Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
Akcia -22% GHOST KATO Essential 27.5 bicykel, light blue pearl/orange gloss
539 €
-22%
MOC 779 €
Výpredaj savings GT Avalanche 27.5 microSHIFT bicykel, sport blue
579 €
savings
MOC 929 €
-19% GHOST Kato Advanced 29 bicykel, black/orange matt, poškodený lak
799 €
-19%
MOC 989 €
Akcia -21% GHOST Nirvana Universal 27.5 bicykel, navy blue/dirty blue
1 459 €
-21%
MOC 1 849 €
savings Marin Wildcat Trail 3 WFG 27.5 dámsky bicykel, čierna/šedá/strieborná
499 €
savings
MOC 749 €
Akcia -26% Rock Machine Blizz TRL 40-29 LTD bicykel, matte khaki/neon orange/black
od 919 €
-26%
MOC 1 389 €
breza breza, v predzahradke mam brezicku, uzasne vyfarbenu na jesen, ale to asi nebudes ty. Ak chodis do lesa a pozorujes zivot tam, tak by si mohol vediet, ze kym vlcia svorka strhne lovenu zver, kolko tomu predchadza neuspesnych pokusov, kolkokrat vlcata uhynu, lebo svorke sa nedari tyzdne. A ci sa v tom vyzivaju??? su hnani len pudmi, milionmi rokov vypestovanou zrucnostou v love, boj o prezitie. A lovena zver? to iste, vie kto je predator, vie kedy je predator hladny a treba si davat pozor.
Jasne aj ja so masozravec, no strelit len tak aby som sa zabavil, abo kozku si potreboval ku krbu zavesit. Ozaj, co robite s masom z vlka, lisky, krahulca???
jo a k tym salasom???
necitas to tu poriadne, uz velakrat sme to tu pisali - riesenie je slovensky cuvac, dvaja na salasi s prehladom ochrania cele stado, vlk, medved su plachi...
Jfab: a to znamená že korisť to bude menej bolieť keď bude vedieť že dravec ju zabíja preto lebo sa riadi tými zákonmi, a nemá z toho radosť? Ako konkrétne sa zamotávam?
OK ale co tak skusit sa vratit na zaciatok:
Kto mal konkretny incident s polovnikom?
Aky?
Ako skoncil?
A aby to bolo uplne tie iste otazky o lesnej zveri.
s lesnou zverou, no ak neratam tie co sme videli tak sa da ratat asi len liska ktora nam celu noc chodila na kacine kradnut jedlo
polovnictvo, aj ked "degenerovane", tu ma,AKO CELOK ,svoje miesto a "funkciu" to som sa pokusal a asi aj breza, naznacit,ked tu zacalo par ludi osocovat VSETKYCH polovnikov...
co sa tyka ,konkretneho pripadu s vlkom ,podla toho aky bol nateseny ,tak ho asi nevida ,"kazdy den" oto smutnejsie je ze ho "musel" hned zastrelit...na "pamiatku"
vela veci funguje u nas podla starych uz neaktualnych zakonov a nariadeni ,130 vlkov
stretnutia doma neratam, tu ma to neprekvapuje
Rys: zlakol sa, usiel. Jelen, srna, ina vysoka zver: zlakli sme sa vsetci, usli oni. Diviaky: bolo ich malo aj vela. Boli velke aj male, este pasikave. Nebolo mi vsetko jedno, ale zostal som. Oni vyzerali, ze ma maju v pazi. Liska: nechcela sa fotit, usla. Zajac: zdrhal asi 3 min pred prednym kolesom, kym pochopil, ze staci zist z cesticky. Vlk: bol velmi daleko, aby som mohol povedat, ze mi lepilo. Polovnici: slusne ma upozornili na vstupe do lesa, ze maju spolocnu polovacku, tak aby som do lesa pre vlastne bezpecie nevstupoval. Respektoval som.
Breza, skus pochopit rozdiel medzi prirodou a panskou zabavkou.
Najviac mi utkvelo v pamäti stretnutie s Paovcou hrivnatou. Aj také nám pobehuje sem-tam po lesoch. Stalo sa to počas jazdy úzkym chodníkom nad Košicami. Zdvihnem hlavu a cca 20 m predomnou stojí nejaké rohaté hovado. "Boha, muflón!" Zabrzdil som dosť hlučne, muflón nič. Hulákam po ňom, nech vypadne. On nič. Nakoniec som sa radšej otočil a pustil sa smerom odkiaľ som prišiel. Keď som sa obzrel, muflón tam už nebol.
O pár dní som ho videl opäť. V lokálnych novinách. Odchytili ho a odviezli naspäť do ZOO. Vtedy som pochopil, prečo neušiel. Bol na ľudí zvyknutý. Vlastne bola na ľudí zvyknutá, Paovca hrivnatá.
Poľovníka poznám zatiaľ jedného a mám s ním iba tie najlepšie skúsenosti. Minule mi doniesol nejaké dobré mäsko z jeleňa. A nebolo to prvýkrát. Však švagrov si treba nadchádzať.
http://www.guardian.co.uk/environment/georgemonbiot/2012/nov/20/norway-predators-wolves?fb=native&CMP=FBCNETTXT9038