Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
prosim vas Fabia RS s motorom 1.4 TSi 132kw mali / mate to niekto jazdi to svizne? myslim kratku verziu karoserie. spolahlivost motora mate niekto skusenost?
no ved ani vo mne preto sa pytam v minulosti som chvilu vlastnil zhumplovanu 1.8T a ta tahala dobre aj na tie kilometre. ale tak predsa len bolo to bolo 15 rocne auto. a viem ze dnesne motore su inde.
prosim vas Fabia RS s motorom 1.4 TSi 132kw mali / mate to niekto jazdi to svizne? myslim kratku verziu karoserie. spolahlivost motora mate niekto skusenost?
Tento motor ma aj kompresor, aj turbo. V teorii dobry napad, vykon aj krutak dostupny v celom spektre otacok.
V praxi to bol celkom pruserovy motor, preto uz ani nemal nastupcu.
Trpi to na spotrebu oleja, v zopar pripadoch dopraskane piesty. Okrem toho klasika, vytahane retaze na rozvodoch. Ked to je nedajboh s DSG kde sa nemenil olej, tak mas o dalsiu zabavu postarane.
Tato RS ma tiez predpisanu 98ku (co nezistis ci tam majitel ozaj lial); pravdepodobne je to pre znizenie karbonizacie, ktorou ten motor trpel. Doslo v nom k viacerym modernizaciam (tj. "1.4tsi 132kw" este nespecifikuje co v tom vlastne je) a ako vravi flyte, napokon to vzdali. Prevodovka tam bola iba DSG so suchymi spojkami, ta tiez nema bajnu povest.
Ako jazdenku by som to fakt neriskoval. Ale vraj je to svizne dost (neviezol som sa v tom, len som to kedysi obdivoval v rallye green s bielou strechou a kolesami).
"Po 9 rokoch naša pneumatikárska fabrika Matador vyrukuje na novú zimnú sezónu 2021/2022 s novými pneumatikami MP93 Nordicca, ktoré nahradia osvedčené zimné pneumatiky MP92 Sibir Snow."
Mozno len internety nepamataju 20rocne oznacenia?
Internety pamätaju, len Ty zle hladas.
"Novodobá história sa začala v roku 1993 keď po privatizácii a návrate pod značku Matador /predtým Gumárne Barum Púchov/. Hneď tento rok uviedli na trh zimnú pneumatiku s označením MP55, ktorá s šípovým dezénom sa predávala úspešne až do roku 2004 keď bola prezentovaná nová zimná pneumatika MP91 Nordicca."
Nordiccu si nemohol mať, lebo je to úplne nový model. Asi si myslel Sibir snow. Tie mali úplne iný typ dezénu.
Tie nové som jazdil celu zimu, na tazsom a väčšom aute. Jazdil som vsehochut, od suchej cesty až po ľad a sneh. Vyskrabal som sa všade bez problémov, s vodou a mokrým snehom nebol problém.
Sava ci kleber nie sú tiež krok vedľa.
Máš recht, mal som tam sibir snow a hľadám za ne náhradu. Recenzie majú celkom slušné vďaka za tip
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tento motor ma aj kompresor, aj turbo. V teorii dobry napad, vykon aj krutak dostupny v celom spektre otacok.
V praxi to bol celkom pruserovy motor, preto uz ani nemal nastupcu.
Trpi to na spotrebu oleja, v zopar pripadoch dopraskane piesty. Okrem toho klasika, vytahane retaze na rozvodoch. Ked to je nedajboh s DSG kde sa nemenil olej, tak mas o dalsiu zabavu postarane.
Ako jazdenku by som to fakt neriskoval. Ale vraj je to svizne dost (neviezol som sa v tom, len som to kedysi obdivoval v rallye green s bielou strechou a kolesami).
Mozno len internety nepamataju 20rocne oznacenia?
Internety pamätaju, len Ty zle hladas.
"Novodobá história sa začala v roku 1993 keď po privatizácii a návrate pod značku Matador /predtým Gumárne Barum Púchov/. Hneď tento rok uviedli na trh zimnú pneumatiku s označením MP55, ktorá s šípovým dezénom sa predávala úspešne až do roku 2004 keď bola prezentovaná nová zimná pneumatika MP91 Nordicca."
Dávali to aj do Ibiza Cupra a tam sa menil motor na tom často...
Tie nové som jazdil celu zimu, na tazsom a väčšom aute. Jazdil som vsehochut, od suchej cesty až po ľad a sneh. Vyskrabal som sa všade bez problémov, s vodou a mokrým snehom nebol problém.
Sava ci kleber nie sú tiež krok vedľa.
Máš recht, mal som tam sibir snow a hľadám za ne náhradu. Recenzie majú celkom slušné vďaka za tip