Od 31.12 som pocuval doma len, ze kedy uz bude hymna, nebudeme pocut hymnu, ked budeme na terase a pod. Tato obsesia mojej manzelky bola tak otravna az som si uvedomil ako casto venujeme pozornost podradnym veciam a unikaju nam pritom tie...podstatne
Mna osobne nova hymna nezaujima, ano som zvedavy aka ja, ale fakt ako bola vytvorene, pretlacena a prezentovana vytvoril take silne vzdorne pole, ze som ju este nepocul a mozno ani nikdy pocut nebudem,
Zakladna otazka je a preco by som mal? Tema nezaujimava, podruzna, stat stratil fyzickych 40k eur, co je prd oproti stovkam milionov z inych kauz co ma zaujimaju.
Podobna tema su inak napriklad platy ministrov, poslancov a pod, cim sa vzdy utoci na 1.signalnu sustavu volica, ale z hladiska toho kolko penazi unika zo statneho rozpoctu inde su to uplne nepodstatne temy, co i len na debatu. Ludia potom dlho riesia nejake nepodstatne platy, ktore kvalitu ich zivota vobec neovplynvia a nezaujima ich napriklad transakcna dan, ktora ich naopak ovplyvni viac ako si dokazu predstavit.
Venujme v roku 2025 viac energie temam, ktore za to stoja a menej tym, ktore nam predhadzaju len preto, aby sa nasa pozornost a energia rozdrobila a my sme sa nevenovali tomu, co je podstatne.
P.S. Vlastne ani ta zvedavost nie je bohvieako velka, fakt mi je nova hymna u prdele a citim sa...citim, ze pri slovnom spojeni nova hymna nemam absolutne ziadnu emociu....normalne povznasajuci pocit.