Jano1987
Mesto: Bratislava
Založený: 5. 5. 2018
Ja chápem, že nemusí za tie 4 roky riešiť STK/EK a platiť PZP. Ale dočasne odhlásené auto nemôže parkovať na verejných parkoviskách, musí ho mať na nejakom súkromnom pozemku. Ak to bude záhrada, tak mu to bude hniť od vlhkosti z trávy. Navyše bavíme sa o Golf 4. Ak to nebude GTI, či R32, ale nejaká bežná 1.4MPI, či 1.9TDI, tak po 4 rokoch budú kotúče zrelé na výmenu, tak isto aj všetky plastové gumenné časti podvozoku. Tak isto, po 4 rokoch aj keby tam dal E5 palivo, bude degradovať a bude riziko poškodenia motora. Áno, môže ho na chvíľu naštartovať, každý 1-2 mesiace, nech sa motor premaže, ale ak viem, že 4 roky to auto potrebovať nebudem a je to nejaký bežný Golf 4, tak by som ho predal. Po zrušení dodaného vyradenia z evidencie máš do 7 dní absolvovať STK/EK, ak počas vyradenia ju auto malo absolvovať. Brzdy vymeníš ľahko, aj brzdovú kvapalinu. Gumenné časti podvozku ti neodídu hneď, ale po nejakom čase. Otázkou sú aj tlmiče, čo na to po 4 rokoch povedia. To sa nestihne do 7 dní rozpadnúť, teda máš šancu, že STK to prejde. Horšia bude emisná, tej by som sa bál najviac. Po 4 rokoch nepoužívania ktovie v akom stave bude ten motor.