Zkusím ještě ten klasický test na h-s expanzi na tom upraveném v TF tuned, na tom jsem ho ani nedělal a jen jezdil.
Nejspíš tam h-s expanze ale opravdu bude, protože teď co mám na chrtím fullu neupravený s CT střed a RT min, tak tam když ho přitlumím více, tak se prostě vrací moc pomalu a když se mi vrací dost rychle, tak už lehce kope. Typické chování jediné expanze. Na tomhle kole pro jeho použití je mi to celkem fuk, takže ten na úpravu nepůjde, navíc tam používám i mírně větší omezení propedalu při tom CT střed pro dupání ze sedla.
Tím je ale jasné, že pro mě naprosto nemá smysl nechávat něco dělat s tlumičem v Bikelive, jsem totiž uvažoval jestli nejprve nezkusit jen v Bikelive nechat vyměnit komoru a zkusit nechat nastavit Boost valve na max citlivost (dle jejich vyjádření by to mělo jít stejně jako u CT, tedy taky na dobrou citlivost) co půjde a zkusit to jezdit s Boost valve.
Horší chování expanze bych ale u Sterea neoželel.
Takže už jen rozmyslet, jestli nechat upravovat v TF tuned a měnit komoru za standardní, což znamená 120 liber + komora (nevím přesně kolik teď, ale odhaduju tak 30-40 liber) + poštovné tam (které je s dostatečným pojištěním bohužel drahé, cca 15 liber) i zpět.
Takže to je nějakých cca 170 liber bez poštovného zpět (to nepočítám, to bude stejné i pro druhou možnost).
A druhá možnost koupit rovnou nový upravený, což je 330 liber. A ten původní prodat. Znamenalo by to, že když se prodá aspoň za 5tis. Kč, což asi prodá, tak že už je to výhodnější. Nebo si ho případně nechat jako rerevní, abych lépe mohl řešit ty 3 týdny co trvá
servis s poštou tam a zpět v TF tuned.
To s tím Rkovým je ale velmi zajímavé. S tím nastavením komprese u Rka to máš těžké, to je jasné. Mně se u upraveného moc líbí, že mám supercitlivý tlumič na open a k tomu velmi dobře použitelnou Push platformu, která omezuje opravdu jen decentně a je to plnohodnotně použitelný režim v terénu. Stabilita mi ale nijak nechybí, cíleně na Push platformě sjezdy nejezdím. Někdy ano, když je něco kratšího v rámci výjezdu, tak ani nepřepínám sem tam, sjezd je v pohodě na té platformě, ale nemůžu říct, že by byl lepší než s otevřeným tlumičem.
A zdvih mám menší jen o pár milimetrů.