Nevadí neracionálna polemika (naopak, tá aj pobaví). Vadia mi osobné invektívy 🤷♂️ Tam končí úroveň a začína bahno (presne ako v politike). To sa tu snažil vysvetliť aj Pišta 😮💨
Niekedy tu niektorí "elektrohejteri

" trochu stratia nervy, to je fakt.
Zas ono keď ti tu napríklad ide niekto po 350tich stranách po stýkrát vykladať, ako ide na električke rovnaký kopec 2,5x vyššou rýchlosťou a s o 50% nižšou kadenciou (oproti svojmu bicyklu), ale namaká sa pri tom omnoho viac ako na svojom nebabetovom bicykli, a začne si to v tejto téme obhajovať tými najabsurdnejšími pseudoargumentami, za ktorých vedeckú úroveň by sa nehanbil ani najvedeckejší vedec zo všetkých vedcov v celom univerze, prof. doc. peť ko kot lár, PhD., KkT., a navyše, tie jeho "argumenty" boli vyvrátené 27, 39, 55 aj 74 strán dozadu, tak niekedy sa tu už niekto neovládne.
Ja sa nesmejem z toho, že niekto jazdí na električke. Ja sa smejem z tej nekonečnej absurdnosti vymyslených "výhod" električiek, ktorými električkári (zväčša mladí a zdraví jedinci) zakrývajú svoju lenivosť namiesto toho, aby si chlapsky sami pred sebou priznali: nechce sa mi až tak veľmi šliapať, tak som si kúpil električku. Alibizmus je zhuba ľudstva.
Jeden pamätný prispievateľ kedysi dávno pradávno v tomto fóre prišiel s tou asi najpremakanejšou výhovorkou na svoju lenivosť, ehm, pardon, výhodou električiek - tzv. reguláciou termomanažmentu (c). Rozumej: výhoda električky spočíva v tom, že keď sa začne pri pohybe z neznámych príčin potiť, zapne vyšší stupeň pomoci a potenie zrazu akosi záhadne zmizne. Tusším to doplnil aj tým, ako tým pádom nepotrebuje špeci oblečenie a teda električka ti ešte šetrí náklady. Toto by bolo úplne krásne, keď by to bolo myslené ako vtip. Ale dotyčný to myslel seriózne. A vtedy to začne byť trochu na plač.