.
Tak to po tom ako viem ze google translate preklada z anglictiny a do anglictiny zasadne nerobim. Obcas to dokaze kompletne zmenit vyznam.
Nastav si nemčinu do angličtiny, tam je preklad takmer dokonalý.
„Od účastníkov premávky nemožno v dobrej viere žiadať, aby pri riešení dopravných situácií vopred počítali s tým, že si iný účastník cestnej premávky 'pomýlil' jazdu v obci s 'pretekárskou dráhou'. V takých prípadoch nemožno očakávať, že jeden účastník premávky sa bude správať tak, aby 'neohrozil' takúto bezohľadnú jazdu iného účastníka premávky. Samotná obžalovaná mohla zabrániť nehode iba tým, že v dobe, keď sa rozhodol poškodený po ceste 'pretekať', by s vozidlom vôbec neprechádzala cez predmetnú križovatku," uviedol Majerník v písomnom vyhotovení rozsudku.
Vzdy zalezi na detailoch, vzajomne si odporujucich znaleckych posudkoch a na konktretnom sudcovi...
Toto je znamy medializovany pripad:
https://www.bystricoviny.sk/spravy/po-takmer-piatich-rokoch-sud-ukoncil-pripad-tragickej-nehody-sanitky-v-sasovej/
Podla dostupnych info: Osobne odbacanie dolava na hlavnu, sanitka zlava 110kmh v meste, len majaky, bez zvuku. Veru tazko sudit. https://goo.gl/maps/mUkp1ef4dCPzHe2a9
Lebo to dobre vyzerá na prístrojovke, svetielok ako na Vianoce ... Iné ma nenapadá.
Skor ma trapi, ze zacina sezona zadnych hmloviek 😃