Zhodou nahod som vzdelanim fyzik aj ja. A z nijakeho, momentalne znameho, fyzikalneho zakona nevyplýva tvoje tvrdenie, ze ak nenahradime uhlie a ropu do 100 rokov obnovitelnymi zdrojmi, tak ako vyspelá civilizácia skončime.
13.12.2024 - 11:24:08
02
arrow_leftbicycletour napísal:
cokupit
Zasa si objavil Ameriku. Choď do US Steel vysvetliť im, že majú vymeniť koksové pece. Stálo by to cez 1 mld. € a zaplatí to samozrejme bežný Slovák. A dopad bude ako prd do vetra.
Tu si pozri, kto potrebuje znižovať emisie pri výrobe oceli.
Príloha:
steel.png

Ty si generator nahodnych tvrdeni. Dokazes citat s porozumenim a drzat sa temy? Naco mi ukazujes nejaky nahodny graf sveta ako reakciu na sk klimaticke ciele? Ked ti poviem, ze zabehnem 100m za 14sekund, naco mi davas graf, ze ugandsky plavec to zaplava za 3min?

Ruka v ruke s vlastnymi klimatickymi opatreniami ide aj tlak na ostanych, aby si tiez stanovili svoje ciele. Inak napriklad nebudeme kupovat ich vyrobky. Prikladom su tie zname zaby na potravinach, fsc pri drevnej hmote a podobne. A funguje to, rozumnejsia cast populacie sa tym riadi, ta druha trepe alibisticke nezmysly do vetra a kupuje len podla ceny.
13.12.2024 - 11:53:28
01
perez Ok, nejdem sa s tebou hádať, je mi to dosť jedno.
Ja si pozorne čítam relevantné výstupy IPCC (pre prehľadnosť odporúčam napríklad CLIMATE CHANGE 2023 Synthesis Report - Summary for Policymakers, je to tam pekne a jednoznačne vysvetľované ). IPCC jasne hovorí, že ak prekročíme určité body zlomu (a zatiaľ k tomu nielenže smerujeme, ale aj to urýchľujeme), tak dopady budú katastrofálne. Iste, je na tebe, ako si premietneš jednotlivé dôsledky týchto dopadov do existencie spoločnosti. Ja som si istý, že zmeny budú principiálne (globálne sucho, hlad, vojny atď atď ) a ich výsledkom bude taký počet obyvateľov, ktorý sa na Zemi uživí.

Tu je link:
https://www.ipcc.ch/report/ar6/syr/downloads/report/IPCC_AR6_SYR_SPM.pdf
13.12.2024 - 11:56:26
00
arrow_leftcokupit napísal:
Ty si generator nahodnych tvrdeni. Dokazes citat s porozumenim a drzat sa temy? Naco mi ukazujes nejaky nahodny graf sveta ako reakciu na sk klimaticke ciele? Ked ti poviem, ze zabehnem 100m za 14sekund, naco mi davas graf, ze ugandsky plavec to zaplava za 3min?

Ruka v ruke s vlastnymi klimatickymi opatreniami ide aj tlak na ostanych, aby si tiez stanovili svoje ciele. Inak napriklad nebudeme kupovat ich vyrobky. Prikladom su tie zname zaby na potravinach, fsc pri drevnej hmote a podobne. A funguje to, rozumnejsia cast populacie sa tym riadi, ta druha trepe alibisticke nezmysly do vetra a kupuje len podla ceny.

Ukazujem ti tie grafy preto, aby si videl kto má znižovať emisie z výroby ocele. Slováci si kvôli tvojím výmyslom zničia oceliarstvo a to sa presunie do uhoľnej Číny. Skôr než napíšeš nejaký prevratný nápad, tak skús porozmýšľať, čo to bude znamenať v širšom zmysle.
Asi ti nestačí príklad podnikov ťažkého priemyslu v Európe, ktoré presúvajú výrobu do USA alebo Ázie kvôli tvojím emisným limitom, ktoré mimo Európy veselo obchádzajú.
13.12.2024 - 12:07:36
01
arrow_leftbicycletour napísal:
Ukazujem ti tie grafy preto, aby si videl kto má znižovať emisie z výroby ocele. Slováci si kvôli tvojím výmyslom zničia oceliarstvo a to sa presunie do uhoľnej Číny. Skôr než napíšeš nejaký prevratný nápad, tak skús porozmýšľať, čo to bude znamenať v širšom zmysle.
Asi ti nestačí príklad podnikov ťažkého priemyslu v Európe, ktoré presúvajú výrobu do USA alebo Ázie kvôli tvojím emisným limitom, ktoré mimo Európy veselo obchádzajú.

A nechcel by si uz ist riesit komplex do nejakej inej temy a nezasierat tu diskusiu zbytocnym offtopicom?
13.12.2024 - 13:11:39
04
blackman
Ak sa ti nepáčia komentáre o emisiách v téme o elektromobilite, tak upozorni všetkých diskutujúcich, ktorí píšu o emisiách US Steel, rúbaní slovenských lesov, recyklácii odpadov, vypúšťaní splaškov do potoka a podobných offtopic tém.
13.12.2024 - 13:21:53
10
Doma ta velmi nepocuvaju, tak tu sa snazis dokola niekonu nieco dokazovat na co clovek nie je vobec zvedavy. Tak isto ako nie sme zvedavi na emisie ani na to kolko koksovych peci maju v Cine. V ziadnej automobilovej relacii alebo diskusii ospevujucej ICE som nevidel, ze by sa tam rozoberalo ake cerpadla sa pouzivaju na precerpavanie ropy krizom cez celu EU aku maju energeticku narocnost, ekologickost rafinerii na spracovanie paliv a podobne zvasty, mozno to len malo sledujem. Ale ked sa tu chce clovek dozvediet novinky zo sveta elektromobility, rady a postrehy od ludi ktori s tym maju skusenost pripadne hladaju pomoc pri vybere a rozhodovani sa, tak najdu akurat kopec hovien od cloveka ktory ma totalny komplex z elektromobility, ziadnu skusenost, a plno casu na zberanie grafov ktore nikoho nezaujimaju. Celkom jasne o tebe vypoveda zoznam prispevkov.https://www.mtbiker.sk/bikeri/bicycletour.
13.12.2024 - 14:07:34
11
blackman
Prejdi si príspevky, ktoré spomínajú emisie z výroby ocele alebo tepelné čerpadlá a skús sa lepšie pozrieť na to, kto ich tu tiež spomínal. Potom by si nebol zaťažený len na mňa. Zvláštne, že ti nevadia off topic príspevky autorov s pozitívnym názorom na elektromobilitu.
Nezabúdaj, že táto téma sa volá "Elektromobilita" a nie "O elektromobilte len pozitívne".
A tiež ti odporúčam prekliknúť sa na prvú stranu tejto témy a nájdeš tam o akých témach sa tam autori bavili.
13.12.2024 - 14:13:17
12
https://e.dennikn.sk/4358115/ako-to-cita-ivan-miklos-preco-uz-cinania-nechcu-mercedesy/

To je to, co som pisal, ze uz ani mercedes ako statusovy symbol nefunguje a je povazovany za horsi ako vlastne znacky v Cine. Riesenie ale skutocne nie je zavriet sa do skanzenu a nevidiet realitu...
13.12.2024 - 17:46:54
00
cokupit
Riešením je byť závislý na komunistických surovinách? Asi nestačí poučenie z Ruska.
13.12.2024 - 17:59:08
03
Miklosa uznavam, no v tomto pripade jeho kriticke myslenie zjavne zlyhalo.

Podla inych zdrojov je nulovy predaj dovodom ukoncenia starsej verzie a neskorsim zaciatkom predaja novsej (ide o cinske EQE).

Ak nieco vyzera velmi sokujuco, najlepsie je hladat okopnosti, pozadie, pripadne ci sa nejedna o hoax...
13.12.2024 - 20:37:30
00
Cinania tie suroviny iba skupili, lebo pozeraju aj do buducna namiesto nasich zapecnikov. Tazia sa ale inde, nie v cine. Europa sa na to vysrala a teraz bude platit. Riesenim ale nie je ostat visiet na snurke od ruskych/arabskych/americkych gati, ale superit aj s tou cinou. A uz vobec nie ostat na desiatky rokov starych technologiach ako nejaka Kuba. Napriklad taky Jaguar uz mal tak zle predaje, ze siel do rebrandingu a v britanii zacne znovu predavat az v 2026, uplne nove ev modely a koncept. Pritom keby to ludia chceli, mohol vo svete veselo predavat, ale nie je komu.
13.12.2024 - 22:35:51
00
Jguar neukoncil predje kvoli absencii EV (mal ipace ako jeden z prvych no nepredaval sa dobre) ale pre znacne zanedbany vyvoj.

Jaguar kolise nad priepastou snad vacsinu existencie a zazil mnoho zmien majitelov, pricom ziadna nepriniesla potrebnu stabilitu.

Snad prezije tento experiment no mam obavy.
14.12.2024 - 00:28:56
00
To je presne to, co cely cas tvrdim. Zanedbany vyvoj, spoliehanie sa na vlastne meno, no to uz nestaci, konkurencia totiz nespala a nase nokie sa nestihaju prisposobit.
14.12.2024 - 08:30:42
00
arrow_leftcokupit napísal:
Cinania tie suroviny iba skupili, lebo pozeraju aj do buducna namiesto nasich zapecnikov. Tazia sa ale inde, nie v cine. Europa sa na to vysrala a teraz bude platit. Riesenim ale nie je ostat visiet na snurke od ruskych/arabskych/americkych gati, ale superit aj s tou cinou. A uz vobec nie ostat na desiatky rokov starych technologiach ako nejaka Kuba. Napriklad taky Jaguar uz mal tak zle predaje, ze siel do rebrandingu a v britanii zacne znovu predavat az v 2026, uplne nove ev modely a koncept. Pritom keby to ludia chceli, mohol vo svete veselo predavat, ale nie je komu.

Kvôli emisným limitom sú skoro všetky spracovateľské kapacity surovín do elektromobilov mimo Európy. U batérií má Čína podiel okolo 75 %. Takže veselo páli fosílne palivá a má tak konkurenčnú výhodu. K tomu sú v Číne polovične ceny elektriny než v Európe. Opäť kvôli emisiám.
Takže nechceš visieť na šnúrke od ruských, arabských a amerických gatí, ale Čína ti zjavne nevadí. U fosílnych palív je import do Európy aspoň diverzifikovaný. U elektromobilov má skoro monopol Čína.
K tomu viac projektov na výrobu batérií v Európe zaniká ako vzniká a aj tie ktoré sa plánujú sú väčšinou čínske projekty. To je teda výhra.
14.12.2024 - 08:31:25
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up