Nepatri nahodou
zvoncek a odrazka/reflexne prvky na bicykli/jazdcovi medzi povinnu vybavu? Chcem tym len poukazat na to, ze sa zavzdusnujes ze niekto porusuje predpisy ked ty ich tiez porusujes

Ak by si sa zamyslel, tak presne toto sú tie najzbytočnejšie veci čo predpisy vyžadujú. A zabudol si ešte na blatníky. Pritom je to ošetrené už tým, že cyklista má mať pri jazde za zníženej viditeľnosti osvetlenie a reflexné prvky. Tie kľudne môžu byť aj súčasťou oblečenia, nie primarne na bicykli. A ja dúfam, že časom sa tieto nezmysli ako povinný
zvonček alebo odrazky vyhodia z predpisov.
Bicykel som kúpil bez odraziek, blatníkov a zvončeka cez oficiálneho predajcu. Ak mu toto SOI schválila na predaj tak potom ako môžem porušovať predpisy. Však logicky by sa také bicykle nemali predávať a predajca by dostal pokuty.
Trváte tu na zbytočných detailoch, ale to, že gro cyklovyletnikov nepozná svoje povinnosti, ktoré im vyplývajú zo zákona o cestnej premávke sa prehliadajú. Čo mám z toho, že dotyčný má zvonček, blatník a odrazky, keď nevie ukázať zmenu smeru jazdy zdvihnutím paže a že aj na účelovej komunikácii vodohospodárskej stavby, skrátene hrádza, platia dopravné predpisy ako napr. jazda pri pravom okraji.