Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftyojo napísal:
Nemaju ten isty rozostup a ked o tom nevies, tak si asi nevycentroval na stred, ale na najmensi a preto to robi problemy. TJ len micro adjustni pri zaradenom 6 pastorku a malo byt Ti to fungovat. SHIMANO kazeta je o cca 1mm uzsia ako SRAM, ak to mas vycentrovane na najmensom, tak najvacsi je 1mm mimo. Ak to vycentrujes v strede, budes mat na oboch stranach 0.5mm rozdiel a to by malo fungovat,.

No, kamo, neviem, nepocul som nikdy, ze by tam bol rozdiel o 1mm. Daj nejaky link, kde to je zmerane. Nechce s ami davat dole SRAM a Shimano kazety teraz dole z bajkov.
Zobraziť komentár 11.02.2022 - 18:45:45
00
Fotka ti nestaci?

Nalad B gap podla foto a napis ci je to OK alebo nie.

Ohladom spacingu… je tam rozdiel oproti sramu 1.1mm na celej dlzke kazety. Ked to naladis na stredne kolecko, tak to funguje skvele.

Citaj pozorne:
https://www.bikemag.com/gear/components/drivetrain/a-mismatch-made-in-heaven-xtr-axs/

Pozeraj pozorne:
https://youtu.be/_V83_bMeHgQ

Paradoxne som dostal na synov bajk KMC retaz (mala mozno 10km) a na XT kazete to radi neporovnatelne horsie. Jej predosli majitel dal prec retaz za 50€ lebo to radilo otrasne oproti shimano retazi

arrow_leftDaDo.Bzz napísal:
Ahoj Kristina.

No mam KMC retaz, ale to by nemalo byt koli tomu. Jo, riesil som aj B skrutku a mikrokroky. Ked uz nechce naskakovat na najvcsom, potom na nizsich pastorkoch uz sucha.
Zobraziť komentár 11.02.2022 - 19:21:48
00
Potvrdzujem. KMC a Shimano 12speed sa moc nemusia. Taktiež KMC a Garbaruk radí o poznanie ťažšie a hlučnejšie. Na kazaty Shimano 12 HG+ je hriech nepoužiť Shimano reťaz a pripraviť sa tak o bezkonkurenčné hladké radenie.
Zobraziť komentár 11.02.2022 - 19:43:12
01
arrow_leftDaDo.Bzz napísal:
No, kamo, neviem, nepocul som nikdy, ze by tam bol rozdiel o 1mm. Daj nejaky link, kde to je zmerane. Nechce s ami davat dole SRAM a Shimano kazety teraz dole z bajkov.

Presne v tom videu, co Tecka postol to mas uvedene v case od 7:10. A ked si to chces overit sam, vobec nemusis dava dolu kazety, staci Ti zhodit retaz na biku a zradit si obe najkrajnejsie polohy. Pri pohade zozadu v osi zaradeneho pastorku tie rozdiely vo vychyleni uvidis.

A suhlasim s Kristinou. pokial clovek ma microspline, pripravit sa o vyhody HYPERGLIDE+ volbou inej retaze je velmi nelogicke.

Tecka Ano mas pravdu, je to koliska, poplietla ma prave ta fotka odzadu, ktora hodne komplikuje identifikaciu. Z toho webu som tiez uz bral nejake veci, ale aj tak budem trvat na tom, ze fotka je matuca, rovnako aj cena je premrstena a to, ze je tam uvedene, ze ide o zlavu z 66 rovnako.
Zobraziť komentár 11.02.2022 - 21:10:39
01
Rozdiel medzi 12speed MTB kazetami Shimano Microspline a Sram XD nie je taký veľký ako sa tu spomínalo. Je to necelý milimeter na celej kazete. Aj tak je však odporúčané ladiť prevody od stredu a nie od najmenšieho pastorku pokiaľ sa kombinujú kolesá s kazetami na orechy Microspline a XD.
www.garbaruk.com
Zobraziť komentár 11.02.2022 - 21:50:53
01
Tie rozdiely v cislach mohli vzniknut tym, ze co som doteraz videl, tak ludia ratali rozdiel v sirke na zaklade rozdielu suctu sirky spacerov. Nikto tam ale neriesil sirku samotnych pastorkov. Tym padom to vyzera, ze SRAM pastorky su o cca 0.05 mm uzsie od SHIMANO.
Zobraziť komentár 11.02.2022 - 22:18:22
00
arrow_leftTecka napísal:
Fotka ti nestaci?

Nalad B gap podla foto a napis ci je to OK alebo nie.

Ohladom spacingu… je tam rozdiel oproti sramu 1.1mm na celej dlzke kazety. Ked to naladis na stredne kolecko, tak to funguje skvele.

Citaj pozorne:
https://www.bikemag.com/gear/components/drivetrain/a-mismatch-made-in-heaven-xtr-axs/

Pozeraj pozorne:
https://youtu.be/_V83_bMeHgQ

Ok, pozriem, dikes. Nepredpokladal som, ze 12speedy budu mat iny krok, kedze 11speed bol rovnaky. Ale chapem tej strategii vyrobcov.

B gap nepomohol, takze kupujem SRAM kazetu.
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 14:24:45
00
arrow_leftyojo napísal:
Tie rozdiely v cislach mohli vzniknut tym, ze co som doteraz videl, tak ludia ratali rozdiel v sirke na zaklade rozdielu suctu sirky spacerov. Nikto tam ale neriesil sirku samotnych pastorkov. Tym padom to vyzera, ze SRAM pastorky su o cca 0.05 mm uzsie od SHIMANO.

Tak dolezity je rozostup spicky pastorkov a z toho vyratat krok. Je skoda, ze sa to teda neda mixovat, aj ked uz su nejake videa na YT, ze ultimate drivetrain - Shimano MS casete + SRAM AXS.
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 14:31:34
00
celú minulú sezónu som jazdila kazetu Shimano MS alebo Garbaruk MS + Sram AXS
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 14:50:08
01
4:59

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 14:50:11
02
DaDo.Bzz
Ved Ti tu uz pomaly dve strany piseme, ze jazdime Shimano 12s kazetu so Sram AXS.

Hladaj, kde mas problem. :)
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 15:11:26
02
arrow_leftTecka napísal:
DaDo.Bzz
Ved Ti tu uz pomaly dve strany piseme, ze jazdime Shimano 12s kazetu so Sram AXS.

Hladaj, kde mas problem. :)

Vsak ja sa nehadam, ze nejazdite. Len to proste nejde ako hodziny, co mi vadi ;)

Sorcerer, viem ako nastavit B screw. Aj to tak mam tych 40mm od najvacsieho pastorku. Da sa to aj tou mierkou, pozri obrazok, len ju treba dat poza najvacsi pastorok (aj ked tu je to trochu otazne, bo ta mierka je robena na iny pocet zubov na predposlednom pastorku).

Skusal som uz B gap, 40,42,44 a 46 mm a rozne microadjastment na prehadzovacke - neda sa to naladit, aby to proste islo cisto. Netvrdim, ze by to bol velky problem, pri zatazi a po jemnom obruseni ostrych hran sa moze skakanie a suchanie o susedne pastorky zmensit.

No nic, nechajme to tak, dozvedel som sa, ze nie su 12sp kazety rovnako siroke. Dikes.

Prílohy:

AXS.jpg
AXS.jpg 0 bajtov Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.02.2022 - 16:13:37
01
aj si to video pozrel? chlap tam použije staré červené udělátko, nie toto biele zo sady AXS a aj vysvetľuje prečo
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 16:19:32
00
arrow_leftsorcerer napísal:
aj si to video pozrel? chlap tam použije staré červené udělátko, nie toto biele zo sady AXS a aj vysvetľuje prečo

Pozeral, a hovori, lebo sa mu to tam nenasunie to biele koli predposlednemu pastorku, ktory je vacsi ako predposledny na SRAM kazete. Preto ti pisem, staci ho dat poza. Vsak nerob zo mna hlupaka. ;)
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 16:38:36
01
nerobím, snažím sa pomôcť ;)
Zobraziť komentár 13.02.2022 - 16:51:44
00
keyboard_arrow_up