Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
Na amazone este o 20 ecok lacnejsie, ale neviem ci maju slovencinu https://www.amazon.de/Garmin-Instinct-Solar-Smartwatch-Modus-Trainingszustand/dp/B09MTPKSCZ?tag=idealode-deals-21&linkCode=df5&ascsubtag=2022-11-23_e2c80c2137dbcc6662c8f7f5a8aac5ecd8d1f01d722030495449b2a556430e0b&th=1
Neviem aka je realna presnost snimacov, ale uvazujem nad nimi. Minimalne snimac tepu by mal byt rovnaky ako na foreruner 255, Elevate V4.
Porovnanie fr255 a I2 https://buy.garmin.com/en-US/US/catalog/product/compareResult.ep?compareProduct=780139&compareProduct=775697
vyriesene ..... nejak megadlho sa to parovalo
Mám apex pro a nabíjam tak raz za tri týždne, cca. každé tri dni nejaká aktivita s gps
Mal som 245 a to si radšej priplať za Fenixy, alebo vyššie rady od Garminu. 245 čo sa týka ovládania a rýchlosti HW boli neskutočne tragické za tie prachy.
+ Dualband GPS (toto majú až fenix 7 Sapphire! bežné F7 Nie Neviem prečo)
+ Hmotnosť 49g (F7 Sapphire 73g)
+ Cena (cenníková 350€ vs 900€)
- Nemá teplomer (využiteľné aj tak len na biku keď som ich nemal na ruke)
- Nemá wifi
- Nemá mapy a hudbu (verzia bez hudby)
- Nemá solárne nabíjanie
- Chýbajú niektoré funkcie a konkrétne športové aktivity ktoré som aj tak nevyužíval (Stamina a pod..)
- Konštrukcia síce plastová ale príjemná..
Môj sumár: Najlepší pomer cena/výkon/kvalita sú GFR255 (v garmine), baterka 2tždne pohode.. Ale každému čo treba. U mňa vyhrala cena/výkon (nie jedny hodinky som rozbil) a hmotnosť.. Kovová konštrukcia je síce cool, ale urobí váhu a v zime sa celkom ochladí.
Mal si aj 255?. Myslím že v cene okolo 300 nič lepšie na šport na trhu nie je, dokonca ani 955 mi nepríde v ničom lepšia ako 255, zvlášť ak berieme do úvahy cenu.
Má.
Nemal som, len ja som mal viacero zlých skúseností s 245 a po 14 dňoch som ich vrátil. Batéria vydržala ani nie 7 dní s minimom používania. Widgety boli náladové a skôr nefunknčné. Načítanie GPS a merania tiež. Ale musím povedať, že ja som ich kúpil hneď po vydaní. jednoducho som nemal chuť čakať na nejaké optimalizácie. A ako hobby športovcovi som nakoniec prišiel na to, že mi stačia skôr iné Smart hodiny s volaním a poriadne dlhou výdržou (otravuje ma nabíjanie hodín) a korektným záznamom trasy a minimálnou športovou metrikou.
Kde ? Hodinky podporuju pripojenie cez ant+ garmin senzoru tempe. Ale v aktivitách nevidím žiaden záznam o teplote a ani v menu zobrazenie teplomera.
Jediné ktoré by som asi uprednostnil sú Coros Apex 2 Pro, tam ale predpokladám že bude cena úplne inde.
Mňa sa nepýtaj ešte ich nemám. Spýtaj sa tam kde si ich kúpil, medzi senzormi majú aj thermometer: https://www.garmin.com/en-US/p/780139#specs
Internal thermometer is used mostly to calibrate internal barometer (for accurate altitude calculation), so, you should not use it as outdoor temperature sensor
Každopádne Garmin zvykol dávať údaje teploty do aktivity...
Alebo vo vode, po nejakej minúte to krásne klesne. Ale možno to meria nepresne, alebo som už zas bábovka a klepalo ma aj v 7°C 😁