Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Izzy68 specene dosky sú žiaľ na výmenu, skrutene kotúče tiež. Brzdovku mením raz ročne a vždy po výmene je cítiť rozdiel. Nikomu sa kompletná vymena Totiž nechce robiť.
Na cupre som napr menil 288 na 312 mm kotúče kde sa upgradol držiak a nove kotúče.
Do premávky tvrdé kotúče a mäkké dosky, na salenie nejaký stred a ak chodis bomby tak tvrdé dosky no za studena piskas hucis a hlavne nebrzdis.
Ak sa jedná o sériové brzdy a nič netečie a nezerie nepravidelne dosky a kotúč tak len štandardný servis za prwdpokladu že tvojim brzdám nic nieje
Pomoze aj obycajna vymena dosticiek za ine, ktore maju vyssi teplotny rozsah, napriklad oblubene Hawk HPS, ktore este nepiskaju, za studena maju standardny nabeh, ale vydrzia opakovane brzdenia z vysokej rychlosti. Zakladom je vymena brzdovej kvapaliny raz rocne. Oplati sa dat nejaku s vyssim bodom varu (Castrol racing a pod.)
Ja mám už nejaký týždeň zablokované ľavé zadné. Myslím, že tam sa menilo niečo na strmeni, lebo predtým zas vôbec nebrzdila Škoda, že auto sa nedá opraviť ako bike v obývačke pri seriály ale furt treba niekoho zháňať čo sa mi tak nechce a ani čas na to nie je... Auto má síce asi 15 rokov, ale mohlo by ešte podržať Už aj začal korodovať blatník a nejaký prah
ja mam otazku ohladom cistenia brzd a starania sa o ich celkovy stav.... Ked ostane bordel na platnickach. ?
ja osobne raz za čas ( 3 - 4 x cez leto) "vystriekam" wapkou na pumpe kolesá a samozrejme snažím sa čo najviac aj brzdiče a kotúče, ide z toho nenormálny bordel, po dlhej jazde v zime to robím pravidelne (aj karosériu) dôjdem cca 10 km domov parkujem v "teplej" garáži .... osvedčilo sa mi to
Ahojte, idem si po radu ohladom produktov na umyvanie exterieru auta Bol by som vdacny ak by niekto vedel poradit na zaklade skusenosti kompletne portfolio kvalitnejsich produktov na domace umytie auta. Aktualny postup mam nasledovny:
1. Predumytie wapkou
2. Aktivna pena
3. Oplachnutie wapkou
4. Umytie samponom, spongia a dve vedra
5. Oplachnutie wapkou
Vodu mame zo studne a je tvrda, zanechava skvrny po oplachnuti. Existuje nejaky produkt/postup, ktory by tieto skvrny eliminoval (okrem osmozy)? Karoseriu po oplachnuti utriem mikrovlaknovou utierkou a nasledne ak by sa dalo nieco aplikovat proti tym skvrnam Pripadne mam este k dipozicii jednoduchu lesticku, cize je mozne pouzit aj nejaky neabrazivny produkt na lestenie. Nejedna sa mi o detailing, iba o take obsirnejsie umytie auta v domacom prostredi tak 2 krat do roka. Ak by teda niekto vedel poradit konkretne produkty tak by mi to pomohlo, diky
Jelenica urobí pekné mikroškrabance (hologramy), nepoužívať na lak v žiadnom prípade! Po umývaní používam TURTLE WAX HYBRID CERAMIC WET WAX 500ML, vieš ho kúpiť okolo 12-14€, dvakrát strekneš na každý panel karosérie a hneď utrieš mikrovláknovým uterákom
@martinkluckask - skus po umyti pouzit tekuty vosk, rychla aplikacia este na mokry lak po umyti. Ja pouzivam but K2 Spid Wax (celkom dobre a lacne riesenie) alebo Autoglym Aqua Wax. Toto spravim vzdy, ked nemam cas na pastovanie.
silikonovu stierku, rovnako ako jelenicu - urcite neupouzivaj, najlepsie velku susiacu osusku a na to wet wax alebo iny tekuty rychlovosk (vzhladom na to ze az taky detailing robit nechces)
Hej, ale netreba stale...raz za rok, mozno aj dva staci. Chemia toho poberie celkom dost. Mne pomohla plastelina tentoraz celkom dost. Lak bol trosku taky zasly, nebol uplne cisty ani po dvojitom umyti, chemii a po clayovani sa pekne vycistil, co bolo na plasteline aj vidno. Netreba ale zabudnut na lubrikaciu pri praci
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na cupre som napr menil 288 na 312 mm kotúče kde sa upgradol držiak a nove kotúče.
Do premávky tvrdé kotúče a mäkké dosky, na salenie nejaký stred a ak chodis bomby tak tvrdé dosky no za studena piskas hucis a hlavne nebrzdis.
Ak sa jedná o sériové brzdy a nič netečie a nezerie nepravidelne dosky a kotúč tak len štandardný servis za prwdpokladu že tvojim brzdám nic nieje
ja osobne raz za čas ( 3 - 4 x cez leto) "vystriekam" wapkou na pumpe kolesá a samozrejme snažím sa čo najviac aj brzdiče a kotúče, ide z toho nenormálny bordel, po dlhej jazde v zime to robím pravidelne (aj karosériu) dôjdem cca 10 km domov parkujem v "teplej" garáži .... osvedčilo sa mi to
1. Predumytie wapkou
2. Aktivna pena
3. Oplachnutie wapkou
4. Umytie samponom, spongia a dve vedra
5. Oplachnutie wapkou
Vodu mame zo studne a je tvrda, zanechava skvrny po oplachnuti. Existuje nejaky produkt/postup, ktory by tieto skvrny eliminoval (okrem osmozy)? Karoseriu po oplachnuti utriem mikrovlaknovou utierkou a nasledne ak by sa dalo nieco aplikovat proti tym skvrnam
1. vynechaj
2. ma ist priamo na suchu spinu
Nakoniec mozes pouzit stierku napr.
https://m.alza.sk/auto/pikatec-silikonova-skrabka-d5223943.htm
Paradny Landcruiser
A ja tiez raz-dvakrat do roka vylestim moj mestom (a psom) zjazveny Civic, len tak pre dobry pocit, ako to potom pekne vyzera
Ja take jednoduche. Vacsinou cakam na dazd. Dnes rano som sa dockal a nespoznal som svoje auto. Pri odjazde ostal na asfalte taky hlineny obrys
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down