Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
tiez som sa jej branil, frflem najma na podvozok, ale v case, ked som ju kupoval ako novu, nemala konkurenciu siroko daleko, cenou, tym co som potreboval a najma kufrom... ale som si vedomy, ze to bolo davno a casy sa zmenili... rocnik 2012
Ja osobne by som si radšej príplatok za golfa tam sa proste Octavia nechytá ani spracovaním a už vôbec nie podvozkom to je nebe a dudy
Tu v ČR ani nie. Keď som kupovala svojho Golfa 7 Variant tak som sa išla pozrieť aj do showroomu vedľa kde mali škodovky. Úplne rovnaký model Oktávky Kombi s rovnakým motorom a výbave bol drahší od Golfa o 50tis Kč (cca 2.000Eur).
Ono je to paradox, ja keď som konfiguroval auto, porovnal som si passat a superb, ktorý bol na začiatku konfigurácie lacnejší. Keď som si však nakonfiguroval rovnakú motorizáciu a výbavu, výhodnejšie mi vyšiel passat, ktorý už vtedy mal navyše full led svetla.
v tom case bol golf variant o vyse polovicu drahsi, jasne, ze asi vybava bola niekde inde, ale mne stacili zakladne veci ako tempomat a pod v tom case... a najma, do variantu by som nenarval kocik pre dvojicky, moj bycikel + odrazadlo pre starsieho naraz ...a aj lyze som tam mal tusim vtedy moje
Tak, ak je skodovka drahsia ako volkswagen, tak je nieco na trhu alebo v cenovej politike Skody nedobre. Ale uz sa to vyrovnava. Skodovka ma obrovsky prepad predajnosti a na roznych trhoch. Je mozne, ze to je len cipovou krizou, ale podla mna to uz management a marketing prehnal. Octavia 4 uz nie je nizsia stredna trieda, ale stredna trieda a tam nevycnieva ako by mala, aby bola predajna.
A teraz to neberte, ze skodovky su zle auta. Nie su. Len su na to, co ponukaju, predrazene. Argument pre nakup skodovky vzdy bol uzitkova hodnota - velky priestor, nizka spotreba, rozumna cena, lacne nahradne diely. Preto sa aj pozicionovala vzdy niekde na pomedzi. Teraz narastla a neni to dobre.
Asi by bolo dobre, keby sa skutocne posunula vo VW koncerne tam, kde je Dacia v Renaulte. Lacne auto pre bezne pouzitie a pridala tam to ze vydrzi. Len dufam, ze tento volny pad zvrati a ze ako znacka prezije. Lebo pride konsolidacia trhu a nasliapnute to ma zle.
Skodovka ma prepad napr aj u dlhorocnych odberov. aj u nas jazdili chalani najprv skodovky, no momentalne dostanu za uplne rovnake auto s rovnakymi parametrami a motorom lepsiu percentualnu zlavu u VW ( presne sumy tu uvadzat nebuem )
Podvozky golf/ octavia su identicke, ( bol som kuknut cisla dielov na parkovisku ) ine je rozlozenie hmotnosti a prevysy. Dalsim asi u mna najlepsim rozdielom je odhlucnenie. golf bol je a bude vzdy lepsie odhlucnenym vozidlom. VW dokaze ponuknut o niekolko percent lepsiu zlavu, a tym padom ti zvysi na nejaky lepsi stupen vybavy.
Mam octaviu, bijem ju jak hluchy dvere a ide, ak by bola vyskladana s lepsim motorom a vybavou bolo by to skvele auto. o rok budem menit a pravdepodobne si priplatim za passat aj ked ten ma mensi , resp uzsi kufor co je u mna ako hokej brankara podstatna vec.
Posledna vec je kazivost, to ze cely bosch system eletriky prerobili u skodovky na poslednu chvilu na delphi len aby usetrili nejake peniaze beriem ako uplny pruser
scarinko to, ze si kupil teraz jazdenu Octavku nie je zle.
Praveze ti moze vydrzat dlho a ak sa bude kazit, tak ti ju opravi kamarat v najblizsej garazi za par susnov. A diely budu lacnejsie ako do japonca alebo korejca.
Ja som hodnotil aktualne portfolio novych aut. A teda, podla rozumu velmi neni co v Skodovke kupovat. Mozno Scala, ale to neviem. A na nakup od srdca je vo VW koncerne Seat alebo Audi, pre nas menej majetnych.
No ono sa možno ta oktavia zvonku tvári ako stredná trieda, ale podvozkovo je to golf, takže klasická nižšia stredná, s bonusom zle naladeného podvozku 😂
Skoda ma fakt podivne nastavenie cien uz v 2018 ked som kupoval citrona vychadzala skodovka za tu istu cenu v podstatne nizsej vybave… ak by som chcel porovnatelnu vybavu s citronom priplatil by som si cca 2500€ a este stale by som sa musel zmierit s nezaujimavym interierom skody a nepeknym exterierom fabie 🙈
Vyhodou je fakt len to ze to zoservisuje hocikto na kazdom rohu a ND su za hubicku…
ja zase premýšľam v nižšej strednej triede o novej 308 SW alebo kia ceed SW. čo hovoríte na tieto autá? neviem ani či ešte ísť do nafty či už radšej do benzínu. Autom jazdím takmer iba dlhé trasy cez víkend či počas dovolenky. Inak auto nevyužívam vôbec. Vždy som mal naftu a vyhovovala mi no dnes už nafta ide do úzadia a neviem či nie je lepší radšej ten benzín aj v tomto prípade.
Ja som teraz v lete zobral Ceed SW s 1,5 T-GDi benzínom a nie je o čom... zatiaľ ma to auto celkom príjemne prekvapilo... ale určite si treba priplatiť za ten 10,25" Navi a Ledky... Pažouta by som chcel jedine kvôli peknému interiéru, ale jazdné vlastnosti zůfalé (jednoduchá náprava vzadu, mäkké, pláva), 1,3 motor slabý pre 4 osoby a náklad
ja zase premýšľam v nižšej strednej triede o novej 308 SW alebo kia ceed SW. čo hovoríte na tieto autá? neviem ani či ešte ísť do nafty či už radšej do benzínu. Autom jazdím takmer iba dlhé trasy cez víkend či počas dovolenky. Inak auto nevyužívam vôbec. Vždy som mal naftu a vyhovovala mi no dnes už nafta ide do úzadia a neviem či nie je lepší radšej ten benzín aj v tomto prípade.
Jazdim ceed-ku sw 1.6 diesel 100kw uz druhym rokom. Presadol som z vozu, ktory nemal ani palubny pc a vykon 55kw v dieseli (dokker), takze skok enormny. Na vsetky tie dnesne vymozenosti sa velmi rychlo zvyka a nemozem povedat na auto jedine zle slovo. Vykon, komfort, velkost kufra, spotreba, vsetko hodnotim vyborne. Koluju na nete reci ze kombik je zle odhlucneny a velmi pocut hluk od zadnych kolies. Za mna tam nic nepocut. Nech si skusia ti kritici obcas aj vozidla urcene pre pracujuci lud:) Dnes mi pripadaju ludia az moc zhyckani a aj malichernost sa povazuje za fatalnu chybu. Mam odjazdene vyse 1 000 000 km prevazne na ojazdenych autach a ta ceedka je uplne super auto. Kludne do nej chod a budes spokojny. Kolega ma identicky voz akurat v konfiguracii 1.4-5? benzin 105kw + automat a tomu autu som neprisiel na chut. Ma urcite sviznejsiu dynamiku ale nestoji to v konecnom dosledku za to. Nadrze maju oba vozi rovnako objemne a na dieslaku dokazem spravit dojazd 800-900km (dalo by sa aj viac, ale slapem tomu), on tak 550km v priemere. Je tam len 42l a to je na dnesny standard podla mna malo. Automatu sa vyhni, nefunguje to dobre, ale mozno som len neni zvyknuty, no neoslovilo ma to. Adblue sa neboj, za 47000km bolo 2x doplnane pri garancke a ani som nepostrehol podla palubaku, ze by ubudlo viac ako 1/3.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu v ČR ani nie. Keď som kupovala svojho Golfa 7 Variant tak som sa išla pozrieť aj do showroomu vedľa kde mali škodovky. Úplne rovnaký model Oktávky Kombi s rovnakým motorom a výbave bol drahší od Golfa o 50tis Kč (cca 2.000Eur).
A teraz to neberte, ze skodovky su zle auta. Nie su. Len su na to, co ponukaju, predrazene. Argument pre nakup skodovky vzdy bol uzitkova hodnota - velky priestor, nizka spotreba, rozumna cena, lacne nahradne diely. Preto sa aj pozicionovala vzdy niekde na pomedzi. Teraz narastla a neni to dobre.
Asi by bolo dobre, keby sa skutocne posunula vo VW koncerne tam, kde je Dacia v Renaulte. Lacne auto pre bezne pouzitie a pridala tam to ze vydrzi. Len dufam, ze tento volny pad zvrati a ze ako znacka prezije. Lebo pride konsolidacia trhu a nasliapnute to ma zle.
Podvozky golf/ octavia su identicke, ( bol som kuknut cisla dielov na parkovisku
Mam octaviu, bijem ju jak hluchy dvere a ide, ak by bola vyskladana s lepsim motorom a vybavou bolo by to skvele auto. o rok budem menit a pravdepodobne si priplatim za passat aj ked ten ma mensi , resp uzsi kufor co je u mna ako hokej brankara podstatna vec.
Posledna vec je kazivost, to ze cely bosch system eletriky prerobili u skodovky na poslednu chvilu na delphi len aby usetrili nejake peniaze beriem ako uplny pruser
Praveze ti moze vydrzat dlho a ak sa bude kazit, tak ti ju opravi kamarat v najblizsej garazi za par susnov. A diely budu lacnejsie ako do japonca alebo korejca.
Ja som hodnotil aktualne portfolio novych aut. A teda, podla rozumu velmi neni co v Skodovke kupovat. Mozno Scala, ale to neviem. A na nakup od srdca je vo VW koncerne Seat alebo Audi, pre nas menej majetnych.
Vyhodou je fakt len to ze to zoservisuje hocikto na kazdom rohu a ND su za hubicku…
Jazdim ceed-ku sw 1.6 diesel 100kw uz druhym rokom. Presadol som z vozu, ktory nemal ani palubny pc a vykon 55kw v dieseli (dokker), takze skok enormny. Na vsetky tie dnesne vymozenosti sa velmi rychlo zvyka a nemozem povedat na auto jedine zle slovo. Vykon, komfort, velkost kufra, spotreba, vsetko hodnotim vyborne. Koluju na nete reci ze kombik je zle odhlucneny a velmi pocut hluk od zadnych kolies. Za mna tam nic nepocut. Nech si skusia ti kritici obcas aj vozidla urcene pre pracujuci lud:) Dnes mi pripadaju ludia az moc zhyckani a aj malichernost sa povazuje za fatalnu chybu. Mam odjazdene vyse 1 000 000 km prevazne na ojazdenych autach a ta ceedka je uplne super auto. Kludne do nej chod a budes spokojny. Kolega ma identicky voz akurat v konfiguracii 1.4-5? benzin 105kw + automat a tomu autu som neprisiel na chut. Ma urcite sviznejsiu dynamiku ale nestoji to v konecnom dosledku za to. Nadrze maju oba vozi rovnako objemne a na dieslaku dokazem spravit dojazd 800-900km (dalo by sa aj viac, ale slapem tomu), on tak 550km v priemere. Je tam len 42l a to je na dnesny standard podla mna malo. Automatu sa vyhni, nefunguje to dobre, ale mozno som len neni zvyknuty, no neoslovilo ma to. Adblue sa neboj, za 47000km bolo 2x doplnane pri garancke a ani som nepostrehol podla palubaku, ze by ubudlo viac ako 1/3.