FA ti nebude fungovat bez PM alebo pedal senzoru v automatickom rezime. Dialkove ovladanie sa da cez AXS Pod. Ale popravde z vlastnej skusenosti riesit FA len na vidlici je tak trochu zbytocnost. Najvacsia vyhoda FA je split mode - teda ze tlmic a vidlica nemusia byt v tom istom mode a da sa povedat, ze FA je prave vacsinu casu v tomto split mode (vidlica open - tlmic pedal, alebo vidlica pedal - tlmic lock).
Na moj vkus je odomykanie
vidlice aj v nizkej intenzite a biase -2 malo citlive. Najma ked ides na pohodku po nejakom trochu hrbolatom lesnom chodniku, tak to pri pomalsej jazde neodomkne, lebo tie narazy nie su dostatocne. Manualne by som si to ale odomkol, lebo ked idem pomaly, tak chcem pohodlie. Vela krat sa stava, ze ked mam po intervalovom
treningu a uz len potrebujem vyjazdit, tak si kvoli tomu prepnen do manualneho open modu nech ma takeho zniceneho zbytocne netrasie.
Pri rychlejsej intenzivnejsej jazde to nevadi, lebo aj tie narazy su silnejsej a vtedy FA funguje super. Napr. na pretekoch ani vobec nevnimam v akom mode som a ze by som chcel byt v inom mode.