to bude ale aj prechod pre cyklistov... niekde majú aj vlastné semafory, napríklad v berlíne som to videl. neviem z akej je to krajiny, ale môže tam platiť niečo v zmysle že cyklista na prechode má prednosť, ktovie.
Pozrel som si ostatne videa toho RRUDIho a celkom zabava.
Zjavne byva v Samorine a ma celkom dobre postrehy. Na jeho videach sa uz celkom dobre da odhadnut, ako rychlo jazdi v obci a ako mimo obce. https://www.youtube.com/results?search_query=rrudi+slovenske+cesty
Paradoxne, ja mavam na bicykli vacsi strach, ked ide proti mne dlha kolona aut ako ked ide kolona aut mojim smerom. Ono sa tam skoro vzdy najde debil, co ide predbiehat, ked mojim smerom nic nejde. Vtedy sa vyplati ist s bicyklom viac do stredu cesty a nechat si priestor na unikovy manever.
Tento cyklista už svoje "skúsenosti s vodičmi" bohužiaľ nikomu nenapíše, neporozpráva... http://www.topky.sk/cl/100370/1420803/Tragicka-nehoda-v-Nitrianskom-kraji--Nakladne-auto-zrazilo-cyklistu---48-
Keď si predstavím, že po tej "tragickej" ceste často jazdím aj ja, tak ma oblieva studený pot.
Ale podrobnosti nepoznám, na vine mohol byť aj cyklista...
Takže bikeri, pri jazde hlavne opatrnosť! I keď niekedy nás ani tá nemusí dostatočne ochrániť.
No a pridám svoju "cestnú" skúsenosť z pred pár dní.
Na obiehajúce autá je už človek ako tak zvyknutý, auto trochu zo zadu počuť... Ale keď ma hodne rýchlo asi tak na 1,5 m obehol šialený motorkár, ktorého som vôbec nepočul, tak som sa na bicykli s prepáčením skoro posral. A keď ma v krátkom slede rovnako obehli ďalší dvaja, tak som sa v krátkom slede skoro posral ešte dvakrát. Asi mali z toho motorkári zábavu, alebo čo...
No obiehajúce autá oproti tomuto zážitku sú vážne pohodička.
Tak zase nie ze by mi to bolo jedno, ale je dost velky rozdiel, ked zrazi vodic bicyglistu v klobuku alebo babku s batohom travy pre kralikov, ktori su navyse celi obleceni v tmavom a jazdia podla moznosti zasadne v noci alebo vecer. Aj kvoli takym potom hadze verejnost vsetkych cyklistov (aj nas, kondicnych) do jedneho vreca.
Ja po tej ceste chodievam hlavne aby som sa vyhol kamionom a doprave. Ale co hovoril kolega, tak cyklista mu vbehol do cesty, takze asi to v tomto pripade bola chyba cyklistu
Mne tak raz zatocila jedna pani na Liberte do cesty ked som ju isiel obiehat na bicykli. Tiez zrejme myslela, ze ked je to malo frekventovana cesta, tak sa nemusi obzriet ci nic nejde. Pani skoncila v nemocnici a ja nastastie len pooskierany bicykel a zrejme odvtedy aj ohnuta patka A stacilo tak malo a nic by sa nestalo. Dat znamenie, ze odbocujem, alebo sa pozriet ci nic nejde.
asi preto ze motorku tam ma jeden jediny, takto hovorit nemozes, cim vacsie mesto tym vacsia doprava tym viac nehodovosti tym viac motorkarov tym viac mozneho rizika stretu motorky s bicyklom
No, ja som zo Štiavnice a v okolí sú krásne zákrutavé cesty, ktoré sem priťahujú aj motorkárov zo zahraničia, takže keď je vonku krásne tak sa to tu len tak hemží motorkármi - zväčša sú to zahraničný jazdci, nie slováci. ,,Takže to nieje o tom, že každý Štiavničan tu vlastní motorku.
Hlavný rozdiel je v tom že motorku dopredu prakticky nepočuť a po obehnutí je hluk z výfuku X násobne silnejší ako z hocijakého auta. Tiež ma to vždy prekvapí a je to dosť nepríjemné. Stačí si to vyskúšať. Vpredu na motorke o hluku nič nevieš, na zadnom sedadle je to už dosť hlučné no a za motorkou je ten hluk výrazne silnejší. Takže si myslím že motorkári o tom ako nás plašia asi ani netušia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tie prerusovane kratke ciary su prechod pre cyklistov
uz ho vidim
Zjavne byva v Samorine a ma celkom dobre postrehy. Na jeho videach sa uz celkom dobre da odhadnut, ako rychlo jazdi v obci a ako mimo obce.
https://www.youtube.com/results?search_query=rrudi+slovenske+cesty
http://www.novinky.cz/krimi/345327-ridic-predjizdel-kombajn-a-prehledl-cyklistku-zena-zemrela.html
tiez ma takto uz parkrat ohrozili vodici v Rakusku, vzdy ked je zatva a vsade su traktory a kombajny.
http://www.novinky.cz/krimi/345327-ridic-predjizdel-kombajn-a-prehledl-cyklistku-zena-zemrela.html
tiez ma takto uz parkrat ohrozili vodici v Rakusku, vzdy ked je zatva a vsade su traktory a kombajny.
Je to smutne cloveka až zamrazi.
http://www.topky.sk/cl/100370/1420803/Tragicka-nehoda-v-Nitrianskom-kraji--Nakladne-auto-zrazilo-cyklistu---48-
Keď si predstavím, že po tej "tragickej" ceste často jazdím aj ja, tak ma oblieva studený pot.
Ale podrobnosti nepoznám, na vine mohol byť aj cyklista...
Takže bikeri, pri jazde hlavne opatrnosť! I keď niekedy nás ani tá nemusí dostatočne ochrániť.
Na obiehajúce autá je už človek ako tak zvyknutý, auto trochu zo zadu počuť... Ale keď ma hodne rýchlo asi tak na 1,5 m obehol šialený motorkár, ktorého som vôbec nepočul, tak som sa na bicykli s prepáčením skoro posral. A keď ma v krátkom slede rovnako obehli ďalší dvaja, tak som sa v krátkom slede skoro posral ešte dvakrát. Asi mali z toho motorkári zábavu, alebo čo...
No obiehajúce autá oproti tomuto zážitku sú vážne pohodička.
Mne tak raz zatocila jedna pani na Liberte do cesty ked som ju isiel obiehat na bicykli. Tiez zrejme myslela, ze ked je to malo frekventovana cesta, tak sa nemusi obzriet ci nic nejde. Pani skoncila v nemocnici a ja nastastie len pooskierany bicykel a zrejme odvtedy aj ohnuta patka