Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJOLI napísal:
Ja som včera zistil, že na tomto fóre sú dve vlakna “vtipkar”. Akurát to druhé vlákno sa volá “Výber e-biku”.?
Vtipné mi prišli tie starosti čo tam riešia s batériami, praskajúcimi špicami alebo váhou bicykla.

ludia bez rozmyslu kupuju mtb kotvy na vysokych zdvihoch, ktore aj tak jazdia len okolo jazera :rofl:
zeby radsej si vzali lahky bike na lahky teren a bez baterie, to uz nikoho nenapadne.
nuz nech sa natahuju s kotvou po schodoch :rofl:
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 17:45:55
01
arrow_leftxyz napísal:
mne sa páči ako taký Pegas po výjazde starostlivo meria baterky...37,2V po oddychovom tempe s kadenciou 60 a výškových 1005m...trebá trebá...a všetko si zapísať do zošita :lol:

už dávno nemeriam. Meral som v začiatkoch, kedže ma ako amatérskeho elektrotechnika zaujímala interperetácia % na volty. Meral som to celkovo asi 5x za 3 roky a zošit nemám :) . Takže neži v omyle, že si robím nejaké veľké štatistiky.
A to je snáď logické, že ne ebike vieš mať nižšiu kadenciu, nie? Kým ty musíš šliapať v kopci možno 90-110 na ľahkom prevode a ideš 8km/h, tak ja šliapem 80 a idem 16-18km/h. Za mňa príjemné tempo v kopci a zároveň to netrvá večnosť. O to viac si užijem výhľady a následný zjazd. A kadencia nie je nejaký univerzálny ukazovateľ pohodlnosti. Čo je pre jedného pohodlné nemusí byť platiť pre druhého.
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 18:02:06
02
% na volty, to určite muselo vyjsť že na namakáš viac ako za vlastné... a s alobalovou čapicou si to skúsil tiež?
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 18:11:29
00
thePegass no vidíš,príjemné tempo do strmáku (bo 8km/h idem do fakt riadnych strmákov) si ideš 16-18km/h takže ťa tam vyvezie motor takže zas len prezentuješ svoju lemravosť lebo na bicykli by si tam nevyšiel a len si choď a užívaj si výhľady...neviem načo nám tu trepeš tie svoje báchorky,spoj sa s marselusom a choďte klopať ľuďom na dvere a presviedčať ich
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 18:31:44
01
ivast si si dnes ešte nevzal prášky??? čo má spoločné ako sa namakal s tým, že ma ako technika zaujímalo ako Bosch systém prevádza volty na %. Zas ste sa chytili niečoho vytrhnutého z kontextu, čomu nerozumiete.

xyz jasné vyvezie ma motor, nohy mám založené na pleciach :D Uričite nie som namakaný ako ty a tam kde ty by si ty šiel tých 8 ja by som šiel možno 4 na klasike, možno 2x toľko prestávok, ale vyšiel by som, o to sa nebojím. Neviem či si nepostrehol, ale som jazdil na bežných bicykloch a neboli to zrovna žiadne drahé ľahké mtb. Posledných pár rokov na priemernom krosovom za 800€ a nerobil som žiadne extra výkony, ale dovolím si tvrdiť, že som bol na tom lepšie ako priemerný biobajker. Takže až budeš mať niekoľkoročné praktické skúsenosti s jazdou ne ebike, tak potom môžeš argumentovať. Dovtedy sú všetky tvoje názory na elekto ničím nepodložené báchorky.

Dobre vieš prečo sa vám tu seriem. Lebo kradnem energiu zo zástrčky a tak mám čas a silu vypisovať :D . A neviem kto je ten marselus, ale ja tu nikoho nepresviedčam, aby na tom jazdil a nikdy nebudem. Súdim tu niekoho, že nejazdí na elektro? Za to z vašej strany sú už všetci odsúdení. Ty by si snáď aj s rodinou prestal komunikovať, keby si niekto kúpil ebike, že? Ako tá manželka toho 70 ročného, kúpa ebike, to je na rozvod :rofl:
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 19:25:05
00
Amen
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 19:53:46
00
Ešte nám dlhuje vysvetlenie toho pegiho análu, kazateľko moralista :-)
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 20:01:46
00
Hmmm...hejteri (bez urážky, len pomenovanie stálych členov tejto témy) skúste viac argumentovať a menej urážať. Možno to tu bude vtipnejšie (začina sa to tu podobať politickým komentárom) 😶
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 20:28:45
00
arrow_leftthePegass napísal:
už dávno nemeriam. Meral som v začiatkoch, kedže ma ako amatérskeho elektrotechnika zaujímala interperetácia % na volty. Meral som to celkovo asi 5x za 3 roky a zošit nemám :) . Takže neži v omyle, že si robím nejaké veľké štatistiky.
A to je snáď logické, že ne ebike vieš mať nižšiu kadenciu, nie? Kým ty musíš šliapať v kopci možno 90-110 na ľahkom prevode a ideš 8km/h, tak ja šliapem 80 a idem 16-18km/h. Za mňa príjemné tempo v kopci a zároveň to netrvá večnosť. O to viac si užijem výhľady a následný zjazd. A kadencia nie je nejaký univerzálny ukazovateľ pohodlnosti. Čo je pre jedného pohodlné nemusí byť platiť pre druhého.
to sú aké hausnumerá s tou kadenciou, evidentne odtrhnutý od reálneho bikovania a teda používania radenia aspoň tak ďaleko ako od elektrikárčiny
Úplne si vybavujem ako má v kopci obiehajú mlynčekujúci chrti xD
S tým že meriaš batériu som ozaj nečakal, že si to naozaj robil, ja že len ďalšie podpichnutie. Bohovo dobrá téma.
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 20:30:24
01
Truhlik50plus vyzerá že si nepochopil zmysel témy, určite tu nie je za účelom racionálnej polemiky s jazdcami na elektrospotrebičoch ...
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 20:36:05
01
Meral meral,aj manželke vraj meral,tá mala 36,8 .to je ešte v pohode,on pri tých 37,2 si možno mal dať preventívne jeden Paralen ,jaj či vlastne to volty meral,tak nič :rofl:
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 20:51:27
00
Nevadí neracionálna polemika (naopak, tá aj pobaví). Vadia mi osobné invektívy 🤷‍♂️ Tam končí úroveň a začína bahno (presne ako v politike). To sa tu snažil vysvetliť aj Pišta 😮‍💨
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 20:52:52
00
ivast: polemika je ok,ale osobne invektivy by mali ostat na klavesnici, tie sem nepatria veru. Vlastne tie nepatria nikde.
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 20:59:26
10
Truhlik50plus zrejme myslíš tohoto tvojho kolegu baterkáča čo mu praskajú žilky :)

arrow_left020275 napísal:
Elektrohejter=dezolé.
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 21:17:35
00
Teraz si ma fakt urazil….pretože ja mám vlastnú kategóriu - “dvojbaterkáč” 😏
Zobraziť komentár 18.05.2025 - 21:21:53
00
keyboard_arrow_up