Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
Akcia -25% GHOST Kato Universal 27.5 bicykel, green pearl/azur blue metallic
589 €
-25%
MOC 889 €
-13% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, Light Grey/Black Matt
599,90 €
-13%
MOC 779 €
Akcia -15% GHOST KATO Essential 29 bicykel, light blue pearl/orange gloss
od 589 €
-15%
MOC 779 €
savings SKS X-Blade zadný blatník, 27,5"-29", čierna/sivá
17,69 €
savings
MOC 29,13 €
Ak zacne chodit do dediny/mesta, odstrelia ho.
Medvede sa prestavaju bat a utocia ?:D
Medved je sice na pomery zveri dost inteligentny, ale v porovnani s clovekom by mal byt uplny debil. On nema ziadne vedomie a plan na utocenie na ludi. Naopak to clovek ma byt ten, ktory ma rozmyslat aj za medveda a spravat sa tak, aby medveda nestretol. Lebo je to tak, ze clovek je "napadnuty" po tom, ako vliezol medvedovi do obyvacky. Nikdy sa u nas nestalo, aby medved vliezol do obyvacky cloveku a tam ho napadol.
Rovnako aj tie cesty - dialnice nie su pre cyklistov. Suhlasim. Z tohoto pohladu sa ale ten utok udial na pomaly mestskej komunikacii (200 m od domov), a na taketo komunikacie cyklisti mozu. Keby sa to stalo v strede ludom uzavretej doliny (aka dialnica z pohlafu cyklistu), tak by som toto nepisal.
Nemas dobre argumenty.
Jazdim po lesoch a chcem jazdit a chodit aj nadalej.
ja by som situaciu nezlahcoval - to ze sa na tom media prizivuju lebo maju senzaciu je druha vec.
ale nakotilo sa tu vela mladych k tomu masivne vyruby - a to nemam z medii ale z vlastneho pozorovania okolia. stopy su aj tam kde nikdy neboli a nachadzam ich stale castejsie.
no a teraz si uz zacina dorast hladat svoje uzemie - preto tie caste strety - su v pohybe - otazka je dokedy budu utekat? kedy zacnu byt nervozni ze nemozu najst miesto a zacnu skakat.
Nemas dobre argumenty.
ty nemas dobre logicke myslenie, medved vlezie do nezabezpecenej restauracnej kuchyne pretoze je prenho to iste ako nezabezpeceny kontajner, teda zdroj lahko dostupnej potravy....
Pytas sa co robit aby si nestretol medveda. Vies dobre co mas robit, lebo si v zivote ziadneho nestretol a iba si tu ventilujes svoje fantazie a fobie.
Cele je to o trapnom nafuknutom strachu. Bodavy hmyz u nas rocne zabije 5 ludi ale ludia sa boja medvedov, ktori za celu historiu zabili jedineho cloveka a ktorych videli len na obrazku. Este stastie ze nemame spory so susednymi krajinami. Presne vidno kto by sa prvy citil smrtelne ohrozeny a ziadal ich napichnut na koly.
Kup si rolnicku a problem solved
ked medved vy*erie rolnicku budeme vediet koho zozral
cize co? riesenie je v zasade podla Teba len take, ze toho koho napadol alebo zabil medved ma proste pech a musime to akceptovat, ano?
Pokial v tej obyvacke budes mat trebars aj arasidove chrumky tak urcite ano. To ale neznamena ze sposob akym uvazujes nad problemom je spravny.
Naozaj, pre slovenskeho medveda si privelky a na nakrmenie pouzije jedine tvoju mrsinu a aj tu si necha patricne odstat...
Teraz je tu otázka či by bola ochotná to učiť aj cudzie medvieďatá, alebo iba svoje a na tie druhé sa to nalepí v škôlke ako tradične všetko len to najhoršie......
will
Keby mu človek išiel ublížiť, tak sa môže brániť? Alebo nesmie?
no to pravdepodobne suvisi s tym, co spominal Tesak v clanku z aktualit.
ma povacsine neutralne a pozitivne zazitky spojene s clovekom. uz ich neponahanaju salasnicke psy na luke pobliz pola s kukuricou etc. Takze v blizkosti cloveka ma medved relativny pokoj tak to vyuziva. Moze on s*at na maliny niekde v hore.
a prvykrat citam aj rozumne vyzerajuce riesenia.
Zaútočí vtedy keď cíti ohrozenie, takže keď ho naucis že mu neublizis ... zasa mi to nevychádza ...
https://www.aktuality.sk/clanok/W6xkRgH/krajiny-eu-kde-pocty-medvedov-reguluju-prehlad/
will podla mna davas do suvisu veci ktore nesuvisia. Neboji sa sa, neznamena ze zautioci. Ano, je vacsi predpoklad konfliktu, lebo sa bude viac pohybovat v tovjhom okoli. Ale k utoku nedojde lebo sa neboji, k utoku dojde lebo sa boji a je v situacii, kde nema ako utiect. Utok moze byt len predacny alebo obranny. To ze ta nechce zozrat sme si ujazsnili, teraz len aby sa ta nezlakol a nezautocil zo strachu. To je cele. Cize dat mu o sebe vedit v cas, nechat mu priestor, byt obozretny na miestach kde mozno strtetnut medveda a ratat s tym. Proste sa tesit ze este medvede mame a citi sa podsteny kled nejakeho uvidime. Nehladat problem, kde nemusi byt.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ja som to pochopil tak, ze will riesi, ze ako sa ma spravat ked ide lesom na bajku, tak aby nestretol medveda a ten ho nezabil. Tam asi nepomoze nic, lebo ako som tu dostal potvdene, ze ak mas pech, tak mas pech. Predpokladam ze na bajku nebudes hucat v lese jak sirena. Si celkom rychly, mozes ho prekvapit a potom je to uz hop alebo trop. Ja toto dokazem prijat ako mozne riziko a kazdy nech zvazi.
Druha vec u skutocnosti, ktore spominali ochranari. Tam ani odlov medvedov nepomoze lebo pridu dalsi a dalsi. A su s nimi problemy lebo sa zdrzuju blizko cloveka z roznych dôvodov az po stratu plachosti. Myslim, ze medved, ktory stratil plachost je prave ten najnebezpecnejsi pre cloveka.
Ale tu niekto pisal ine... a nedavalo mu to zmysel. Totiz empiricky to vyzera skorej, ze bude pravdou toto - ze sa ta neboji, este neznamena ze nezautoci.
PS: Will pre teba z tohto vyplyva, ze musis proste akceptovat to riziko ked ides do lesa