Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
-30% Specialized Thorn Resistant 26 x 2.0-2.3" duša, galuskový ventil 38 mm
10,49 €
-30%
MOC 14,99 €
Continental Race Light 27.5 x 1.75 – 2.40 duša, galuskový ventil 42 mm
10,79 €
MOC 11,99 €
savings Schwalbe 27.5-29" x 1.75-2.4" duša, autoventil 40 mm
4,69 €
savings
MOC 9,99 €
Akcia -27% Pirelli Scorpion SmarTUBE 27.5 x 2.2 - 2.6" duša, galuskový ventil 42 mm
21,99 €
-27%
MOC 32,99 €
savings Schwalbe Extra Light 27.5x1.50-2.40" duša, galuskový ventil, 40 mm
5,69 €
savings
MOC 12,19 €
Keď to neskúsiš, nikdy to nebudeš vedieť.
Teraz sme tri týždne prerábali podkrovie a úplne úplne sama som si položila plávajúcu podlahu, urobila drevené zábradlie na schodisko, vešiakovú stenu... Vodováha, pravý uhol, káva a hudba boli najlepší kamoši
Dokážem si aj stierky sama natiahnuť a podobne
To isté platí o biku. Tiež som sa bála dať aj koleso dole. Ale nebola iná možnosť a musela som to skúsiť. No a teraz to ide raz dva kadečo okolo biku. Jasné, že aj ja riešim veci v servise, ale základy ovládam
Ja to mám napríklad úplne opačne ako PeterK2.....do nejakého zjazdu by som sa asi nepustil, bez toho aby som si aspoň orientačne neskontroloval kolesá/brzdy...., napríklad keby bike bol v servise, resp. požičaný a podobne.....proste sebe verím viac ako cudzím
neviem ako vyzerá "odmerka na meranie, kedy už treba dolievať", ale mne to nevadí. Na orient kontrolu , či je dosť tmelu v kolese stačí vyšrubovať jadro ventilu a vopchať tam tenku sťahovaciu pásku, špajlu, kúsok drôtu alebo hocičo iné čo človek nájde v garáži/pivnici....
a mam pocit, ze ludia z internetu nadobudli predstavu, ze vsetko musi byt dokonale a ze oni to tak nespravia a bude to zle. realita nikdy nieje dokonala. hlavne dodrzat odporucany postup, nespravit uplny fail.
Presne o Tom píšem.nepouzitelnost v realite...
Otočit do správnej strany inbusakom či pačkou?
Naučil som sa vyservisovat stredové aj hlavové zloženie. Nahodiť bezdusovy systém. Vyčistiť čapy zadnej stavby. Tiež odvzdusnit brzdy. Môže sa to na prvý krát zdať že je to ťažký úkon ale je to poväčšine banalita.
Akurát lisovat ložiská či olivu na brzde si nechám v servise a tiež servis tlmiča či vidlice. . Inak doma sa dá zvládnuť všetko.
Ja som si všimol že mnoho kamenných predajní, označuje za "kvalitné" náradie aj lacné šunty ktoré su vhodné tak akurát na pár použití... Možno to nekvalitné náradie vlastnia z nevedomosti...
viď. môj prípad - cca 2 týždne dozadu si pripravujem bike na sezónu (nový tmel do bezduší, kotúče brzdové) a ako sa hrám s tým zadným kolesom zrazu mi napadne vylupnúť koncovky náboja (end Cap) DT Swiss 240 EXP, že dám tam trochu novej vazelíny ...Ľavá pri kotúči v pohode, tam mi nič nebránilo idem na pravú str. a v tom švungu som si vôbec neuvedomil, že tu musí isť dolu kazeta nakoľko je koncovka pod ňou. Trochu s tým bojujem až mi ostane zlomená v ruke, Hneď ma osvietilo, takže som si zarobil (26€) a všetko zlé je na niečo dobré, keďže kazeta musela ísť dolu aspoň som ju ju vyčistil dokonale
Inak k téme, mňa by zaujímalo ako by si v teréne opravil defekt na kolese, nakoľko sa ho bojíš (nevieš) dať dolu..
Ak to človek robí postupne, nebolí toľko postupné dokupovanie toolov. Kupovať všetko naraz je celkom zahul.
Inak ja u v servise nechávam len precentrovat kolesá a aj to tam nosím len tie kolesá. Ložiská zadnej stavby menené tak 8r dozadu držia.
Moje (zlé) skúsenosti so servisom.
Urvaný závit na vidlici pre úchyt strmeňa:
2tyzdne v servise, problém vyriešený, že ako bohovi robili závit nový
Realita? Dlhší šrób, čo chytil spodné 4 neodtrhnute závity
(21€)
Bike išiel na center kolies. Domov som išiel s rozbitým teleskopom. Tipujem, že bike bol chytený za teleskop, ohnutý vnútorný piest. Ževraj oni s tým nič a nekonečno výhovoriek.
Napr. ze na biku mám moc ostrý uhol sedlovky a tak som si ju ohol vlastnou váhou. Hej jasné lebo teleskop sa robí pre favorit.
(120€ nakoniec moja škoda)
SRAM GXP, zlomená zvjutirna matica kľúk. Tiež neviditeľná chýba, za ktorú nemôžu a oni keď to dávali naspäť tak všetko v cajku. Jasneeee.
(3.5€)
Tým som chcel predovšetkým povedať, že profesionalita a neomylnosť servisu je len taký mýtus.
.....kým som nemal mlieko tak sa mi stávalo že na jednej jazde som prepichol dušu aj 2 x.Už som to lepenie záplat mal tak nacvičené že som dokonca pri oprave koleso z rámu ani nevyberal.
Na trialovych bicykloch ked sme este jazdili,tak bol defekt na dennej baze.
Tam sa koleso dole nedavalo koli zdlhavemu procesu.(Napinak,magura)
Proste si vytiahol dusu na predpokladanom mieste defektu a zalepil.Vzdy dve diery samozrejme kedze sa sekalo o hranu murikov ?