Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
-14% Schwalbe Nobby Nic 27.5x2.25" Performance Addix plášť, TLR, kevlar
29,99 €
-14%
MOC 34,90 €
Výpredaj -28% Pirelli Scorpion™ E-MTB M HyperWALL 27.5x2.6 plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-28%
MOC 88,99 €
savings Maxxis Shorty 27.5x2.40" WT DD 3C MaxxGrip plášť, TR, kevlar
60,90 €
savings
MOC 94,99 €
savings Maxxis Assegai 27.5x2.60" 3C MaxxTerra EXO plášť, TR, kevlar
47,99 €
savings
MOC 85,99 €
savings Schwalbe Magic Mary 27.5x2.40" TwinSkin plášť, TLR, kevlar
25,99 €
savings
MOC 42,99 €
Výpredaj -22% Pirelli Scorpion™ E-MTB R 27.5x2.8" HyperWALL plášť, TLR, kevlar
61,99 €
-22%
MOC 88,99 €
Akcia -25% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.6" HardWALL plášť, TLR, kevlar
55,99 €
-25%
MOC 83,99 €
-42% Maxxis Dissector 27.5x2.60" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
49,90 €
-42%
MOC 85,99 €
savings Schwalbe RACING RALPH 27.5x2.25" TLR plášť, kevlar
24,99 €
savings
MOC 44,99 €
-18% WTB Vigilante 27.5x2.5" TriTec Fast Rolling plášť, TCS, kevlar
46,99 €
-18%
MOC 66,99 €
-20% Specialized Slaughter Grid 27.5 x 2.6" 2BlissReady plášť, kevlar
34,99 €
-20%
MOC 48,99 €
Výpredaj -20% Vittoria Martello 27.5x2.6 G2.0 TNT TLR plášť, kevlar
47,99 €
-20%
MOC 59,99 €
Výpredaj -17% Vittoria Agarro 27.5x2.6" G2.0 4C plášť, TLR, kevlar
49,99 €
-17%
MOC 59,99 €
stara skola
myslim, ze to prezijem
lto: klasika nieje lahšia.. lahší je NoTubes systém, klasický plášť+mlieko
Inak ale co sa tyka AM/EN bez ohladu na dlzku vyjazdu, aj vzhladom na vacsie plaste som jedine za UST. Resp. nie UST, ale light UST (TNT).
keď sme ale pri rezaní tak v tom momente skončí úplne každý systém kolies (okrem plných
inak s dlhými výjazdami by som tiež volil buď klasiku dušu alebo UST/TNT, žiaden hybrid.. keď sa nechrtí nejde o čas/rýchlosť ale o pohodovú jazdu
len mi proste nejde do hlavy prečo kúpiť CM a voziť nanich duše
na druhej strane vybaviť a zoservisovať sa dá vždy všetko, len otázka je čas a cena.. prídeš do kameňáku, oni zavolajú dovozcu, ten im pošle zásielku, opravia to a minimálne týžďeň zabitý
CM ťaží z tuhosti a UST, inak
No z ST by som sa nebál ani EN jazdiť, akurát tá šírka ráfu už nie je ideál na to. Nevýhoda je však bežná samotná cena kolies. Ak sa však podarí dobre natrafiť, nie je o čom. Teda ja keď si zrátam + a - vychádzajú pre mňa vhodné práve SX (na AM - ST).
Alebo napis kubadovi tu na fore
Inak ale co sa tyka AM/EN bez ohladu na dlzku vyjazdu, aj vzhladom na vacsie plaste som jedine za UST. Resp. nie UST, ale light UST (TNT).
Taky jezdím a mám nejraději variantu UST s rozumnou váhou. Ale se ZTR ráfky je tu pořád možnost vozit třeba u Schwalbe double defense verze a tohle je možná o chlup odolnější než UST pláště a váhově (minimálně u Schwalbe) pořád ještě o malinko lepší než UST. Samozřejmě, že některé nevýhody zůstávají a proto mám raději variantu UST ráfek + UST plášť.
vrzgaju mi 2 draty na tych koncoch pri rafiku, hlavne to pocujem ked idem zo sedla a "kyvem" bikom do stran...vtedy to vydava take pukanie
nemam vobec skusenosti s vypletmi, tak co s tym?
nejak utiahnut?
tie dva draty su take trochu volnejsie (preto to teda vrzga predpokladam)
A ak TNT/UST plast, tak ktory z tychto plastov by ste vedeli odporucit http://www.kupkolo.cz/produkty/Pneu_66/mtb-tubeless_247/ - mne sa pozdava ta Rubena Scylla alebo Geax Mezcal. Moze sa stat, ze tieto plaste nebudu sediet v mojich rafoch? Lebo niekde na webe som cital, ze nie kazdy UST plast je kompatibilny s UST rafmi od roznych vyrobcov - proste nexcem kupit plaste, ktore mi budu na dve veci... A este jedna otazka - okrem tmelu, bezdusoveho ventilu je za potreby aj paska do takehoto rafu alebo nie?
čo sa týka kompatibility, najlepšie je navštíviť stránku výrobcu kolies a pozrieť či niektoré plášte vyslovene nedoporučuje..