perez Celkovo to tam bolo plne a myslim ze i v tom buspruhu stali auta a auta stali i v krizovatke na elektrickovej trati. Predpokladam ze autobus stal na zastavke, dalej isiel rovno po cyklo a zastal za mnou namiesto toho aby cakal na uvolnenie buspruhu. Ale ked mu skocilo volno (co je pre mhd o kusok skor ako normalny semafor) tak sa cezo mna nemohol dostat a preto sa rozculoval. Ale neukazoval ze mam uhnut, ale ze mam ist. Este ukazoval i na semafor ze mam volno. 3x zatrubil a stale ukazoval nech idem, pritom som mal cervenu. Jednak mu zakon zakazuje jazdit po cyklo pokial to znacka neurcuje inak a potom tie mhd semafory platia len pre mhd. Ale cakal by som ze profesionalny vodic to vie tak som bol zneisteny ci mi daco fakt neuslo.
19.06.2025 - 20:22:09
00
arrow_leftP3P napísal:
Dnes sme mali s kamosom vyborny zazitok.. sli sme od alpinky k loki (KE). Za cermelom za nami siel mhd autobus, a ked bol uplne blizko, tak zacal trubit vkuse, ako retard. Sli sme 40kmh+ a aj ked mal o par metrov zastavku a potom dalsiu, tak si to vychutnaval cely cas. Samozrejme tym chcel povedat, ze je tam cyklochodnik. Kto tade jazdi, vie v akom je stave, a vhodnosti pre cestne bicykle. Na lokomotive sme si ho pockali, no ked mal otvorit predne dvere, tak to sa uz tvaril, ze nas nevidi. No najlepsia cast zacala ked vystupili dochodcovia - vyzeralo to ako na mdz Smeru, pustili sa do nas jedna radost. Nemalo zmysel to dalej predlzovat a tak sme sli prec. No kebyze toto vystroji vodic mhd nejakemu labilnejsiemu cyklistovi, tak mu kludne mohol skoncit pod kolesami. Je mi z toho celeho nanic, a smutno kam sme sa to v tejto republike dopracovali.

Smerom do KE nieje zákazková značka pre bicykle
19.06.2025 - 21:36:20
00
veru nie je ale aj na mňa tam občas vytrubujú, keď nefúka protivietor tak tam idem 50 taže im dlabem , inak aj na začiatku Komenského pri múzeu je značka Zákaz vjazdu bicyklov lenže od križovatky s Garbiarskou už nie je,takže platnosť zákazu skončila... jazdím tade a na ten "cyklochodník " na opačnej strane sa môžem ....
22.06.2025 - 09:45:19
00
po cyklochodníku jazdím len výnimočne kedže nemám prilbu, tam je to veľmi nebezpečné, stačilo mi ked som na jeseň šiel cyklisťákom popod šarišský hrad a spoza neprehľadnej zákruty sa v protismere vyrútil blázon na e-kolobežke co šiel možno 40 - 50, takáto čelná zrážka môže mať devastačnejšie účinky jak ked ta zostrelí dodávka
22.06.2025 - 13:51:03
00
Nie je prilba mimo mesta povinná?
22.06.2025 - 14:38:14
00
Už pár rokov nie.
22.06.2025 - 14:47:34
03
pre deti je povinná, čo sa nevedia bicigľovať
22.06.2025 - 16:21:58
00
tí, čo majú hlavu, si ju chránia, ostatným ani príkazy nepomôžu

a aby sme boli aspon ciastocne v téme, skuste si pozriet naraz nepriputaneho spolujazdca do čelného skla auta pri rychlosti povedzme 20 ci 30 km/h
22.06.2025 - 19:35:57
012
Nie hlavu, ale rozum....🤔😉
22.06.2025 - 19:54:45
00
na ochranu rozumu, mozgu slúži lebka ( https://sk.wikipedia.org/wiki/Lebka ) horšie je to s rebrami, obličkami, chrbticou, na to je vhodný chránič chrbta, ľadvín, a správne Marli kedže ľudia majú rozum tak si ho chránia - lebkou a tí čo majú väčší rozum tak si chránia chráničom ľadvín aj obličky, chráničom chrbta ..., jazdíš aj s týmito ochrannými prostriedkami ? s bladerunnerom, ...
22.06.2025 - 20:44:31
00
https://www.cas.sk/spravy/domace-spravy/strasna-tragedia-cyklista-47-na-rovnej-ceste-v-lucenci-narazil-do-zabrany-na-mieste-zomrel
Anketa v článku: Nosíte prilbu? Ňe,naco,to ľem male deci noša... niekto sa nepoučí ani po zrážke s dodávkou...
23.06.2025 - 11:26:52
01
podla logiky duchoprazdneho diskutujuceho mal prezit, ak nenechal lebku doma ...
23.06.2025 - 11:37:54
03
V jeho prípade absentovalo asi aj predné svetlo. Lebo to presvetlené miesto čo vidieť na tých fotkách asi nebude VO, ale reflektor od sanitky alebo polície.
23.06.2025 - 12:53:22
01
arrow_leftxyz napísal:
https://www.cas.sk/spravy/domace-spravy/strasna-tragedia-cyklista-47-na-rovnej-ceste-v-lucenci-narazil-do-zabrany-na-mieste-zomrel
Anketa v článku: Nosíte prilbu? Ňe,naco,to ľem male deci noša... niekto sa nepoučí ani po zrážke s dodávkou...

Keď nie je čo chrániť, prilbu netreba.
BTW, toto je tiež jeden z dôvodov, prečo odmietam po zotmení jazdiť na bicykli.
Nevidia dobre mňa, ja nevidím dobre, nevidím dobre na cestu, lepiť opravovať defekt v tme voľakde v krkahájoch potme je tiež chuťovka, keď sa voľakde zrakvíš - nájdu ťa najskôr zajtra ak vôbec (to je asi tento prípad), a tak ďalej.
Áno, všetko sa dá nejako poriešiť. Ale načo si tú cyklistiku zhoršovať? Potom obieham autom o 22 v noci na ceste cyklistu s polomŕtvou blikačkou, celý v čiernom, bez prilby...
23.06.2025 - 19:09:58
01
RJ69 to bola odozva na príspevok ivana od Prešova, vlastne teraz je pzja, neviem prečo ,asi po tej zrážke s dodávkou zabudol heslo do mtbikera :lol:
23.06.2025 - 19:16:16
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up