Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dnes sa mi stala zaujimava vec (pre mna novinka). Na rouvy sa mi vzdy na zaciatku stupania odpojil trenazer, myslel som si, ze blbne spojenie, potom som zistil, ze to robi iba v stupaniach 20%+. Tie co maju simulaciu do 10% a su vhodne pre nas amaterov sa neviem ako spravaju, ale na rouvy je to pozom celkom obmedzenie - Ardeny sa nekonaju. Na tom co mam ja tusim do 18%, mozno sa to da nastavit nejako, neskumal som to blizsie.
Zobraziť komentár 21.11.2024 - 16:46:14
00
arrow_lefttotti7210 napísal:
Dnes sa mi stala zaujimava vec (pre mna novinka). Na rouvy sa mi vzdy na zaciatku stupania odpojil trenazer, myslel som si, ze blbne spojenie, potom som zistil, ze to robi iba v stupaniach 20%+. Tie co maju simulaciu do 10% a su vhodne pre nas amaterov sa neviem ako spravaju, ale na rouvy je to pozom celkom obmedzenie - Ardeny sa nekonaju. Na tom co mam ja tusim do 18%, mozno sa to da nastavit nejako, neskumal som to blizsie.

takto, ono to cislo max stupania je vypocitana hodnota pre zvycajne 75kg cloveka, a za tym je nejaky max odpor co dokaze trenazer vyvinut v nejakej kadencii. pocitac posiela do trenazera pokyn na vacsi odpor, a ked ho trenazer nedokaze taky vysoky dat, tak da len taky velky aky vie.

cize to znamena ze ak mas trenazer co ma max 10, a ides kopec co ma 17, tak size pocitac vravi ze davaj viacej, ale trenazer ide svoje max a citis ako by si siel 10nu.

dalsia vec je ze v zwifte sa nastavuje nejaka vec, ktora znizuje narocnost supani, a defalut je to tusim 50%. lebo tak ci tak, je to sice tazke, ale ten pocit kopca z toho nemas. cize ked v zwifte lezies na 20% kopec, tak tlacis ako by si siel na 10%, ale ides pomaly jak by si siel na tu 20%. snad zrozumitelne :)
Zobraziť komentár 21.11.2024 - 19:08:13
00
Možno to celkom nepatí do tejto témy, ale predsalen sa to týka cvičenia na trenažéri. Používam staručký Tacx s odpojenou magneticou brzdou (jednoduchšie pre mňa je meniť záťaž zmenou prevodov). Na cesťáku mám na ľavek kľukek namontovaný wattmeter INPEAK. Za 1 rok, čo ho tam mám, sa mi párkrát stalo, že mi vypisoval hovadiny. Dnes ale blbol statočne, a to aj napriek tomu, že som si dal absolútne pohodové cvičenie. Pritom je v ňom nová baterka a pre istotu som aj krytku batérie upevnil páskou. Nepodarilo sa mi prísť na to, čo spôsobuje občasné výpadky signálu z wattmetra. Či to môže spôsobovať mobil, notebook, alebo niečo iné? Máte niekto podobné skúsenosti? Predpokladám, že tie pár sekundové výpadky nijako výazne neovplyvňujú celkové výsledky, ale irituje ma to. A nerozumiem, prečo sú údaje o kadencii "chudobnejšie" ako údaje z wattmetra.
cmsimple.sk
Zobraziť komentár 21.11.2024 - 20:37:00
00
Ak máte COG, alebo Zwift RIDE a chýba vám virtual shifting napríklad v Rouvy, tak riešenie je QZ appka. Viac info tu https://www.qzfitness.com/
Zobraziť komentár 21.11.2024 - 21:42:25
00
dusan77 moc tam toho nie je o tom konkrétne písané, ale teda vyzerá že cez gears( + -) sa to prepína...máš s tým skúsenosť?
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 10:15:27
00
Ano, Mam Zwift RIDE a v Rouvy radim tlacidlami na volante, ale ide to aj tak ako hovoris cez tu appku a Gears +-. Isiel som podla tohoto: https://robertoviola.cloud/2024/09/16/zwift-ride-with-mywhoosh-indievelo-rouvy-and-much-more/
alebo Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=X3Q2WjbqMJo&t=2s

Naposledy upravil dusan77 dňa 22.11.2024 - 10:30:22, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.11.2024 - 10:26:09
10
So Zwift Ride chodiš na Rouvy len ERG,nie? alebo teda ako cítam,tak to ide aj v treningovom a teda odpor a prevody funguju rvnako ako v Zwifte,tak to je super,
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 10:29:59
00
Ked idem trenning tak ERG a ked nejaku challenge alebo len tak, tak radim na riadidlach. Akurat mam na telefone pustenu tu QZ appku (android). Musel som dat beta verziu a potom ta appka automaticky naparuje tie zwift ovladace a tym ovladas gears +- .
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 10:36:57
01
a odpor ti to dáva v pohode? lebo to ma najviac zaujíma...
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 10:48:59
00
ano funguje to uplne super, tak ako keby som mal kazetu a prehadzovacku
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 10:53:23
20
caute, ti co mate odjazdenu nejaku tu sezonu na smart trenazery a aplikacie sa rozne aktualizuju, vylepsuju za ten cas, ste viac nakloneny na ZWIFT alebo Rouvy? alebo je to stale len vec preferencie (virtualne vs realne prostredie?)
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 11:49:44
00
Ono je to dosť subjektívne.
Obe aplikácie sú OK, jedna vyzerá realisticky, druhá ako počítačová hra.
Minulý rok, keď som si zaobstaral trenažér som bol na 1000% presvedčený, že Rouvy je neprekonateľná a jazdenie v tomto ekosystéme bude super.

Ale asi po mesiaci mi prišlo Rouvy hrozne nudné a stereotypné lebo:
1. Ideš z miesta A do miesta B a po dojazde sa ti ukončí mapa a finito, keď chceš ešte trochu vytočiť nohy musíš spúštať novú trasu/ mapu.
2. Minimálna až žiadna interakcia s inými jazdcami - jazdieval som kopcovité trasy resp. horské priesmyky a na mape som bol sám (dá sa v nastaveniach navoliť, že s tebou pôjdu virtuálny jazdci, ale to je taký poloofajč na psychiku, keď aj tak človek vie, že je to PC a nie reálny človek).

Aby som bol kritický aj k druhej strane, tak ZWIFT:
1. Mapa Watopia (resp. ostatné menšie mapy) je síce veľká, ale za taký mesiac-dva ju človek prebrázdi a postupne sa veci obkukajú,
2. Grafika je ako na počítačovej hre,
3. Mesačné členstvo je za skoro 20€.

Aj napriek všetkým mínusom spomenutým pri ZWIFTE aj tak preferujem túto aplikáciu, nakoľko nemá 2 (pre mňa podstatné) nevýhody spomenuté u Rouvy.
Vyskúšaj určite obe a uvidíš čo ťa bude baviť - času na premýšľanie je na trenažéri dostatok ;)
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 12:12:31
02
pravidelne mi pri rouvy nabieha setric obrazovky, resp. sa vypne obrazovka podla nastavenia necinnosti PC ... akoby PC nerozpoznavalo beziace rouvy na obrazovke ... je to otrava kazdych x min pohnut s mysou ... mam len ja s tym problem ? ine app (zwift, indivello, ...) to nerobia
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 12:19:33
00
Za mňa Rouvy super vec, keď si chceš dať voľnú jazdu, prípadne sa "dostať" na kopce, miesta, kde sa inak len tak nedostaneš.

Zwift je lepšie na trénovanie. Asi sa mi nestalo, že som zapol zwift a išiel som si len tak na "pohodu". Vždy ma zwift motivuje sa s niekým "naháňať".
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 12:49:44
00
a ked porovnáte tréningový plán? majú to po cca rovnaká keď človek si správy prvý ftp test a potom vyberie nejaký plán na 4 týždne napr podľa ktorého trénuje?
Zobraziť komentár 22.11.2024 - 13:41:26
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up