planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
rozdiel je aj ci ides znamy teren alebo neznamy - ked idem nieco nove idem viac na brzdach, to co poznam obcas stlacim brzdu. ked je mokro detto - na brzdach opatrne, ked je sucho bomby dole
Ahojte,
potreboval by som poradit . Chcel by som odvzdusnit brzdy, mam take obstarozne hydrauliky Shimano Deore BR-M595. Povodne som chcel kupit ten odvzdusnovaci lievik, ale ked som to na packe otvoril(vid.foto), tak som zistil, ze mi bude asi k nicomu. Neviete niekto, ako to urobit bez toho, aby bolo vsetko od oleja ? Dakujem za kazdu dobru radu.
Áno tlakovat brzdovou pákou tak som to robievala keď som mal ešte dualy od shimana,len treba dávať pozor na kvapalinu,lebo jej tam vojde strašne málo a keď sa pozabudbes dole pri odvzdusnovaku tak máš hore sucho a môžeš začať od začiatku
Ahojte, skúsim inak. Koľko sa vám hýbe páčka brzdy Shimano XT po odvzdušnení s novými platničkami (% alebo cm)? Napr. tak do 70% vzdialenosti k rajdom?
V podstate sa snazim zistit ci je brzda uz dobre odvzdusnena a viac to uz nepojde. Vymenil som zakladne SRAM Level T za Shimano XT, Tie SRAM boli vyrazne tvrdsie, chod podstatne kratsi, tak do 30%, zatial co XTka mi pridu vyrazne maksie, a ked pritlacim (brzdim prostrednikom) tak sa packa opiera ukazovak, chod tak do 70%. Proste snazim sa zistit ci je to len zlym / slabym odvzdusnenim alebo je to proste charakteristika brzdy. Samozrejme som si packy na XT nastavil na najvzdialenejsiu polohu.
Skromne si dovolím napísať, že k servisu shimano bŕzd treba získať prax. Tiež som zo začiatku hromžil. Keď si pozrieš aj video návody na YTB každý je iný. Akoby neexistoval jeden "recept".
Ja som si uložil štyri videá, a v každom je oproti ostatným niečo navyše, a z každého som použil to naj. Mne naposledy pomohlo slabým podtlakom striekačky vytiahnuť zo strmeňa poslednú zlobivú bublinku, ktorá inak nešla von. (brzdy M8100)
Skús tiež pozrieť tie videá a skúšaj. Nikdy však netlač striekačkou kvapalinu do systému a ani nezatlačaj piesty, ak nemáš otvorenú expanzku hore. Pokazíš si páku (vlastná skúsenosť).
V podstate sa snazim zistit ci je brzda uz dobre odvzdusnena a viac to uz nepojde. Vymenil som zakladne SRAM Level T za Shimano XT, Tie SRAM boli vyrazne tvrdsie, chod podstatne kratsi, tak do 30%, zatial co XTka mi pridu vyrazne maksie, a ked pritlacim (brzdim prostrednikom) tak sa packa opiera ukazovak, chod tak do 70%. Proste snazim sa zistit ci je to len zlym / slabym odvzdusnenim alebo je to proste charakteristika brzdy. Samozrejme som si packy na XT nastavil na najvzdialenejsiu polohu.
Daj to postalacat neikomu co ma shimano najazdene. Najlepsie ti to viem popisat ako volny chod potom tvrdy narast odporu ako keby si narazil na doraz sprevadzany klopnutim pri stojacom biku (to ked narazia platne na kotuc) potom uz odpor velmi nenearasta pri dalsom stlacani a paka ide velmi daleko. Odpor zacne znova narastat az v poslednom 1-2cm chodu, kde uz aj hadice zacina nafukovat. Tak daleko to netahas pri brzdeni nikdy a obvikle to chce dva prsty. Ak tam zbadas akekolvek pruzenie hlavne okolo memementu kedy platne pridu do kontaktu s kotucom, je to obvikle zle odvzdusnene. Ale je pravda, ze som skusal aj XTR a tie mali uplne iny chod. Tam ziaden prvotny byte nebol a isli skoro uplne plynule . Tak to mozno neplati uplne univerzalne.
Tie servisne videa su fakt kazde ine, len tam daj hadicku ale kvoli comu to uz nepovedia. preco to nemoze fungovat tak,ze len dole na strmeni sa vypusti kvapalina,a hore cez lievik len doleje a aj odvzdusni?
Zdravíčko, stále keď mením doštičky a roztlacam piesty tak mám potom pocit akoby sa mi mierne zavzdusnila brzda... rozpumpujem packu ale tá aj tak nemá taký istý chod ako predtým a čo hľadám po internete nenašiel som nikoho s podobným problémom... Neviete mi niekto povedať v čom je problém?
Vďaka za tipy, vyzera ze to je odvzdusnene dobre a je tam proste iny chod. Vdaka aj za to video, chlapik to aj meria a realne mu vysiel pohyb po ten prvotny odpor cca 27 mm, ja mam 25 mm na tych XT a iba 15 mm na tych Level T. Kazdopadne asi chceli aj viac zbehnut, dnes musim povedat ze hryzli uplne paradne
zdarec
takto sa mi zaondievaju platnicky sprievodny jav je ze to postupne prestava brzdit a zacina skriekat jak postreleny pterodaktil kotuce mam icetech us na min hrubke kedze sa moc nedaju kupit teras...
moj nazor je ze mi tece prasa aj ked nemekne brzda a este som olej nedolieval... tak mi to vobec nejde do hlavy
potrebujem pooomooc ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tiez ma to hned zaujalo lebo som si pomenul na svoju, nedavno menenu. Ten matros sa podobal na resin platnicky od shimana.
potreboval by som poradit . Chcel by som odvzdusnit brzdy, mam take obstarozne hydrauliky Shimano Deore BR-M595. Povodne som chcel kupit ten odvzdusnovaci lievik, ale ked som to na packe otvoril(vid.foto), tak som zistil, ze mi bude asi k nicomu. Neviete niekto, ako to urobit bez toho, aby bolo vsetko od oleja ? Dakujem za kazdu dobru radu.
Navrhoval by som tlačiť od strmeňa a priebežne druhou striekačkou opatrne odsávať prebytočný olej z páčky
https://youtu.be/xYzsJSOv-hk
https://youtu.be/Hhoi3E4B0J0
Ja som si uložil štyri videá, a v každom je oproti ostatným niečo navyše, a z každého som použil to naj. Mne naposledy pomohlo slabým podtlakom striekačky vytiahnuť zo strmeňa poslednú zlobivú bublinku, ktorá inak nešla von. (brzdy M8100)
Skús tiež pozrieť tie videá a skúšaj. Nikdy však netlač striekačkou kvapalinu do systému a ani nezatlačaj piesty, ak nemáš otvorenú expanzku hore. Pokazíš si páku (vlastná skúsenosť).
https://youtu.be/RKZ6FIH6yzc
https://youtu.be/HggV5BFTRw8
https://youtu.be/5wRet-_w9Ko
https://youtu.be/vQXFFgRButo
Daj to postalacat neikomu co ma shimano najazdene. Najlepsie ti to viem popisat ako volny chod potom tvrdy narast odporu ako keby si narazil na doraz sprevadzany klopnutim pri stojacom biku (to ked narazia platne na kotuc) potom uz odpor velmi nenearasta pri dalsom stlacani a paka ide velmi daleko. Odpor zacne znova narastat az v poslednom 1-2cm chodu, kde uz aj hadice zacina nafukovat. Tak daleko to netahas pri brzdeni nikdy a obvikle to chce dva prsty. Ak tam zbadas akekolvek pruzenie hlavne okolo memementu kedy platne pridu do kontaktu s kotucom, je to obvikle zle odvzdusnene. Ale je pravda, ze som skusal aj XTR a tie mali uplne iny chod. Tam ziaden prvotny byte nebol a isli skoro uplne plynule . Tak to mozno neplati uplne univerzalne.
takto sa mi zaondievaju platnicky sprievodny jav je ze to postupne prestava brzdit a zacina skriekat jak postreleny pterodaktil kotuce mam icetech us na min hrubke kedze sa moc nedaju kupit teras...
moj nazor je ze mi tece prasa aj ked nemekne brzda a este som olej nedolieval... tak mi to vobec nejde do hlavy
potrebujem pooomooc ?