To nie je dobry napad. Minule som to cice urobil... teda na tretikrat som aj pribrzdil a automaticky kolizny system v Mercedese funguje dobre, v spataku som len videl celovku do volantu a mobil oblukom vyletel z ruky... az mi jej prislo luto
Musím sa priznať aj ja. Takej prilepenej nervnej tete za mnou som trosku pribrzdil ked uz to bolo neunosne a na oplatku ma predbehla a urobila mi to iste trosku zakernejsie. Takze vychova nepomohla akurat sa zvysila agresivita.
Svojej mentálnej hygiene a šikovným detičkám z Číny. Zipsik, prosím ťa, ked budeš môcť, odfotil by si to aj zvnútra? Predpokladám, že je to nejaký rámik spolu s batériou. A ešte, ako dlho to po aktivácii svieti? Fakera by som zrejme nepoužil, ale ten “stop” symbol by celkom mohol účinkovať na “tých, čo sa lepia” - v prvom momente to evokuje políciu.
Má to tvar ruky zo zadu je slot na AA batérie a potom máš diaľkové so 4mi tlačítkami.. vrchné je stop / ahoj (svieti celá ruka... druhé je tretie je f-cker a štvreté je vypnúť... svieti to čo stlačíš až pokým nestlačíš iné tlačidlo alebo pokým nestlačíš tlačidlo vypnúť
ohľadne vybrzďovania.... nikdy to nerobím, je to svinstvo(a je jedno že len pošteklíte pedál) ak sa niekto lepí, zapínam zadnú hmlovku.. myslím že to funguje lepšie (a zároveň to nikto nemôže označiť za vybrzdenie)
Neviem, páni... Nechcem sa nikoho dotknúť, no už ten samotný ledkový faker je podľa mňa dosť veľké dno a celkom slušne to napovedá o (značne pokrivkávajúcej) emočnej inteligencii jeho používateľa. No dať si to hneď vedľa reklamy na svoje podnikanie, tak to už je skutočne sebavedomie level ∞...
Akurát že ty nie si autorita (rovnako ako akýkoľvek iný bežný vodič) aby si ostatných vodičov vyblikával, vyhmlovkovával, rozsvecoval na nich ledkového fakera alebo sa ich akokoľvek inak snažil "vychovávať." Nech by si bol akokoľvek presvedčený, že "vedia za čo..."
Nemyslim, ze je principialne zle upozornit niekoho, ze robi nieco zle. Napriklad, prostrednik som pouzil na jedinca, ktory ma cielene zablokoval pri zipsovani. Necakal som, ze potom bude svet lepsim miestom pre zivot, len si podla mna zasluzil takuto neskodnu zlomyselnost vo forme nepekneho gesta, z coho som mal slaby pocit zadostucinenia. Celkove pouzitie prostrednika by som spocital na prstoch tej ruky, nie ze by som sa hral na moralneho policajta a siril agresiu. Najcastejsie tym podakujem (paci sa mi to viac ako pouzivat vystrazne). Pripadne “stopkou” upozornim le*****, ze ho vnimam, a podobne naznacujem motorkarom na Babe, ze maju s predbiehanim pockat (a potom ich pustim s blinkrom doprava).
Akurát že ty nie si autorita (rovnako ako akýkoľvek iný bežný vodič) aby si ostatných vodičov vyblikával, vyhmlovkovával, rozsvecoval na nich ledkového fakera alebo sa ich akokoľvek inak snažil "vychovávať." Nech by si bol akokoľvek presvedčený, že "vedia za čo..."
Stredopruhar vytvara zbytocne nebezpecnu situaciu tym ze ide zbytocne v strednom pruhu… zablikanim nanho ho upozornim aby sa odpratal do prava… je jednoduchsie aj bezpecnejsie ak sa on uhne ako ked ho ja musim zbytocne obiehat cez dva pruhy…
V pruhoch ktore sluzia na predbiehanie sa nemas co zbytocne vliect…
Vacsinou to pochopia a odpracu sa a ja si idem dalej… ale ak ma debil vybrzdi, a nasledne po obehnuti este urszene vyblika dialkovymi… tak mu zasvietim fakaca na chvilku
Raz ma jeden šašo obiehal z prava na moste. Asi sa mu niečo nezdalo, alebo bol plný testosterónu, ale po obehnutí sa zaradil predo mňa a bezdôvodne prudko zabrzdil...Bohužial som nestihol zabrzdiť a vrazil som do neho.
Našťastie som mal zapnutú kameru, policajt bol rozumný človek a mal som aj dobrého právnika, takže chlapček zaplatil pokutu za priestupky, cvakal celú opravu, platil mi aj žene ušlú mzdu, náhradné auto na dobu opravy a všetky výdaje s tým spojené. Myslím že už to asi viac neurobí.
Stredopruhar vytvara zbytocne nebezpecnu situaciu tym ze ide zbytocne v strednom pruhu… zablikanim nanho ho upozornim aby sa odpratal do prava… je jednoduchsie aj bezpecnejsie ak sa on uhne ako ked ho ja musim zbytocne obiehat cez dva pruhy…
Vacsinou to pochopia a odpracu sa a ja si idem dalej… ale ak ma debil vybrzdi, a nasledne po obehnuti este urszene vyblika dialkovymi… tak mu zasvietim fakaca na chvilku
Určite áno, ale tvojou úlohou nie je presadzovať dodržiavanie tých pravidiel. To je práca policajtov.
Ak by si nevyblikával ale normálne tie autá predišiel ľavým pruhom, nikto by ťa nevybrzďoval, urazene neodblikával a ty by si nemusel zapínať fakera.
Plus ty nevieš, čo k danej situácii viedlo, prípadne v akom je stave a čo rieši ten vodič, ktorý ťa akože obmedzuje, takže za mňa nie sú na mieste ani rôzne mentálne závery typu to je uj, vyebany stredoprúhar a podobne. V cestnej premávke imho rozhodne nie je miesto hrať sa na niečo, čím nie si a vyvyšovať sa nad ostatných všelijakým vyblikávaním, trúbením, fakermi a podobne. Normálne predídeš ľavým pruhom a je vybavené. Ak sa ten v strede iba pozabudol, väčšinou stačí, že sa pred ním zaradíš naspäť do pravého a prejde tam aj on. Ak je to niekto, kto ide v strede systematicky, na toho môžeš blikať koľko chceš a nič tým nezmeníš.
Iná vec je samozrejme, ak by si mal napr. bezprostredne zabrániť nejakej hroziacej nehode, no väčšina týchto vyblikávačiek sú také egotripy typu JA idem rýchlejšie, prečo MI neuhne, MNE sa tam natlačil a pod.
Určite áno, ale tvojou úlohou nie je presadzovať dodržiavanie tých pravidiel. To je práca policajtov. Ak by si nevyblikával ale normálne tie autá predišiel ľavým pruhom,
To je na diskusiu. Nevnimam to ako presadzovanie pravidiel, ale skor upozornenie, ze sa blizi. Otazka je, co urobi, ak sa dotycny neuhne a ostane v strednom.
Ono normalne je aj nepredbiehat v lavom, ale ostat a obehnut ho v pravom. Pri predbiehani zlava sa musis sa prispobovat pripadnym letcom v tretom pruhu. Ak ostanes a ides si svoje riskusej, ze sofer v strednom je pako, co nesleduje premavku a sposobi koliziu. Takze to bliknutie beriem ako vcelku vhodne upozornenie na seba.
je jedno v akom je stave v strednom pruhu nemá čo hľadať ak nepredbieha... vytvára to zbytočne nebezpečné situácie keďže ho každý normálny vodič musí obehnúť cez dva pruhy nie len cez jeden...
a ako by nestačilo že zvyšuje nebezpečenstvo na ceste jazdou v strednom pruhu ešte vytvorí ďalšie vybrzdením inak vybliknúť vodiča na to aby ti uhol z pruhu môžeš to ti povie každý policajt
ja nemám ako presadzovať dodržiavanie pravidiel.. ja ho môžem maximálne upozorniť na moju blížiaci sa prítomnosť bliknutím... to je celé... to že moje bliknutie v hlave idiota nespustí úhybný manéver do pravého pruhu kde by aj tak mal dávno byť ale zbytočnú agresiu je kapánek smutné a vodič ktorého také niečo vytočí by na ceste nemal čo hľadať...
Jasné, že to nie je úplne čiernobiele, ale skôr som za to neintervenovať, než intervenovať.
I.e. keď diaľnica nie je úplne plná a viem bez problémov predchádzať ľavým pruhom, je za mňa zbytočné až kontraproduktívne hasiť niečo, čo ma nepáli a vynucovať si uhnutie do pravého. Na to ten ľavý pruh je, či už sú vozidlá v strednom "oprávnene" alebo nie.
Iné je to samozrejme v prípade plnej diaľnice, alebo ak sú pruhy len dva, no to je zas na inú debatu.
Ja ak je pravy pruh volny, tak idem v nom na tempomate a akurat davam na stredopruhara zvyseny pozor. Rozhodne nebudem kvoli nemu kluckovat cez tri pruhy hore-dole. A obcas si ti pozabudnuti jedinci aj uvedomia, ze asi nie je OK, ked je auto vpravo rychlejsie a bud sa potom zaradia doprava, alebo cast z nich je aj taka, ze zrychlia v strednom, aby som ich v tom pravom nedobehol.
Fuha, to vazne sa zaradujes za niekoho do stredneho pruhu, blikas na neho a este mu potom aj ukazujes prst, lebo tvoja honorabilita chce obiehat v strednom a nevie prejst do laveho ci zostat v pravom? No to ti teda blahozelam...
Ak je lavy volny, automaticky obieham nim a absolutne neriesim niekoho v strednom. Ved na to ten lavy je, preboha.
Mimochodom rad by som vedel, ako by si pripadne policii vyargumentoval ten tvoj zaver, ze ten v strede "neobieha". Ked si dam poobede na zlatych tempomat na 110 (ilustracne, nedavam si ho), mozem tak ist celou cestou do trnavy a neustale budem niekoho "obiehat". Pravy je plny a nie len kamionov. Samozrejme budem aj "zavadziat" tebe, co si das na tempomate 130. Ale ja mam splnenu podmienku predbiehania a zaroven aj dodrzujem npr. A ty na mna mozes akurat tak podat oznamenie na pz, ktore nemas sancu voci mojim kamerovym zaznamom akokolvek obhajit. Totiz podmienky predbiehania v zakone uvedene su, vsetky splnam. Ako dlho ma manever trvat a akou rychlostou sa ma predbiehat nikde v zakone/vyhlaske uvedenie nie je. Naopak su tam striktne uvedene najvyssie povolene rychlosti a mimo krajnej nudze tieto nemozem porusit. A blikajuci saso v strednom, ktoremu sa nechce prejst do laveho a ktory chce ist svojich 130, 140, alebo 250 krajnou nudzou nie je...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Má to tvar ruky zo zadu je slot na AA batérie a potom máš diaľkové so 4mi tlačítkami.. vrchné je stop / ahoj (svieti celá ruka... druhé je
ohľadne vybrzďovania.... nikdy to nerobím, je to svinstvo(a je jedno že len pošteklíte pedál) ak sa niekto lepí, zapínam zadnú hmlovku.. myslím že to funguje lepšie (a zároveň to nikto nemôže označiť za vybrzdenie)
Našťastie som mal zapnutú kameru, policajt bol rozumný človek a mal som aj dobrého právnika, takže chlapček zaplatil pokutu za priestupky, cvakal celú opravu, platil mi aj žene ušlú mzdu, náhradné auto na dobu opravy a všetky výdaje s tým spojené. Myslím že už to asi viac neurobí.
Určite áno, ale tvojou úlohou nie je presadzovať dodržiavanie tých pravidiel. To je práca policajtov.
Ak by si nevyblikával ale normálne tie autá predišiel ľavým pruhom, nikto by ťa nevybrzďoval, urazene neodblikával a ty by si nemusel zapínať fakera.
Plus ty nevieš, čo k danej situácii viedlo, prípadne v akom je stave a čo rieši ten vodič, ktorý ťa akože obmedzuje, takže za mňa nie sú na mieste ani rôzne mentálne závery typu to je uj, vyebany stredoprúhar a podobne. V cestnej premávke imho rozhodne nie je miesto hrať sa na niečo, čím nie si a vyvyšovať sa nad ostatných všelijakým vyblikávaním, trúbením, fakermi a podobne. Normálne predídeš ľavým pruhom a je vybavené. Ak sa ten v strede iba pozabudol, väčšinou stačí, že sa pred ním zaradíš naspäť do pravého a prejde tam aj on. Ak je to niekto, kto ide v strede systematicky, na toho môžeš blikať koľko chceš a nič tým nezmeníš.
Iná vec je samozrejme, ak by si mal napr. bezprostredne zabrániť nejakej hroziacej nehode, no väčšina týchto vyblikávačiek sú také egotripy typu JA idem rýchlejšie, prečo MI neuhne, MNE sa tam natlačil a pod.
To je na diskusiu. Nevnimam to ako presadzovanie pravidiel, ale skor upozornenie, ze sa blizi. Otazka je, co urobi, ak sa dotycny neuhne a ostane v strednom.
Ono normalne je aj nepredbiehat v lavom, ale ostat a obehnut ho v pravom. Pri predbiehani zlava sa musis sa prispobovat pripadnym letcom v tretom pruhu. Ak ostanes a ides si svoje riskusej, ze sofer v strednom je pako, co nesleduje premavku a sposobi koliziu. Takze to bliknutie beriem ako vcelku vhodne upozornenie na seba.
a ako by nestačilo že zvyšuje nebezpečenstvo na ceste jazdou v strednom pruhu ešte vytvorí ďalšie vybrzdením
ja nemám ako presadzovať dodržiavanie pravidiel.. ja ho môžem maximálne upozorniť na moju blížiaci sa prítomnosť bliknutím... to je celé... to že moje bliknutie v hlave idiota nespustí úhybný manéver do pravého pruhu kde by aj tak mal dávno byť ale zbytočnú agresiu je kapánek smutné a vodič ktorého také niečo vytočí by na ceste nemal čo hľadať...
I.e. keď diaľnica nie je úplne plná a viem bez problémov predchádzať ľavým pruhom, je za mňa zbytočné až kontraproduktívne hasiť niečo, čo ma nepáli a vynucovať si uhnutie do pravého. Na to ten ľavý pruh je, či už sú vozidlá v strednom "oprávnene" alebo nie.
Iné je to samozrejme v prípade plnej diaľnice, alebo ak sú pruhy len dva, no to je zas na inú debatu.
Ak je lavy volny, automaticky obieham nim a absolutne neriesim niekoho v strednom. Ved na to ten lavy je, preboha.
Mimochodom rad by som vedel, ako by si pripadne policii vyargumentoval ten tvoj zaver, ze ten v strede "neobieha". Ked si dam poobede na zlatych tempomat na 110 (ilustracne, nedavam si ho), mozem tak ist celou cestou do trnavy a neustale budem niekoho "obiehat". Pravy je plny a nie len kamionov. Samozrejme budem aj "zavadziat" tebe, co si das na tempomate 130. Ale ja mam splnenu podmienku predbiehania a zaroven aj dodrzujem npr. A ty na mna mozes akurat tak podat oznamenie na pz, ktore nemas sancu voci mojim kamerovym zaznamom akokolvek obhajit. Totiz podmienky predbiehania v zakone uvedene su, vsetky splnam. Ako dlho ma manever trvat a akou rychlostou sa ma predbiehat nikde v zakone/vyhlaske uvedenie nie je. Naopak su tam striktne uvedene najvyssie povolene rychlosti a mimo krajnej nudze tieto nemozem porusit. A blikajuci saso v strednom, ktoremu sa nechce prejst do laveho a ktory chce ist svojich 130, 140, alebo 250 krajnou nudzou nie je...