Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftyojo napísal:
skynet
Samozrejme, ze sa bavime o ocakavaniach trhovych analytikov tzv "Wall Street", ktory sa tomuto venuju a samozrejme o prechode vyroby boli informovany a bola zahrnuta v ich odhadoch.

Ty to sledujes az moc z blizka. Ja radsej sledujem s odstupom. Uz sme sa tu raz spolu bavili, ked som povedal, ze s tymi oslavami Cybertrucku si treba pockat. Ty ako "zasvateny" si vtedy videl predaje Cybertrucku pomaly v milionoch. Hore mas odcitovane odhady analytikov a pre nich je to denny job a maju vsetky informacie, ktorymi Ty disponujes na stole skor nez Ty. Samozrejme, kedze su to odhady, kazdy dospeje k niecomu inemu, ale z toho vznikne nejaky rozsah a ak je firma mimo toho rozsahu tak je jasne, ze nieco nesedi. So srandy Ti dam jednu otazku, ked tvrdis, ze to sledujes z blizsia. Kolko predanych kusov si odhadoval Ty?

Budem uprimny, ja si myslim, ze pred zverejnenim cisel si nemal vobec sajnu ake cisla ocakavat a hocijake by padlo, tak by si to vysvetlil tym, ze to bolo prechod na novy model.

prezradim ti tajomstvo, predaje sa daju sledovat po dnoch asi v 10krajinach EU + v celej číne :rofl:
Zobraziť komentár 16.04.2025 - 17:02:24
00
Ziadne tajomstvo, ale akurat to potvrdzuje, com som napisal. Pozeras na stromy, ale les nevidis. Nema zmysel ist do detailov, ako zvyknes hovorit, tu hovoris "pravdu" vzdy iba Ty.
Zobraziť komentár 16.04.2025 - 18:42:26
00
yojo

A čo ponúkaš Ty? Frázy bez dát. Keby si mal dáta, tak by si vedel, že Tesla je v porovnaní s inými značkami úplne inde.
Zobraziť komentár 16.04.2025 - 21:03:09
00
arrow_leftyojo napísal:
Ziadne tajomstvo, ale akurat to potvrdzuje, com som napisal. Pozeras na stromy, ale les nevidis. Nema zmysel ist do detailov, ako zvyknes hovorit, tu hovoris "pravdu" vzdy iba Ty.

aký les by si chcel vidieť? predaje na Jupiteri? vzdy prichadam s dátami nie ako niektorý tu s dojmami. Je nonstop o tom istom, "čiastkove čísla z jednotlivych krajin su málo a ked už čísla komplet za cely mesiac (po 3 tyzdnoch) tak už je to pre vás neaktualne a strielate dojmi že "uvidime tento mesiac už to nikto nechce už skončilo atd atd, nonstop poslednych 5r v tomto vlákne.

Prílohy:

GocElgyWMAAWk9_.jpg
GocElgyWMAAWk9_.jpg 62.2 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 17.04.2025 - 00:03:37
00
yojo

Tesla mala v marci v Číne už 3,8 % podiel zo všetkých predaných áut. Toto sú dáta a nie prázdne frázy.
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 11:09:30
00
Hodnotit znacky na mesacnej baze nema velmi zmysel, tam je x roznych faktorov.
To plati vo vseobecnosti, aspon na 3-6 mesacnej baze a trend + medzirocne porovnanie.
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 11:12:12
00
arrow_leftquasimoto napísal:
Hodnotit znacky na mesacnej baze nema velmi zmysel, tam je x roznych faktorov.
To plati vo vseobecnosti, aspon na 3-6 mesacnej baze a trend + medzirocne porovnanie.

Tesla má najvyšší podiel v Číne od roku 2023.
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 11:23:46
01
Stačí sa pozrieť aj na Britániu, kde Tesla za 1-3/2025 medziročne rastie o 3,5 %.
Príloha:
222297.jpg
222297.jpg 96.84 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 17.04.2025 - 16:08:05
00
:-D jasne v Britanii rastie...asi mas selektivne vnimanie a nevsimol si si tie ostatne krajiny
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 17:57:25
02
Treba kupit a postavit do podzemnej garaze. Ked nerastu predaje, rastie aspon teplota v garazi. :D

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/962521-foto-hororove-rano-v-bratislavskej-bytovke-v-garazi-vypukol-poziar-tesly-obyvatelov-evakuovali
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 18:13:00
01
arrow_leftromanx napísal:
:-D jasne v Britanii rastie...asi mas selektivne vnimanie a nevsimol si si tie ostatne krajiny

bicycletour sa dlhodobo iba snazi trollovat, preto na jeho prispevky nikto neodpoveda.

arrow_leftJezus napísal:
Treba kupit a postavit do podzemnej garaze. Ked nerastu predaje, rastie aspon teplota v garazi. :D
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/962521-foto-hororove-rano-v-bratislavskej-bytovke-v-garazi-vypukol-poziar-tesly-obyvatelov-evakuovali

Aj vies co je dovodom poziaru? Pretoze trakcna bateria to zrejme nebola a teda to sposobila bud "bezna" elektronika ktora je aj v inych autach alebo ju niekto podpalil.
btw. Vsimni si, ze ak hori Tesla, tak je to priamo v nadpise uvedene. Ak by to bola ina znacka (resp. nie EV), tak by horel "automobil".

Naposledy upravil Kali033 dňa 17.04.2025 - 18:32:33, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 17.04.2025 - 18:30:55
00
Ta tesla, to nevyzera na bateriu, to by neuhasili , a inak by to auto vyzeralo. Resp. vobec nijak.
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 18:32:31
00
Ved ja som nenapisal, ze horel akumulator. Keby horel ten, tak nieze Tesla, ale aj to auto vedla vyzera inak. :) A hlavne by sa to riesilo vsade a uz davno aj tu, kedze je to uz 5 dni stara vec. Len treba tu obcas nejaku protivahu tomu bezbrehemu vyzdvihovaniu Tesly. :)
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 18:48:03
00
Tesla to ma a hlavne bude mat tazke. Europska konkurencia (najma VW) a korejci sa im dokazu vyrovnat. Co sa tyka nabijania tak 400V Tesla je prekonana (VW dava nabitie 10-80% skoro o 5 minut rychlejsie ako najnovsi Y) a na 800V sa absolutne nechyta. Zatial vsak efektivitou vedie Tesla. Takze ked sa to zrata na dlhej trase, tak vsetci sa dostanu na velmi podobne cisla. Pre statistov odporucam tabulky od Bjorn Nyland: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V6ucyFGKWuSQzvI8lMzvvWJHrBS82echMVJH37kwgjE/edit?gid=15442336#gid=15442336 najma 1000km trasu. Kazde auto s vysokou spotrebou a pomalym nabijanim pada velmi dolu. Zima robi tiez dost velky rozdiel.
Vybavu, a najma SW nejdem komentovat, tam je niekedy dost tazke porovnanie. Bud zalezi na preferenciach alebo na aktualnej verzii SW. Co auta stavia do pozicie spotrebnej elektroniky, kde uz nestaci pozerat na generaciu modelu ale doslova hladat verziu s najnovsim SW.
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 19:54:27
00
arrow_leftromanx napísal:

V ostatných krajinách Európy bude rásť Tesla tiež, pretože sa budú predávať nové modely. Takže predaje Tesly budú rásť opäť exponenciálne.
Zobraziť komentár 17.04.2025 - 20:16:18
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up