Jano1987 To bola otazka mne alebo pre Ramon1?
Ja som tym linkom chcel najma povedat, ze tresty za zabitie pri dopravnej nehode (spravidla podmienecne) su v porovnani s drakonickymi trestami za marisku prilis nizke.
S tym co si napisal ale suhlasim a nepochopeny si teda viac ty.
Podla obrazku vinu jednoznacne neurcis. A nie som si isty, ci to dokazu experti. Moznost, ze prvy cyklista bol v protismere/v strede a s autom sa pokusili vzajomne vyhnut vybocenim na tu istu stranu je sice menej pravdepodobna, ale mozna. Cyklisti po smrti, posadka z auta to prirodzene tvrdit bude. Nech si riesi sudca. Uvidime. Historia soferovi pritazi, ale dokazy o vine maju byt tusim nespochybnitelne.
Kvôli cyklistovi čo šiel na červenú máme rozbité auto na totálku, na palube bol môj 2 ročný synovec. Tehotnú sestru v 7. mesiaci na prechode zrazil cyklista idúci na červenú. Keď som to tu spomenul, reakcia bola, že sestra môže byť rada, že to nebolo auto a čo z toho robí kovbojku. Daný komentár získal v tom čase cez 8 srdiečok a 20 palčekov hore. Máš gule povedať svojej sestre, žene, dcére, že je v poriadku keď ju v 7. mesiaci zrazí cyklista? Aj cyklista, aj chodec môžu ohroziť iných účastníkov a zabiť ich. 2 týždne či koľko dozadu vodič sa zľakol srnky, čo mu vyskočila na cestu a narval to do protiidúceho auta auta, kde umrel človek.
V Anglicku v 2012 sa riešilo, že cyklista vbehol na červenú pred autobus so školským výletom. Cyklistovi sa nič nestalo, 54 detí brali do nemocnice.
Takže nie, nefetujem. Idiot je nebezpečný či už je to chodec, cyklista alebo vodič auta. Ale ty a 9/10 ľudí sa tvárite, že chodci a cyklisti môžu všetko, lebo ohrozujú len seba. Nikdy neprajem nikomu nič zlé. Ale v momente, keď ti idiot chodec či cyklista vyletí do cesty, ty máš v aute rodinu a v zlomku sekundy sa musíš rozhodnúť, či to dáš do protisneru, alebo do poľa, rozsekáš svoje auto, pozeráš ako ti sanitka odváža rodinu a nevieš čo bude, som zvedavý, či aj potom budeš že cyklista, či chodec idúci na červenú sú v poriadku.
Prečo ste ho zmínuskovali? Aspoň 1x za týždeň vidím ako ide cyklista na červenú a v tom momente mi je jasné, že ďalších 20 šoférov, čo to vidí, bude cyklistov en bloc považovať za kktov.
Jano1987, ano, najdu sa medzi vsetkymi ucastnikmi cestnej premavky tupela, ale pri tejto nehode sa zda ze "obhajujes neobhajitelne"...
Co mam nejake info od ludi z tych koncim ( nie stylom jedna babka povedala ), tak uz vcera kratko po nehode som od nich cital info ze borec za volantom mal zadrzany vodicak. Napr za mna je toto maximalne pritazujuca okolnost. Info z dneska su cca take ze borec mal zadrzany VP za rychlost a alkohol, vcera sa pri zrazke nachadzal v protismere a rychlost v case narazu bola cca 110kmh. No a este taka drobnost ktorej akosi nedokazem uverit uz vobec ( ta info mi pride ako krcmovy kec ) je, ze dane auto nebolo v case nehody sposobile na prevadzku na pozemnych komunikaciach...
Ak sa toto vsetko potvrdi, tak takemu "cloveku" len navliect pyzamo a zahodit kluc.
Palo TT to bolo pre Ramon1. Tresty sú aké sú. Tiež nesúhlasím s tými trestami za trávu, ale proste je to kvalifikované ako droga. Je otázkou , kde je tá hranica a ako to zmeniť. Na Slovensku máme dokonca jedny z najvyšších a najprísnejších trestov pre šoférov v Európe a ľudia tu plačú, aký sme tu mäkký. Len taká pikoška, neviem, či má nový nick, ale v starších príspevkoch sa podobný nick vyjadroval, že je za dekriminalizáciu marihuany a že on bežne šoféruje sfajčený a nevidí v tom problém. Proste spoločnosť si vybrala, že u niekoho je akceptovateľné porušovať predpisy a u niekoho nie.
matt kde som hovoril, že je nevinný? Len som napísal, že nepoznám okolnosti a z 4 fotiek neviem povedať, čo sa stalo. Možností, čo sa mohlo stať je veľa. Môže byť vinný, aj nevinný z nehody. Len som narážal na to, že zrazený cyklista či chodec sa automaticky rovná že na vine je šofér, aspoň tu, na FB a podobných stránkach.
matt kde som hovoril, že je nevinný? Len som napísal, že nepoznám okolnosti a z 4 fotiek neviem povedať, čo sa stalo. Možností, čo sa mohlo stať je veľa. Môže byť vinný, aj nevinný z nehody. Len som narážal na to, že zrazený cyklista či chodec sa automaticky rovná že na vine je šofér, aspoň tu, na FB a podobných stránkach.
Ved preto som napisal do uvodzoviek, ze asi prave pri tejto nehode "obhajujes neobhajitelne". Ano, neboli sme tam, nie je z toho napr kamerovy zaznam, vysetrovanie nie je ukoncene atd... Ale zrovna tu to vyzera tak, ze za vcerajsiu tragediu na 99% moze chybny medziclanok medzi sedadlom a volantom.
Je vinny uz len z titulu "marenie vykonu uradneho rozhodnutia". A kedze popri tomto pachani trestneho cinu este aj zabil dvoch ludi, tak dufam, ze skonci natvrdo za mrezami a aspon v najblizsich rokoch uz nikoho neohrozi / nezabije. Jazdu v protismere uz mame zadokumentovanu, prekrocenie MPR predpokladam (a uprimne dufam) potvrdi sudny znalec. Potom bude dokazna situacia relativne dost silna a ak do toho nevstupi nejaka korupcia prokuratora/sudcu alebo rovno Zilinka so "svojim" §363, tak je realna sanca, ze bude o jedneho idiota na cestach aspon na isty cas menej.
… tak toto nám prosim vysvetli . Čo si taký vojin Kefalin predstavuje pod “ držal líniu “ ?! 🤦♂️ Bo ten jeho debilny spolujazdec , veeelmi rýchlo pod ťarchou dôkazou v neprospech ešte väčšieho debila vodiča , bude krútiť až kým nebude “dokrútene “ako odborníci z vyšetrovania dopravných nehôd nevyšetria … zdôrazňujem to len preto , pretože prvotne “ výrony” spolujazdca boli jednoznačne v neprospech cyklistov ! Kriva výpoveď je v tomto konkrétnom prípade neúmyselného zabitia celkom závažný “delikt” .
… tak toto nám prosim vysvetli . Čo si taký vojin Kefalin predstavuje pod “ držal líniu “ ?! 🤦♂️ Bo ten jeho debilny spolujazdec , veeelmi rýchlo pod ťarchou dôkazou v neprospech ešte väčšieho debila vodiča , bude krútiť až kým nebude “dokrútene “ako odborníci z vyšetrovania dopravných nehôd nevyšetria … zdôrazňujem to len preto , pretože prvotne “ výrony” spolujazdca boli jednoznačne v neprospech cyklistov ! Kriva výpoveď je v tomto konkrétnom prípade neúmyselného zabitia celkom závažný “delikt” .
Komentoval som presne to iste co ty: vyroky spolujazdca boli jednoznačne v neprospech cyklistov. Cize drzal liniu v prospech sofera. V pripade, ze nehovoril pravdu, tak bude hodne otrly a myslim si, ze nebude vobec take jednoduche dokazat, ze si vymysla(ju). V kazdom pripade ja o tom rozhodovat nebudem a vysledok sa casom dozvieme.
Nakoľko sa zúčastňujem ako lekar RLP pri závažných dopravných nehodách , trosku poznám prácu dopravnej polície a súdnych znalcov z odboru cestnej dopravy . Dokonca aj náš starší kolega “ banán “ ním bol , a bolo niekedy úsmevne pozorovať jeho “vnútorný boj “, či ma na výjazde vystupovať ako lekar či súdny znalec . Oni presne vedia čo ako , kedy , prečo … chlapík vedľa vodiča svojou výpoveďou “ brusli po veľmi tenkom ľade “ . Nielenže mu nepomôže , ale seba samého v prípade krivej výpovede vystavuje trestnopravnemu konaniu … v každom prípade , počkajme ako to odborníci uzavrú .
Prečo ste ho zmínuskovali? Aspoň 1x za týždeň vidím ako ide cyklista na červenú a v tom momente mi je jasné, že ďalších 20 šoférov, čo to vidí, bude cyklistov en bloc považovať za kktov.
Odpíšem za seba (a nie, neminuskoval som... dokonca som sa zdrzal komentara,so sebazaprenim), len vysvetlim. Autor Jano toci furt dokola v zmysle "Ale ty a 9/10 ľudí sa tvárite, že chodci a cyklisti môžu všetko, lebo ohrozujú len seba." co teda nie je pravda, a navyse pridaný kopec vlastnych a cudzich pribehov z nehod zavinenych chodcami a cyklistami. Myslim si, ze taketo traumy sa lepsie riesia odbornikmi psychologmi a ich opakovane rozpitvavanie po internete nicomu nepomoze,len pripominanim si situaciu zhorsi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som tym linkom chcel najma povedat, ze tresty za zabitie pri dopravnej nehode (spravidla podmienecne) su v porovnani s drakonickymi trestami za marisku prilis nizke.
S tym co si napisal ale suhlasim a nepochopeny si teda viac ty.
Podla obrazku vinu jednoznacne neurcis. A nie som si isty, ci to dokazu experti. Moznost, ze prvy cyklista bol v protismere/v strede a s autom sa pokusili vzajomne vyhnut vybocenim na tu istu stranu je sice menej pravdepodobna, ale mozna. Cyklisti po smrti, posadka z auta to prirodzene tvrdit bude. Nech si riesi sudca. Uvidime. Historia soferovi pritazi, ale dokazy o vine maju byt tusim nespochybnitelne.
V Anglicku v 2012 sa riešilo, že cyklista vbehol na červenú pred autobus so školským výletom. Cyklistovi sa nič nestalo, 54 detí brali do nemocnice.
Takže nie, nefetujem. Idiot je nebezpečný či už je to chodec, cyklista alebo vodič auta. Ale ty a 9/10 ľudí sa tvárite, že chodci a cyklisti môžu všetko, lebo ohrozujú len seba. Nikdy neprajem nikomu nič zlé. Ale v momente, keď ti idiot chodec či cyklista vyletí do cesty, ty máš v aute rodinu a v zlomku sekundy sa musíš rozhodnúť, či to dáš do protisneru, alebo do poľa, rozsekáš svoje auto, pozeráš ako ti sanitka odváža rodinu a nevieš čo bude, som zvedavý, či aj potom budeš že cyklista, či chodec idúci na červenú sú v poriadku.
A aby som nezabudol, nie, z fotky neviem, čo sa stalo. Tu je názorá ukážka. Prince William ukazuje známe športové gesto predsa, je to jednoznačné predsa. Iba že by nie. https://www.reddit.com/r/funny/comments/8fasep/prince_william_its_all_about_point_of_view/
"It´s as if the rules of the road don´t apply to them."
https://youtu.be/skSUYwC09BQ?t=87
Co mam nejake info od ludi z tych koncim ( nie stylom jedna babka povedala ), tak uz vcera kratko po nehode som od nich cital info ze borec za volantom mal zadrzany vodicak. Napr za mna je toto maximalne pritazujuca okolnost. Info z dneska su cca take ze borec mal zadrzany VP za rychlost a alkohol, vcera sa pri zrazke nachadzal v protismere a rychlost v case narazu bola cca 110kmh. No a este taka drobnost ktorej akosi nedokazem uverit uz vobec ( ta info mi pride ako krcmovy kec ) je, ze dane auto nebolo v case nehody sposobile na prevadzku na pozemnych komunikaciach...
Ak sa toto vsetko potvrdi, tak takemu "cloveku" len navliect pyzamo a zahodit kluc.
Mne ju ešte nenašli...
PARDÓN, HLBOKO SA SPRAVEDŇUJEM!
A ďakujem za upozornenie
Ved preto som napisal do uvodzoviek, ze asi prave pri tejto nehode "obhajujes neobhajitelne". Ano, neboli sme tam, nie je z toho napr kamerovy zaznam, vysetrovanie nie je ukoncene atd... Ale zrovna tu to vyzera tak, ze za vcerajsiu tragediu na 99% moze chybny medziclanok medzi sedadlom a volantom.
Problem je skor ten, ze druha strana vidi dokazanie viny jednoznacne. Toto nie je Dedecek na kamere + kopec nezaujatych svedkov. Pravne to bude asi este zaujmave... https://www.najpravo.sk/judikatura/trestne-pravo-procesne/zakladne-zasady-trestneho-konania/zasada-prezumpcie-neviny.html Spolujazdec pred kamerou uz vcera drzal liniu (alebo vravel pravdu).
Preccaj jeho dvojrocny synovec...tentokrat
nech sa sofer griluje v base sam.
Komentoval som presne to iste co ty: vyroky spolujazdca boli jednoznačne v neprospech cyklistov. Cize drzal liniu v prospech sofera. V pripade, ze nehovoril pravdu, tak bude hodne otrly a myslim si, ze nebude vobec take jednoduche dokazat, ze si vymysla(ju). V kazdom pripade ja o tom rozhodovat nebudem a vysledok sa casom dozvieme.
Tak z medializovanych informacii a verejnych registrov (ESKN, ORSR, pripadne FOAF) sa vies dopracovat k tomuto:
https://www.justice.gov.sk/sudy-a-rozhodnutia/pojednavania/trestne-pojednavania/detail/?eid=19F22D9B-CF4A-4850-AE07-469EEB742621_714029
"It´s as if the rules of the road don´t apply to them."
https://youtu.be/skSUYwC09BQ?t=87
Odpíšem za seba (a nie, neminuskoval som... dokonca som sa zdrzal komentara,so sebazaprenim), len vysvetlim. Autor Jano toci furt dokola v zmysle "Ale ty a 9/10 ľudí sa tvárite, že chodci a cyklisti môžu všetko, lebo ohrozujú len seba." co teda nie je pravda, a navyse pridaný kopec vlastnych a cudzich pribehov z nehod zavinenych chodcami a cyklistami. Myslim si, ze taketo traumy sa lepsie riesia odbornikmi psychologmi a ich opakovane rozpitvavanie po internete nicomu nepomoze,len pripominanim si situaciu zhorsi.