Vsimol som si ze sa mi rozpadava brzdovy Post Mount navarok na vidle, co s tym? Da sa s tym nieco robit?
Bojim sa hlavne tej velkej praskliny ze sa mi cela brzda odtrhne v tej najlepsej chvili a zablokuje koleso..
skusil by som mozno navrtat hlbsiu dieru + narezat zavit hlbsie a dat dlhsiu skrutku... aby to nedrzalo v tej prasknutej, mozno uz oslabenej casti..... a kludne by som jazdil dalej....
ale som zvedavy co napisu este soudruzi inziniri.....
Skôr skús rovnaký závit, ale najdlhší možný šroub. Brzda je tlačená smerom do vidlice, takže jediný spôsob ako si viem predstaviť, že sa toto stalo je odťahová niečo brzdy na krv
To "ohlodanie" bola tiez prasklina ktoru som normalne v prstoch rozdrobil.. Proste ten hlinnik zacal byt na tom mieste taky krehky ako stare 30 rocne hlinnikove elektricke rozvody, nechapem ako sa toto mohlo stat s 5 rocnou vidlou.
Ja som skor rozmyslal ze by som na to dal niekde priamo navarit adapter kedze aj tak pouzivam vacsie kotuce.. Alebo blby napad?
nepanikarte... zbytocne ho strasite, ved su tu jedinci s prasknutymi canyonmi a jazdia veselo dalej....
predlzit zavit a jazdit dalej....kam sa ti potom posunie ta skrutka ked to bude predlzene??? .... nikam....
edit: alebo to odrez po tu prasklinu.... predlz zavit ako som pisal.... chybajucu cast proste nahrad ´medzikusom ,,podlozkou´´
citam tu jednu perlu za druhou.. navarit adapter? videl si to niekde? aj keby si ho dal niekde navarit, rozumny zvarac by ti to nespravil, pretoze to ostane cele oslabene na tom mieste.
rumak, zbytocne strasime? ked sa mu to tam urve, vleti cely strmen do kolesa, a namotana hadica mu vykruti riditka do strany potom uz bude neskoro na strasenie. chlapci, rozmyslajte, jed je nieco rozbite, tak to treba vymenit
myabarth tak take scifi som dlho necital... aj keby sa to urvalo... spodna skrutka stale drzi a platnicky budu drzat smer prasata na kotuci,,, max ti budu suchat platnicky, alebo prasa o kotuc.... ale ano roztrha sa ti pri tom aj retaz a namota sa to okolo krku...
sak nech si spravi/uvazi aj ako mu dovoli penazenka... novy diel sa da zohnat vzdy.. a da sa aj opravit a jazdit dalej...
Bez horneho konca s prednou nepobrzdis, urve ti to do strany, ak to nebude doboku fixovane .. uz sa mi stalo, ze sa mi vysrubovala skrutka a lietalo to .. vzadu sa mi to stalo tiez, tam sa este dalo brzdit opatrne. Ale ak sa droli ten koniec, tak neviem .. da sa ale aj tak, ze predlzit zavit /ak nie je/, prasknuty koniec urezat a pouzit adapter/nadstavec na ten chybajuci kus /a dlhsiu skrutku samozrejme/. To pojde v pohode a bude to aj drzat.
lto sak presne tak som to myslel... aj tak sa pouziva adapter, tak teraz tam das nieco navyse....
len tak mimo rec.... raz som predbiehal chalana na maratone a ten stratil skrutku od adaptera na vidlici.. cinkalo mu to o 106 ale valil dalej s jednou skrutkou.....
ano, ak tam je dost mieta kam sa skrutka zaskrutkuje dalej, tak to pojde .. len treba preverit do drolenie, ci sa nenakazil cely kus .. a tiez mam podozrenie , ze tam bola moc kratka skrutka, alebo mozno kratky zavit ?
Skrutka je original co som kupil novy bajk takze nemyslim ze je kratka, ci?
S vrtanim do vidly bohuzial nemam ziadnu prax Ani neviem aky to ma zavit, vedia to urobit niekde v servise?
Doteraz som tam adapter nemal, mal som 160mm kotuc. Tu prasklinu som si vsimol prave pri tom ked som chcel nahodit vacsi 203mm kotuc s adapterom.
K adapteru od shimana boli tie skrutky este kratsie To tam davaju naschval taketo *****?
Kazdopadne s pilenim ani vrtanim a zavitovanim nemam absolutne ziadne skusenosti..
mpajer: ked pocitam aj prasiatko, neni to moc dlha skrutka. Aj ked teda na tej strane az tak nemusi .. no zistit, kolko zavitu tam je mozes skrutkou, ke to jemne zaskrutkujes, ak tam nie je dost, tak bude treba spravit, mne sa zda, ze diera tam je, len zavitnikovat .. no ale je to jemny material,tak ...a co je to vlastne za vidlica ?
Pozeram, ze uz si zdemoloval aj zadny naboj - osku .. asi Novatec
martinko76: tusim uz vsetky dnes maju ze mozes, aj ked teda ne u kazdej sa mi to pozdava
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale som zvedavy co napisu este soudruzi inziniri.....
Ja som skor rozmyslal ze by som na to dal niekde priamo navarit adapter kedze aj tak pouzivam vacsie kotuce.. Alebo blby napad?
predlzit zavit a jazdit dalej....kam sa ti potom posunie ta skrutka ked to bude predlzene??? .... nikam....
edit: alebo to odrez po tu prasklinu.... predlz zavit ako som pisal.... chybajucu cast proste nahrad ´medzikusom ,,podlozkou´´
rumak, zbytocne strasime? ked sa mu to tam urve, vleti cely strmen do kolesa, a namotana hadica mu vykruti riditka do strany potom uz bude neskoro na strasenie. chlapci, rozmyslajte, jed je nieco rozbite, tak to treba vymenit
sak nech si spravi/uvazi aj ako mu dovoli penazenka... novy diel sa da zohnat vzdy.. a da sa aj opravit a jazdit dalej...
len tak mimo rec.... raz som predbiehal chalana na maratone a ten stratil skrutku od adaptera na vidlici.. cinkalo mu to o 106 ale valil dalej s jednou skrutkou.....
S vrtanim do vidly bohuzial nemam ziadnu prax
K adapteru od shimana boli tie skrutky este kratsie
Kazdopadne s pilenim ani vrtanim a zavitovanim nemam absolutne ziadne skusenosti..
Pozeram, ze uz si zdemoloval aj zadny naboj - osku .. asi Novatec
martinko76: tusim uz vsetky dnes maju ze mozes, aj ked teda ne u kazdej sa mi to pozdava
Zadny naboj bol Remerx Light CL, ten toho fakt moc nevydrzal..
Sublerou som odmeral hlbku diery, bohuzial nie je hlbsia ako zavit, teraz tam je skrutka skoro nadoraz