Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Vivid Air B1 Air Can (2014-2015)
27,99 €
MOC 33,99 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
co viem, tak ich patrona (ktoru s upravami pouzivaju do roznych vidlic) vyde tak na 4-5 stovak. tu si vies zabudovat aj sam. ja som u nich nechal robit tlmic a vysledok bol super. osobny pristup a spravia to presne podla tvojich zelani. Craig sa vyzna.
55ku spravit ma zmysel, kedze jej vnutornosti su z doby kamennej. neviem ci chces riesit len tlmenie alebo aj pruzenie - ale skus sa este informovat v suspension clinic. top riesenia a za menej ako v zahranici.
Mám ju v MZ 44 RC3 a oproti pôvodnej patróne je to brutálny rozdiel. Tá originál stojí za hovno ako píše azet, nie je tam shim stack, ale útlm je riešení len zmenšovaním prietoku oleja cez dierku, nemá HS expanziu atď. Táto má kompresiu aj útlm riešenú planžetami, Craig ti ju nastaví na tvoju hmotnosť a jazdný štýl. Vďaka midvalve sa vidla neprepadá do zdvihu a pritom krásne využíva celý chod. Spracovanie je na ***** úrovni, veľmi pekná práca. Všetko CNC obrábané, precízne vymyslené a ľahko servisovateľné a modifikovateľné. Žiadne plastové sračky ako často používajú veľkí výrobcovia.
Ja som ju ale nekupoval, takže tú sumu by som za ňu asi nebol ochotný dať. Skús sa popýtať v SC čo by s tou 55 vedeli spraviť a koľko by ťa to vyšlo. Už dlhšie uvažujem, že ako by šla upraviť tak aby som ju mohol nahodiť do Piky, ktorá mi chodom nie úplne vyhovuje. Písal som aj Craigovi či by bola nejaká možnosť upraviť ju tak, nech nemusím kupovať komplet novú patrónu, ale neodpísal mi.
Mas volny stlpik vydlice a ty ju upnes za nohu? Neviem ako ty ale ja mam bezne v upinaku zrniecka od blata ktore vedia tak citlive miesto poskriabat.
tiez ma to zarazilo - ale urcite vie co robi a v pripade takeho uchytenia si urcite upinak aj tu vnutornu nohu ocistil ...
osobne by som to vsak tiez chytil za krk
Musel som to tak upnúť kôli výške. Keď som ju mal upnutú za krk, a otočil, bolo to moc vysoko na poistné krúžky.
Ako písal KinDo Predtým som to pozrel. Veď ani rám by som si tam neupol, keby tam bol bordel.
Excalibur (otvárač obálok) mám na všetko možné.
Na Fox 32 som kupoval zo SPOKE, ale 36 nemaju ako polozku, ale za opytanie mozno stoji.