Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Otázkou je pri Subaru, že ktorý motor. Niektoré sú v pohode, niektoré si s LPG nerozumejú. Potom je aj otázka kvality samotného LPG systému. Otázka pravidelného servisu. Posledná vec, ak sa chce človek naháňať, mal by sa naháňať na benzíne a nie plyne.
Ahoj. Mam rok outback 2,5 l benzín. A maximálne som s ním spokojný. Tak kultivovaný chod motora so ešte nezažil. Neviem prečo by som ho mal chcieť prerobiť na plyn. Čo sa týka výkonu je zrovnateľný s vw passat 2,0 tdi ktorý jazdím v robote.
Ahoj. Mam rok outback 2,5 l benzín. A maximálne som s ním spokojný. Tak kultivovaný chod motora so ešte nezažil. Neviem prečo by som ho mal chcieť prerobiť na plyn. Čo sa týka výkonu je zrovnateľný s vw passat 2,0 tdi ktorý jazdím v robote.
LPG stojí polovicu z ceny benzínu a Subaru nikdy nebolo známe svojou nízkou spotrebou. Neviem ako nové modely, ja som pokukoval po 4. generácii Legacy s 2.5 benzínom. Podľa recenzií a spritmonitor sa bežná spotreba hýbe medzi 10-12l, taký Passat to dáva za 6-7l. Čo je pre veľa ľudí proste veľa. Hlavne na Slovensku, keď 1.9 TDI je najlepší motor na svete, ľudia na tom jazdia za 3,585358 litra, aspoň tak v krčme vraveli.
a minimále 400000 km bez poruchy 🤣 v súčasnej dobe aj ťažko nejak počítať tieto ceny, keď sa to v kuse mení. ktovie čo bude vôbec v lete, za rok za dva... ale snáď to LPG bude stále lacnejšie
Ten outback má dlhodobú spotrebu 9,9L. Jazdím 50% dialnica a 50% ťahám loď+ príves ( 700kg ). Tiež ma trápila spotreba pokiaľ som nezobral kalkulačku do rúk. V robote jazdím passat 2,0 tdi (2018) so spotrebou 6,5. Pokiaľ by to bol 4x4 tak spotreba niekde 7,5L pri bežnej prevádzke. To čo jazdim ja skor 8L. Takže úspora na palive by bola ročne 360€( 9,9 VS 7,5 ). Keďže je v outbacku 2,5 L atmosfericky benzín, pokiaľ mu dáš pri servise čo treba - nemá sa ti tam čo pokaziť.
lebo 80cents... a 2 roky dozadu aj fifty cent
zdanenie a co2 benefit
Rozdiel v cene benzin/ nafta neriešim. CO2 neviem outback ma euro6 normu. Na nafte mi al vadí ten smrad z výfuku- čo asi nie je ok. Skor som to tak nevnímal. Ako jazdím na biku, tak to strašne cítim ako tie nafťáky *****.
👍
Tiež nad ním špekulujem len sa bojím prechodu z outbacka H6 180kw na H4
Aku máš dlhodobu spotrebu?
Zasadny vplyv na spotrebu ma pouzivanie/nepouzivanie adaptivneho tempomatu. Som si vsimol, ze na tempomat zerie menej, asi si to vsetko riadi riadiaca jednotka. Cestou na Schwechat z TN plne auto, dialnica 136km/h (priemer okolo 9.5l/100km), cesta prvej triedy v AT 106km/h + dediny. Celkova priemerka bola 8.3l/100km.
Co sa tyka vykonu(180koni benzin), nie je to ziadny trhac asfaltu, ani sa s tym neda bohvieako predbiehat, ale na cestovanie je to vdaka Eyesightu super auto.
V lete sa na Outbacku zmestim do 7 litrov. Jazda je tak na pohodu 50-60, 90-100, 110-130. Teraz v zime je to o cca 0.5 l viac. Tempomat pouzivam minimalne. Zaznamenane mam kazde jedno tankovanie od kupy auta (0km) v appke, takze predpokladam, ze to bude celkom presny udaj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
info mam od fanatika znacky.
Trx4-m alebo Trx4?
Andy6Ročník?
m je spravne
zdanenie a co2 benefit
Zasadny vplyv na spotrebu ma pouzivanie/nepouzivanie adaptivneho tempomatu. Som si vsimol, ze na tempomat zerie menej, asi si to vsetko riadi riadiaca jednotka. Cestou na Schwechat z TN plne auto, dialnica 136km/h (priemer okolo 9.5l/100km), cesta prvej triedy v AT 106km/h + dediny. Celkova priemerka bola 8.3l/100km.
Co sa tyka vykonu(180koni benzin), nie je to ziadny trhac asfaltu, ani sa s tym neda bohvieako predbiehat, ale na cestovanie je to vdaka Eyesightu super auto.