Ahoj chalani , potreboval by som poradiť ...keď zabrzdím a pohybujem bicyklom hýbe sa mi vidlica a keď idem po kameňoch alebo koreňoch nepríjemne hrká tak by som sa chcel spýtať či by sa to dalo opraviť doma alebo ju treba dať do servisu a koľko by asi stál repas...
Ahoj chalani , potreboval by som poradiť ...keď zabrzdím a pohybujem bicyklom hýbe sa mi vidlica a keď idem po kameňoch alebo koreňoch nepríjemne hrká tak by som sa chcel spýtať či by sa to dalo opraviť doma alebo ju treba dať do servisu a koľko by asi stál repas...
hybe sa vidlica v rame alebo len vonkajsie nohy? hrka alebo klepe?
Tiež mám Suntour po asfalte ide dobre ale akonáhle idem po teréne hlavne tie korene tak strašne klepe a má tvrdý doraz. Ale to záleží natom aký máš typ. Vidlice od Suntour do 100€ majú tento problém....trochu vysvetli čo myslíš tým "hýbe sa mi vidlica".
Tiež mám Suntour po asfalte ide dobre ale akonáhle idem po teréne hlavne tie korene tak strašne klepe a má tvrdý doraz. Ale to záleží natom aký máš typ. Vidlice od Suntour do 100€ majú tento problém....trochu vysvetli čo myslíš tým "hýbe sa mi vidlica".
zvlastne, ja mam cez 110 kg a na doraze som este nebol, pritom mam pruziny nastavene na najmaksie...a s tym klepanim cez korene, nemas nastavene slabe tlmenie reboundu, alebo riedky olej ?
Som sa trochu blbo vyjadril x) vidlica nejde na doraz max tak do polky mam 64kg tým tvrdým dorazom som myslel skôr že sa vidlica rýchlo a tvrdo vráti späť keď idem po teréne. Nejde plynulo dole ale skôr po takých úsekoch a to ju mažem a čistím pravidelne. Na vidlici mam len nastavenie tuhosti +/- a lock. Jazdil som ju spolu asi 1-2 mesiace. Určite sa neskôr rozhodnem pre nejakú RS vidlicu ako Recon alebo takého typu. Toto je skôr taká prechodná sezónna .
Som sa trochu blbo vyjadril x) vidlica nejde na doraz max tak do polky mam 64kg tým tvrdým dorazom som myslel skôr že sa vidlica rýchlo a tvrdo vráti späť keď idem po teréne. Nejde plynulo dole ale skôr po takých úsekoch a to ju mažem a čistím pravidelne. Na vidlici mam len nastavenie tuhosti +/- a lock. Jazdil som ju spolu asi 1-2 mesiace. Určite sa neskôr rozhodnem pre nejakú RS vidlicu ako Recon alebo takého typu. Toto je skôr taká prechodná sezónna .
ani duro nieje zlá volba som počul že je tvrdšia skôr na freeride ale neviem čo je natom pravda x) ..ale videl som ich aj na MTB takže bude asi tak ukarát
Čavte,
chcem prerobiť DURO DJD 100 na olej, lebo ma veľmi tvrdý chod, dorazy dávam len keď sa systematicky vy*ebávam z bicykla
Takže otázka:
Ako by sa to dalo spraviť ? + nejaké reálne skúsenosti, keď s tým už niekto jazdil.
predpokladám že vidla má vazelínové mazanie vo vnútri v preklade dnu kde je pružina a pod je naj*baná vazelína. Čítal som kopu článkov o tom ako vidli rst dirt, sr suntour fr 20 a pod. prerobili na olejové mazanie a tak soms achcel spýtať či to niekto tu náhodou nerobil aj s duro djd
Tak ja som sa konecne odhodlal sa pustit do vidly. Rozoberiem ju a poriadne precistim a namazem. Avsak neviem sa nikde dopatrat cim ju mam namazat. Staru zoomku som namastil mol alubia AK 2G a ide vcelku fajn. Mozem to pouzit aj na SR Suntour XCM 29" RL? Ci je nieco lepsie? A este jedna, co s prachovkami? Daju sa dajako obnovit alebo niekde kupit nove? Za rady dakujem.
Nejakou vazelínou, ak sa dá tak bez líthiovou. Ak nie, tak aj obyčajnú vadiť by to nemalo. A prachovky umi a daj ich nas5. Pokiaľ už nebudú sedieť, tak buď kúp druhé (použi google), alebo ich tam nedavaj, ale potom po vyjazde ju treba otriet + nastriekat.
robite z mazania vidly celkom dost velku vedu, co vobec netreba......rozober vidlu, vsetku vazelinu prec, zozen si riedky olej, nieco ako na sijacie stroje - ja pouzivam olej na pneumaticke naradie. celu ju namaz a potom poskladaj, ale pred tym ako zospodu zacnes skrutkovat skrutky, tak otoc bike hore nohami, do striekacky natiahni ten riedky olej, pristup jednou nohou riadidla a vidlu potiahni smerom hore asi centimeter, aby ti tycky, ktore vidis cez dierky uvolnili cestu a ty potom do kazdej nohy vstrieknes pol deci oleja. potom tie skrutky normalne zasrubujes. ked sa ti bude zdat, ze ti vidla neide ako po masle, alebo len preventivne pred jazdou zdvihnes predne koleso hore, olej ti stecie tam kde ma mazat, polozis predne koleso na zem a par krat stlacis vidlu. cele to mozes 2-3 krat opakovat. samozrejme tym olejom namazat aj ocistene vonkajsie strany vnutornych noh. vidla to pojde perfektne. neriesil som tu olej do tlmenia, hustotu menim podla rocneho obdobia, aby rebound fungoval ako ma.
Moja ide fajn, ked vnutorne nohy streknem tefonovym soprejom, prepruzim, vycistim a to 2-3x opakujem. potom utriem do sucha. avsak po par (sto)km sa vidla zaserie od prachu a uz nepruzi a dole ide po skokoch. Samozrejme ma vakel takze chcem ju otvorit a spravit poriadnu generalku. Dakujem za rady.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hybe sa vidlica v rame alebo len vonkajsie nohy? hrka alebo klepe?
zvlastne, ja mam cez 110 kg a na doraze som este nebol, pritom mam pruziny nastavene na najmaksie...a s tym klepanim cez korene, nemas nastavene slabe tlmenie reboundu, alebo riedky olej ?
aha, jasne, ty nemas duro, som si nevsimol
chcem prerobiť DURO DJD 100 na olej, lebo ma veľmi tvrdý chod, dorazy dávam len keď sa systematicky vy*ebávam z bicykla
Takže otázka:
Ako by sa to dalo spraviť ? + nejaké reálne skúsenosti, keď s tým už niekto jazdil.
dokonca som našiel aj origo Suntour http://www.bikeservis.com/mazaci-suntour-conpanna-p-2831.html