Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
+ ze vzduch unikol priamo z komory bolo citit aj na chode packy lockoutu - bez tlaku, resp s nizkym, sa pretaca velmi volne, kedze tam nie je ziadna protisila voci ktorej to tlaci pri prepinani rezimu
Vďaka
https://trailhead.rockshox.com/en/specs/22T43931114
https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/spare-parts/spare-parts-catalog/2023-rockshox-spare-parts-catalog.pdf
Používam už dlho, maximálna spokojnosť.
Dusik je inertny plyn, z coho vyplyva, ze jeho pouzitie v IFP komore moze mat niekolko pricin. Jednou z nich, ktora ma napada moze byt, ze nemeni svoje vlastnosti v zavislosti od teploty okoliteho prostredia. Tazko povedat, ci to bezny smrtelnik pociti. Kolesa na aute si tiez fukam vzduchom a neriesim rozdiel v jazdnych vlastnostiach, ci je vonku 15, alebo 35, kedze nejazdim po okruhu, ale SK cestach.
Hlavny dovod bude podla mna, ze dusik, ako bolo spomenute, je inertny plyn, cize nepodlieha chem. reakciam.. ale zrejme to nebude take kriticke, ked RS v manualoch pise, ze sa pri servise moze nahradit vzduchom..
78 vs 100%
ad "nejaky" pokus.. fyz. zakony su bez tych nejakych pokusov, ktore ich dokazuju, uplne k nicomu...
Hustenie dusikom znizuje prirodzeny tlak (bez vonkajsieho zasahu) v mensej miere ako hustenie kyslikom. Je vhodne pre auta, s ktorymi sa casto nejazdi, pre privesy a karavany.
Dusik je navyse plyn, ktory reaguje velmi mierne na zvysenie teploty pri valivom odpore pneumatik. Umoznuje dosiahnut vysoku rychlost na trati bez toho, aby narusil vykon pneumatiky. A prave ta rychlost vzletu a pristavania je dovod, preco sa pouziva v letectve dusik. Male sportove lietadla ho totiz nepouzivaju, pretoze nemaju take vzletove rychlosti.
Ad pokus, nie kazdy pokus je relevatny a viem o com hovorim, 3 roky som bol vyskumnym pracovnikom.